27 Απριλίου 2017 ♦ Κάθε μια ξεχωριστή, με τη δική της ιστορία, γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και όχι μόνο, θα μοιραστούν με το κοινό τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους στην εκδήλωση των "Women Techmakers", που πραγματοποιείται τον Μάιο για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη.
"Telling our story" (λέγοντας την ιστορία μας) είναι ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης που γίνεται από την ομάδα προγραμματιστών της Google "Google Developers Group (GDG) Thessaloniki" και τον δήμο Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα διήμερο εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Μαΐου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρα της Γυναίκας και τη γιορτή της Μητέρας. Θα συμμετάσχουν γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα συζητήσουν θέματα που αφορούν στη σύγχρονη πραγματικότητα στην Ελλάδα, τη γυναικεία παρουσία στην επιχειρηματικότητα και τα επιτεύγματα των γυναικών στους τομείς της τεχνολογίας. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν δράσεις δικτύωσης και εργαστήρια.
"Θα δώσουμε τη δυνατότητα σε γυναίκες να αναπτύξουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις που αφορούν στην τεχνολογία, την πληροφορική και να περιγράψουν τη δική τους εμπειρία" δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" η Ειρήνη Τσακιρίδου, διοργανώτρια της εκδήλωσης. "Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε, να ενθαρρύνουμε γυναίκες να ασχοληθούν με τον χώρο και να ξεπεράσουν τους δισταγμούς τους. Όσο για τις νεότερες, να ξεπεράσουν τις όποιες επιφυλάξεις και να επιλέξουν ως αντικείμενο σπουδών τις επιστήμες τεχνολογίας και πληροφορικής, καθώς τώρα το ποσοστό των φοιτητριών σε σχετικούς τομείς δεν ξεπερνά το 25%" πρόσθεσε.
Η κ.Τσακιρίδου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στους στόχους των Women Techmakers της Θεσσαλονίκης είναι να θεσμοθετηθούν βραβεία και να δημιουργηθούν γυναίκες Ambassadors (πρέσβειρες).
Το «Women Techmakers» αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία της Google για τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας και τους παρέχει τη δυνατότητα να προβάλλουν το έργο τους, να έχουν πρόσβαση στην παγκόσμια κοινότητα και να ενημερώνονται για τις υφιστάμενες δυνατότητες χρηματοδότησης, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στον τομέα της καινοτομίας.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση υλοποιείται σε 52 χώρες και 300 πόλεις του κόσμου, ενώ στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015.
Το GDG Thessaloniki αφορά μια πρωτοβουλία εθελοντών, που προωθούν δράσεις για την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα, λειτουργώντας ως σύνδεσμος της Θεσσαλονίκης με τις ευρωπαϊκές χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έχουν διοργανώσει παγκόσμια συνέδρια και εκδηλώσεις όπως το Google DevFest, Developers Days, Launchpad, Google Study Jams και Playground.
Τη συνέντευξη πήρε ο Σωτήρης Κυριακίδης
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ