Ευρωπαϊκή ΈνωσηΝέα από την ΕΕ

 

16 Αυγούστου 2017 ♦ Ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργεί μια πύλη βασισμένη σε blockchain, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικών με τις εισηγμένες εταιρείες.

Η αποκάλυψη προήλθε από τον κ. Valdis Dombrovskis, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Antanas Guoga σχετικά με την κατάσταση των εργασιών της επιτροπής με το blockchain και τα κρυπτονομίσματα τον περασμένο μήνα.

Αφού αναφέρθηκε στον σχεδιασμό συγκέντρωσης περισσότερων πληροφοριών από τις υπηρεσίες πορτοφολιών και τα ανταλλακτήρια, ο Dombrovskis επεσήμανε τα νέα σχέδια για την χρηματοδότηση πιλοτικών έργων σχετικών με το blockchain.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να δημιουργήσει ένα "παρατηρητήριο" μέσω του οποίου θα μπορεί να δοκιμάζει τις πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας στον δημόσιο τομέα.

Ένα από αυτά, σύμφωνα με τον Dombrovskis, είναι ένα έργο επικεντρωμένο στη συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών από δημόσιες επιχειρήσεις εντός της ΕΕ με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας. Επιπλέον, ο Επίτροπος ανέφερε ότι η ευρύτερη πιλοτική προσπάθεια υποστηρίζεται από κεφάλαια ύψους 850.000 ευρώ.

Στην απάντησή του έγραψε:

Η Επιτροπή εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη μιας πύλης ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής διαφάνειας (η οποία θα βασίζεται στην τεχνολογία κατανεμημένων δεδομένων) η ο οποία θα συν δέει και θα διαθέτει δεδομένα που οι εισηγμένες εταιρείες πρέπει να αναφέρουν στις εθνικές βάσεις δεδομένων  και ένα Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο / Φόρουμ για την τεχνολογία blockchain.

Ο κ. Dombrovskis αποκάλυψε επίσης ότι η Επιτροπή σκοπεύει να ξεκινήσει τον διαγωνισμό "Blockchains for Social Good" - ένας διαγωνισμός που θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία Horizon 2020.

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase

Bitcoin World Map

Who is Satoshi Nakamoto? t-shirt

Αναζήτηση