Ευρωπαϊκή ΈνωσηΝέα από την ΕΕ

 

Europol - Eurojust

15 Μαρτίου 2017 ♦ Οι υπηρεσίες Europol και Eurojust κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκθεση σχετικά με τις προκλήσεις που εμφανίζονται στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κυβερνοεγκλήματος.

Οι υπηρεσίες με το κοινό έγγραφο που κυκλοφόρησε στις 13 Μαρτίου, επικεντρώνονται στις διασυνοριακές δικαστικές υποθέσεις και περιγράφουν μιά σειρά από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με την έκθεση, το 2016 ήταν μιά χρονιά όπου σημειώθηκε αύξηση στις έρευνες που σχετίζονται με την τεχνολογία (δεν δημοσιεύθηκαν όμως συγκεκριμένα στοιχεία...)

Όπως αναφέρεται:

"...η διευρυνόμενη εγκληματική χρήση των αποκεντρωμένων ψηφιακών νομισμάτων και η αυξανόμενη χρήση υπηρεσιών μίξης, εμποδίζουν τις διωκτικές αρχές 'να ακολουθήσουν το χρήμα' και περιπλέκουν σημαντικά τις πιθανότητες ανάκτησης κεφαλαίων καθώς και την αποφυγή κακόβουλων συναλλαγών."

Επίσης προτείνεται η δημιουργία κεντρικής βάσης δεδομένων η οποία να περιλαμβάνει στοιχεία των χρηστών ψηφιακών νομισμάτων.

Οι δύο οργανισμοί περιγράφουν πως η έλλειψη συνεκτικής νομοθεσίας σχετικής με τα ψηφιακά νομίσματα καθώς και η απουσία νομολογίας, παρεμποδίζουν τις προσπάθειες επιβολής του νόμου.

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase

Bitcoin World Map

Who is Satoshi Nakamoto? t-shirt

Αναζήτηση