12 Σεπτεμβρίου 2017 ♦ Ηλεκτρονικά, στο prototype.tee.gr, από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, θα κατατίθενται οι προτάσεις στο πρόγραμμα στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες από 2 έως και 5 ατόμων. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που είναι φοιτητές, απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή που δραστηριοποιούνται στην καινοτόμο επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Απευθυνόμαστε σε επίδοξους επανεκκινητές της δραστηριότητας του μηχανικού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, σε συνέντευξη Τύπου. Όπως είπε, «φιλοδοξούμε να παντρέψουμε τα καλύτερα στελέχη των επιχειρήσεων της χώρας και των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων με τις καινοτόμες ιδέες και ομάδες των νέων ανθρώπων που τώρα θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Που έχουν σχέδια, ιδέες και οράματα που μπορούν να γίνουν επιτυχημένα προϊόντα. Θέλουμε να φέρουμε κοντά το επιχειρηματικό, επαγγελματικό και ακαδημαϊκό προσωπικό της χώρας με τους φοιτητές και τους αποφοίτους των ΑΕΙ».
      

«Για να παραχθεί νέος πλούτος, για να έρθουν επενδύσεις, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, για να μείνει στη χώρα το επιστημονικό δυναμικό απαιτούνται πρωτοβουλίες στήριξης της επιχειρηματικότητας», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, προσθέτοντας ότι: «Εμείς περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Εμπλουτίζουμε με τη δύναμη του ΤΕΕ και των ελλήνων μηχανικών το «οικοσύστημα καινοτομίας».

Χαρακτήρισε δε, ως «εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον στήριξης του προγράμματος και από τον επιχειρηματικό κόσμο, από σημαντικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ο κατάλογος των οποίων θα ανακοινώνεται σταδιακά».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «βασικός στόχος του προγράμματος είναι ο χρηματοδότης της ιδέας, που θα γίνει καινοτόμο προϊόν να είναι και ο πρώτος πελάτης αξιοποίησης της».

Απ΄ την πλευρά του, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δουκίδης υπογράμμισε ότι η φιλοδοξία της συμμετοχής του ΟΠΑ και του ίδιου στο πρόγραμμα του ΤΕΕ είναι να προσφερθούν δυνατότητες κυρίως στους νέους μηχανικούς, τους αποφοίτους των Πολυτεχνικών σχολών, οι οποίοι εισάγονται με τις μεγαλύτερες βαθμολογίες στις σχολές τους, αποκτούν ισχυρό επίπεδο σπουδών και εν συνεχεία αντιμετωπίζουν προβλήματα απασχόλησης, ιδίως στις τρέχουσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Η συμβολή μας θα είναι καθοριστική, ώστε οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να μην μείνουν στο στάδιο της κατάθεσης της ιδέας ή της εκπόνησης ενός επιχειρησιακού σχεδίου αλλά να ολοκληρώσουν την πρωτοβουλία τους με την παραγωγή συγκεκριμένου προϊόντος τόνισε ο κ Δουκίδης. Κυρίαρχο όραμα του προγράμματος συνέχισε ο ίδιος είναι να ενδυναμωθούν νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Prototype by TEE

Το Prototype by TEE αποτελεί πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας η οποία αναπτύσσεται με τη συνεργασία του ΟΠΑ (Εργαστήριο ELTRUN και Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας - Athens Center for Entrepreneurship and Innovation). Είναι ένας τεχνοδικτυακός (ψηφιακός) επιταχυντής καινοτόμων ιδεών, τις οποίες στηρίζει στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, οργάνωσης, διοίκησης, διαχείρισης και προώθησης, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Από τους ομιλητές παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα, Prototype by TEE, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια αξιολόγησης, οι θεματικοί τομείς, και οι τρείς κύκλοι που θα εξελιχθεί το πρόγραμμα, οι οποίοι έχουν ως εξής:

-Φάση Α' (Call to Action), 12 - 30 Σεπτεμβρίου 2017, κατά την οποίοι οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν αίτηση και να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

-Φάση Β' (Business Model Innovation and Design Thinking) , Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2017, η οποία αφορά στην κατανόηση και σχεδιασμό των βασικών συστατικών του επιχειρηματικού μοντέλου και του προϊόντος.

-Φάση Γ' (From Vision to Execution) Ιανουάριος - Μάρτιος 2018 κατά την οποία οι ομάδες που τελικά προκρίνονται υποστηρίζονται περαιτέρω, σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής ανάπτυξης, δηλαδή από την ιδέα στην πραγματική υλοποίηση.

Με βάση τον σχεδιασμό του Prototype byΤΕΕ αλλά και την διαβούλευση που προηγήθηκε διαμορφώθηκαν οι θεματικές ενότητες του προγράμματος, σε τομείς επιστημονικού, τεχνολογικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος οι οποίοι έχουν ως εξής:

* Νέες Ενεργειακές Τεχνολογίες, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας

* Αειφόρες Κατασκευές, Κτήρια και Καινοτόμα δομικά προϊόντα

* Καινοτόμα προϊόντα και Προηγμένα Υλικά (Νέα Χημικά Υλικά και Νανοτεχνολογία)

* Σύγχρονες υποδομές και αυτοματισμοί παραγωγής

* Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές, Σύγχρονη Διαχείριση Απορριμμάτων και Αποβλήτων

* Τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας (ICT)

* Καινοτόμες Εφαρμογές και Υπηρεσίες Τουρισμού και Μεταφορών

* Καινοτόμες Υπηρεσίες με στόχο την κοινωνική ανταπόδοση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  22 Απριλίου 2021 ♦ Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε

  Read More
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  16 Απριλίου 2021 ♦ Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές,

  Read More
 • Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  16 Απριλίου 2021 ♦ Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, η

  Read More
 • H Goldman Sachs αναμένει

  H Goldman Sachs αναμένει "σοβαρές εξελίξεις" στην ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

  11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David

  Read More
 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2