Vitro Hellas

30 Μαρτίου 2017 ♦  Από το Νησέλι Ημαθίας, ένα μικρό χωριό περίπου 700 κατοίκων, φαίνεται πως «περνά» ο σχεδιασμός του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ανάνιεφ για την υλοποίηση ενός γιγαντιαίου επιχειρηματικού project,

το οποίο έχει ώς στόχο την αντικατάσταση πολύ μεγάλου μέρους των εισαγωγών μήλων στη Ρωσία με φρούτα εγχώριας παραγωγής! Η αρχή του φιλόδοξου εγχειρήματος έγινε, ήδη, με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά του 51% της εταιρείας «Vitro Hellas», με έδρα το Νησέλι, από την «Demerus Ltd» (PS Capital Group) του επιχειρηματικού ομίλου «Ananyev», ώστε η βορειοελλαδική επιχείρηση να λειτουργήσει σαν «κλειδί» για την υλοποίηση του «mega project» του 48χρονου Ρώσου "Κροίσου" στη χώρα του.

Μάλιστα, ο Ντμίτρι Ανάνιεφ, τακτικός επισκέπτης της μοναστικής πολιτείας του Αγίου Όρους, που διατηρεί υψηλό θρησκευτικό αίσθημα και συνήθως επισκέπτεται την Ελλάδα «ινκόγκνιτο», πετώντας με ιδιωτικό αεροπλάνο, μετέβη και ο ίδιος «αθόρυβα» στην Ημαθία περισσότερες από μία φορές, προκειμένου να πάει στο Νησέλι και στις εγκαταστάσεις της Vitro Hellas.

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επιβεβαίωσε επισήμως ο όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη, κάτοχος μέχρι πρότινος του 50% των μετοχών της Vitro Hellas (πλέον το 25% αυτών των μετοχών ανήκει στην εταιρεία του ρωσικού ομίλου και το 25% παραμένει στην Efthymiadis Agrotechnology Group).

Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της REDESTOS-Efthymiadis Agrotechnology Group, επισήμανε: «Από όσο γνωρίζουμε, ο όμιλος Ανάνιεφ διαθέτει στη Ρωσία 3.000.000 στρέμματα γης. Μία από τις επιδιώξεις του είναι να αξιοποιήσει τις εκτάσεις αυτές, δημιουργώντας οπωρώνες με μηλιές, με στόχο να αντικαταστήσει τις εισαγωγές μήλων στη Ρωσία ακόμη και στο σύνολό τους. Εμείς ό,τι παράγουμε στην Ημαθία, π.χ. φυτάρια οπωροφόρων, θα το παράγουμε και στη Ρωσία. Μέσα στο 2017 θα γίνει στη Ρωσία μία θυγατρική με υποδομές και εξοπλισμό παραγωγής στο ίδιο αντικείμενο πολλαπλασιαστικού υλικού και με ελληνικό μάνατζμεντ, το 40% της οποίας θα ανήκει στη Vitro (25% στον όμιλο Ευθυμιάδη). Είναι πολύ σημαντικό ότι ο όμιλος Ανάνιεφ εμπιστεύεται το ελληνικό μάνατζμεντ και την ελληνική τεχνογνωσία».

Με αυτήν την εξέλιξη, η Vitro Hellas και ο Όμιλος Ευθυμιάδη αποκτούν μία νέα στρατηγική συνεργασία στον τομέα του φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτάρια οπωροφόρων, αμπέλου και καλλωπιστικών), με στόχο, τόσο την ελληνική, όσο και τη ρωσική αγορά. Η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει -πέραν του ελληνικού μάνατζμεντ στη θυγατρική στη Ρωσία- και τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής βάσης της Vitro Hellas στις εγκαταστάσεις της στην Ημαθία, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του νέου στρατηγικού εταίρου του ομίλου Ευθυμιάδη για τη ρωσική, αλλά και γενικότερα τη διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμιάδη, εξίσου βασικό με τη συμφωνία καθεαυτή είναι το γεγονός ότι -ενδεχομένως- ανοίγει μία πόρτα για περισσότερες συνεργασίες με όφελος για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη θα διερευνήσει, από την πλευρά του, νέες, πρόσθετες δυνατότητες συνεργασίας με τον Όμιλο Ανάνιεφ και στους άλλους τομείς στους οποίους, ήδη, δραστηριοποιείται σήμερα, όπως στα υδροπονικά θερμοκήπια υψηλής τεχνολογίας (Agritex Ενεργειακή), την παραγωγή και τυποποίηση πιστοποιημένων σπόρων σποράς (Bios Agrosystems), τον ποιοτικό έλεγχο αγροδιατροφικών προϊόντων (Αναλυτικά Εργαστήρια Agrolab RDS) και τις εξαγωγές επώνυμων ελληνικών οπωροκηπευτικών υψηλής προστιθέμενης αξίας (Hellenic Farming), στην Ελλάδα, τη Ρωσία και τις αγορές της Κεντρικής Ασίας.
Ποιος είναι ο Ντμίτρι Ανάνιεφ

Σύμφωνα με το Forbes, που τον περιλαμβάνει στη λίστα του με τους πλουσιότερους Ρώσους, ο Ντμίτρι Ανάνιεφ (Dmitry Ananyev), με προσωπική περιουσία 1,42 δισ. δολαρίων, ξεκίνησε την επιχειρηματική καριέρα του εισάγοντας υπολογιστές στη Ρωσία, μαζί με τον αδελφό του -επίσης δισεκατομμυριούχο- Αλεξέι Ανάνιεφ. Η εταιρεία τους, «Technoserv», είναι η μεγαλύτερη στον τομέα των ολοκληρωμένων συστημάτων πληροφορικής στη Ρωσία. Τα δύο αδέρφια ίδρυσαν, επίσης, την τράπεζα «Promsvyazbank», ενώ διαθέτουν, ακόμη, εταιρείες συμμετοχών στον τομέα του real estate (μεταξύ άλλων στο χαρτοφυλάκιό τους ανήκει το «Novospassky Dvor», μία παραποτάμια περιοχή έκτασης 21,5 στρεμμάτων, όπου είναι εγκατεστημένες πολλές επιχειρήσεις, το επιχειρηματικό πάρκο «Pressa» και το κτιριακό συγκρότημα γραφείων «Arbat Center» στο κέντρο της Μόσχας). Αμφότερα τα αδέρφια είναι γνωστά για το υψηλό θρησκευτικό τους αίσθημα.

Αλεξάνδρα Γούτα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

  Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

  31 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Τα κρυπτονομίσματα πλέον απασχολούν πολλές κυβερνήσεις και

  Read More
 • Η διάσπαση της αντίστασης των $51.000 είναι το «κλειδί» της ανοδικής τάσης του bitcoin

  Η διάσπαση της αντίστασης των $51.000 είναι το «κλειδί» της ανοδικής τάσης του bitcoin

  28 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Κάτω από τη βασική αντίσταση των 51.000

  Read More
 • Ο Jihan Wu, συνιδρυτής της Bitmain εκτιμά ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων θα φτάσει τα δεκάδες τρισ. δολάρια

  Ο Jihan Wu, συνιδρυτής της Bitmain εκτιμά ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων θα φτάσει τα δεκάδες τρισ. δολάρια

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Jihan Wu, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του

  Read More
 • 2021: Η χρονιά θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin με τη χρηματοδότηση των Venture Capitals σε κρυπτονομίσματα να φτάνει τα $25 δισ.

  2021: Η χρονιά θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin με τη χρηματοδότηση των Venture Capitals σε κρυπτονομίσματα να φτάνει τα $25 δισ.

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Η έκθεση της The Block Research συγκεντρώνει

  Read More
 • Οι εξορύκτες bitcoin αποκόμισαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

  Οι εξορύκτες bitcoin αποκόμισαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Οι εξορύκτες bitcoin κατά τη διάρκεια του

  Read More
 • Στοιχεία καταρρίπτουν το σενάριο επερχόμενου σοκ στην προσφορά bitcoin

  Στοιχεία καταρρίπτουν το σενάριο επερχόμενου σοκ στην προσφορά bitcoin

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Τα ETFs και τα άλλα επενδυτικά σχήματα

  Read More
 • Michael Saylor

  Ο CEO της MicroStrategy, Michael Saylor, "βλέπει" την τιμή του bitcoin στα 6 εκατομμύρια δολάρια ...κάποια στιγμή

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • Η Stronghold Digital Mining αγόρασε 9.090 συστήματα εξόρυξης bitcoin

  Η Stronghold Digital Mining αγόρασε 9.090 συστήματα εξόρυξης bitcoin

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Περισσότερα από 9.000 συστήματα εξόρυξης (rigs) bitcoin

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2