11 Απριλίου 2017 ♦  Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στοχεύοντας στην τόνωση της εξωστρέφειας, στην προβολή των επενδυτικών ευκαιριών και την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών των Ιόνιων Νήσων, συνδιοργάνωσαν από κοινού επιχειρηματική επίσκεψη 22 ξένων οικονομικών και εμπορικών ακολούθων στην Κέρκυρα, από 6 έως 8 Απριλίου 2017, με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia, που υλοποιεί ο Enterprise Greece, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή της Ελλάδας, των Περιφερειών και των δήμων της στην παγκόσμια αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών οικονομιών και η προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων, με κριτήριο την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών και την αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε τη διοργάνωση ημερίδας-παρουσίασης του επιχειρηματικού προφίλ του νησιού, με έμφαση στον τουρισμό και στον αγροδιατροφικό τομέα, κατ' ιδίαν συναντήσεις εξωστρεφών επιχειρήσεων με τους διπλωμάτες, καθώς και επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε την Πέμπτη 6 Απριλίου με την ημερίδα «Παρουσίαση Επενδυτικού / Επιχειρηματικού προφίλ», κατά την οποία απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος, ο περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, και ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Οικονομικού Επιμελητηρίου Ιονίων και Κεφαλονιάς, κκ. Γεώργιος Χονδρογιάννης, Δημήτριος Γαργαλέας, Σωτήριος Σκιαδαρέσης, Ιωάννης Μεταλληνός, Αλέξανδρος Ρέβης και Ανδρέας Παντελιός αντίστοιχα, μίλησαν για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των νησιών που απαρτίζουν την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων. Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ανέπτυξε τους στόχους της Περιφέρειας για την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που προβλέπει στενή συνεργασία τους, με απώτερο στόχο, αφενός την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, και αφετέρου την ανάδειξή της ως επιχειρηματικού κέντρου σύμφωνα με την αναπτυξιακή στρατηγική της και με σεβασμό στα ιδιαίτερα κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της.

Την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκαν περίπου 200 κατ' ιδίαν προγραμματισμένες συναντήσεις (Β2Β) των εξωστρεφών επιχειρήσεων του νησιού με τους οικονομικούς και εμπορικούς ακολούθους, κατά τη διάρκεια των οποίων διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύναψης επιχειρηματικών συνεργασιών με εταιρείες των χωρών τους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και το Σάββατο 8 Απριλίου, το πρόγραμμα των διπλωματών περιελάμβανε επισκέψεις σε βιομηχανίες και πρότυπες επιχειρήσεις του νησιού και συγκεκριμένα στις εταιρείες Melissokomiki Kerkyras Vasilakis, Theotoky Estate, Corfu Beer, Chimarios Ginger Beer, Lazaris Distillery, The Governor Olive Oil, ώστε να αποκομίσουν σαφή εικόνα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας, της αναπτυσσόμενης καινοτομίας, αλλά και της υψηλής ποιότητας των τοπικών προϊόντων.

Στην αποστολή συμμετείχαν διπλωμάτες από τις πρεσβείες της Πορτογαλίας, της Λετονίας, της Κύπρου, της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, του Καζακστάν, των ΗΠΑ, της Ουκρανίας, της Σλοβακίας, του Μαρόκου, της Φιλανδίας, του Καναδά, του Ουζμπεκιστάν, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Ινδονησίας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας και της Βραζιλίας.

Μετά το πέρας της επιχειρηματικής επίσκεψης, ο πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος δήλωσε: «Για να εκπληρώσει την αποστολή του και να αναδείξει την Ελλάδα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Περιφερειών της, o οργανισμός μας έχει οικοδομήσει ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσα από τη συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και συγκεκριμένα με τις Περιφέρειες, τους δήμους, τα επιμελητήρια, τους κλαδικούς συνδέσμους, τα πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα, τους τοπικούς συνεταιρισμούς κ.λπ., μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις και να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας. Ο βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα βασίζεται στις συνέργειες και στις επωφελείς για όλους συνεργασίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

  Read More
 • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

  Read More
 • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

  Read More
 • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

  Read More
 • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

  Read More
 • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

  Read More
 • Mike McGlone

  Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

  27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

  Read More
 • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2