4 Μαϊου 2017 ♦  Ρεκόρ ενδιαφέροντος σημειώθηκε για τον 5ο κύκλο του προγράμματος νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg - enter•grow•go που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia, από το 2013 και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων, από την οποία θα αναδειχθούν, τον Ιούνιο, οι 30 ομάδες που θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν για 12 μήνες από το πρόγραμμα, με στόχο να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Φέτος σημειώθηκε ρεκόρ ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα, με σχεδόν 2.500 εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων. Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν καλύπτουν καίριους κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (FinTech), το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Tεχνολογίες & Eφαρμογές Πληροφορικής - Internet of Things (IoT), η Βιοτεχνολογία, η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας, οι Κατασκευές κα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλάδοι που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βάσει του αριθμού συμμετοχών, ήταν οι κλάδοι του Τουρισμού-Πολιτισμού και του FinTech, που μαζί με τον ευρύτερο κλάδο των ΤΠΕ, αναδεικνύονται σε κορυφαίες επιλογές των ενδιαφερομένων του 5ο κύκλου.

Στην αύξηση των συμμετεχόντων όσο και στον ανταγωνισμό μεταξύ των ενδιαφερομένων, εκτιμάται ότι συνέβαλαν οι αλλαγές που έχουν υιοθετηθεί στα κριτήρια του 5ου κύκλου.

Η επέκταση του ηλικιακού ορίου συμμετοχής στα 49 έτη, διεύρυνε τον αριθμό των ενδιαφερομένων και πλέον περίπου το 15% επί του συνόλου των συμμετεχόντων στις επιχειρηματικές ομάδες έχει ηλικία 41-49 ετών.

Παράλληλα, η δυνατότητα που δόθηκε, για πρώτη φορά, σε πολίτες που διαμένουν σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο στον 5ο κύκλο του egg, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν αιτήσεις με κατανεμημένες, πιο δυναμικές και πιο εξωστρεφείς ομάδες, με συμμετέχοντες από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, κα.

Το 33% των ατόμων που κατέθεσε έγκυρο επιχειρηματικό σχέδιο έχει ως αντικείμενο σπουδών τις επιστήμες μηχανικού, το 32% τις επιστήμες οικονομίας & διοίκησης, το 17% τις θετικές επιστήμες, το 15% τις ανθρωπιστικές, νομικές & κοινωνικές επιστήμες και περίπου το 3% τις επιστήμες υγείας.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, επισήμανε ότι στρατηγική της Eurobank και του προγράμματος egg είναι η στήριξη των νέων για να μείνουν στον τόπο τους και να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός νέου οικονομικού μοντέλου για τις επόμενες γενιές.

«Η Eurobank πρωτοστατεί σε αυτήν την εθνική προσπάθεια και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το egg αποτελεί ήδη παράδειγμα προς μίμηση από εγχώριες, αλλά και διεθνείς πρωτοβουλίες και οργανισμούς. Πρόθεση και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και προοπτικές μέσα από δράσεις και συνέργειες που προάγουν την υγιή επιχειρηματικότητα, δημιουργούν αξία και προσφέρουν βιώσιμη δυναμική ανάπτυξης». Είναι ενδεικτικό ότι από τις περίπου 100 ομάδες που φιλοξενήθηκαν στους τέσσερεις προηγούμενους κύκλους του egg, οι 60 έχουν ήδη νομική μορφή και απασχολούν πάνω από 200 άτομα, είπε ακόμα ο κ. Ιωάννου.
Και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βοηθήσαμε στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών σχημάτων με εξαιρετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι το 50% των εταιρειών αυτών, όχι μόνο είναι λειτουργικές, αλλά έχουν πραγματοποιήσει τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ».

Ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός, γενικός διευθυντής του Corallia, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το Corallia, τόσο μέσω του egg όσο και άλλων προγραμμάτων για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας που υλοποιεί, αλλά και των οικοσυστημάτων καινοτομίας (clusters) που αναπτύσσει, έχει αναδείξει και υποστηρίξει με συνέπεια καινοτόμες προσπάθειες, με στόχο να διαμορφώσει μια κρίσιμη μάζα «θετικής ενέργειας» για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα egg έχει επωάσει μέχρι σήμερα σχεδόν 100 ιδέες σε πραγματικές επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  22 Απριλίου 2021 ♦ Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε

  Read More
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  16 Απριλίου 2021 ♦ Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές,

  Read More
 • Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  16 Απριλίου 2021 ♦ Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, η

  Read More
 • H Goldman Sachs αναμένει

  H Goldman Sachs αναμένει "σοβαρές εξελίξεις" στην ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

  11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David

  Read More
 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2