4 Μαϊου 2017 ♦  Ρεκόρ ενδιαφέροντος σημειώθηκε για τον 5ο κύκλο του προγράμματος νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg - enter•grow•go που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia, από το 2013 και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων, από την οποία θα αναδειχθούν, τον Ιούνιο, οι 30 ομάδες που θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν για 12 μήνες από το πρόγραμμα, με στόχο να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Φέτος σημειώθηκε ρεκόρ ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα, με σχεδόν 2.500 εγγραφές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων. Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν καλύπτουν καίριους κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (FinTech), το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι Tεχνολογίες & Eφαρμογές Πληροφορικής - Internet of Things (IoT), η Βιοτεχνολογία, η Πολιτιστική Bιομηχανία, οι Yπηρεσίες Υγείας, οι Κατασκευές κα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλάδοι που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βάσει του αριθμού συμμετοχών, ήταν οι κλάδοι του Τουρισμού-Πολιτισμού και του FinTech, που μαζί με τον ευρύτερο κλάδο των ΤΠΕ, αναδεικνύονται σε κορυφαίες επιλογές των ενδιαφερομένων του 5ο κύκλου.

Στην αύξηση των συμμετεχόντων όσο και στον ανταγωνισμό μεταξύ των ενδιαφερομένων, εκτιμάται ότι συνέβαλαν οι αλλαγές που έχουν υιοθετηθεί στα κριτήρια του 5ου κύκλου.

Η επέκταση του ηλικιακού ορίου συμμετοχής στα 49 έτη, διεύρυνε τον αριθμό των ενδιαφερομένων και πλέον περίπου το 15% επί του συνόλου των συμμετεχόντων στις επιχειρηματικές ομάδες έχει ηλικία 41-49 ετών.

Παράλληλα, η δυνατότητα που δόθηκε, για πρώτη φορά, σε πολίτες που διαμένουν σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, να υποβάλλουν επιχειρηματικό σχέδιο στον 5ο κύκλο του egg, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν αιτήσεις με κατανεμημένες, πιο δυναμικές και πιο εξωστρεφείς ομάδες, με συμμετέχοντες από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, κα.

Το 33% των ατόμων που κατέθεσε έγκυρο επιχειρηματικό σχέδιο έχει ως αντικείμενο σπουδών τις επιστήμες μηχανικού, το 32% τις επιστήμες οικονομίας & διοίκησης, το 17% τις θετικές επιστήμες, το 15% τις ανθρωπιστικές, νομικές & κοινωνικές επιστήμες και περίπου το 3% τις επιστήμες υγείας.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, επισήμανε ότι στρατηγική της Eurobank και του προγράμματος egg είναι η στήριξη των νέων για να μείνουν στον τόπο τους και να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός νέου οικονομικού μοντέλου για τις επόμενες γενιές.

«Η Eurobank πρωτοστατεί σε αυτήν την εθνική προσπάθεια και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το egg αποτελεί ήδη παράδειγμα προς μίμηση από εγχώριες, αλλά και διεθνείς πρωτοβουλίες και οργανισμούς. Πρόθεση και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες και προοπτικές μέσα από δράσεις και συνέργειες που προάγουν την υγιή επιχειρηματικότητα, δημιουργούν αξία και προσφέρουν βιώσιμη δυναμική ανάπτυξης». Είναι ενδεικτικό ότι από τις περίπου 100 ομάδες που φιλοξενήθηκαν στους τέσσερεις προηγούμενους κύκλους του egg, οι 60 έχουν ήδη νομική μορφή και απασχολούν πάνω από 200 άτομα, είπε ακόμα ο κ. Ιωάννου.
Και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βοηθήσαμε στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών σχημάτων με εξαιρετικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι το 50% των εταιρειών αυτών, όχι μόνο είναι λειτουργικές, αλλά έχουν πραγματοποιήσει τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ».

Ο καθηγητής Βασίλειος Μακιός, γενικός διευθυντής του Corallia, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το Corallia, τόσο μέσω του egg όσο και άλλων προγραμμάτων για την προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας που υλοποιεί, αλλά και των οικοσυστημάτων καινοτομίας (clusters) που αναπτύσσει, έχει αναδείξει και υποστηρίξει με συνέπεια καινοτόμες προσπάθειες, με στόχο να διαμορφώσει μια κρίσιμη μάζα «θετικής ενέργειας» για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα egg έχει επωάσει μέχρι σήμερα σχεδόν 100 ιδέες σε πραγματικές επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

  Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

  31 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Τα κρυπτονομίσματα πλέον απασχολούν πολλές κυβερνήσεις και

  Read More
 • Η διάσπαση της αντίστασης των $51.000 είναι το «κλειδί» της ανοδικής τάσης του bitcoin

  Η διάσπαση της αντίστασης των $51.000 είναι το «κλειδί» της ανοδικής τάσης του bitcoin

  28 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Κάτω από τη βασική αντίσταση των 51.000

  Read More
 • Ο Jihan Wu, συνιδρυτής της Bitmain εκτιμά ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων θα φτάσει τα δεκάδες τρισ. δολάρια

  Ο Jihan Wu, συνιδρυτής της Bitmain εκτιμά ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων θα φτάσει τα δεκάδες τρισ. δολάρια

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Jihan Wu, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του

  Read More
 • 2021: Η χρονιά θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin με τη χρηματοδότηση των Venture Capitals σε κρυπτονομίσματα να φτάνει τα $25 δισ.

  2021: Η χρονιά θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin με τη χρηματοδότηση των Venture Capitals σε κρυπτονομίσματα να φτάνει τα $25 δισ.

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Η έκθεση της The Block Research συγκεντρώνει

  Read More
 • Οι εξορύκτες bitcoin αποκόμισαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

  Οι εξορύκτες bitcoin αποκόμισαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Οι εξορύκτες bitcoin κατά τη διάρκεια του

  Read More
 • Στοιχεία καταρρίπτουν το σενάριο επερχόμενου σοκ στην προσφορά bitcoin

  Στοιχεία καταρρίπτουν το σενάριο επερχόμενου σοκ στην προσφορά bitcoin

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Τα ETFs και τα άλλα επενδυτικά σχήματα

  Read More
 • Michael Saylor

  Ο CEO της MicroStrategy, Michael Saylor, "βλέπει" την τιμή του bitcoin στα 6 εκατομμύρια δολάρια ...κάποια στιγμή

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • Η Stronghold Digital Mining αγόρασε 9.090 συστήματα εξόρυξης bitcoin

  Η Stronghold Digital Mining αγόρασε 9.090 συστήματα εξόρυξης bitcoin

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Περισσότερα από 9.000 συστήματα εξόρυξης (rigs) bitcoin

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2