9 Οκτωβρίου 2017 ♦ Αυξημένη είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση τροφίμων ANUGA 2017 που άνοιξε από χθες τις πύλες της στην Κολωνία της Γερμανίας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του οργανισμού ENTERPRISE GREECE, Χρήστος Στάικος, τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η τάση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε στην ANUGA 2017, όπου η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων είναι κατά 30% αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη φορά, και στόχος μας είναι να δείξουμε τη δυναμική του κλάδου των τροφίμων της χώρας μας, η οποία έχει ανοδική τάση, να δείξουμε την ποιότητα, το ντιζάιν και πως μπορούμε να ενισχύσουμε το μπράντινγκ του αγροτοδιατροφικού τομέα της χώρας μας“.
 
Η συνέντευξη έχει ως εξής:
 
Υπάρχει στους Έλληνες παραγωγούς και διακινητές ενδιαφέρον εξωστρέφειας;
 
«Το ενδιαφέρον αυξάνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, όλοι συνειδητοποιούν ότι χρειάζεται περισσότερη εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των επιχειρήσεών τους. Υπό αυτό το πρίσμα και εμείς ως ο αρμόδιος φορέας υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προσπαθούμε και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται και με τη στρατηγική για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, το οποίο θα ενισχύσει την εξωστρέφεια, θα ενισχύσουμε αυτήν την τάση. Για αυτό και οι επιχειρήσεις που βρίσκονται εδώ έχουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική και προσπαθούν να έχουν προοπτική στην πορεία και τους όρους αυτούς».
 
Είπατε για χρηματοδοτικά εργαλεία, πράγματι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για χρηματοδοτικές δυνατότητες και ενισχύσεις. Έχετε συγκεκριμένα σχέδια;
 
«Είναι γνωστό ότι υπήρχε δυσκολία τα τελευταία χρόνια ως προς τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων λόγω της κρίσης στη χώρα μας, ωστόσο προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τις ευκαιρίες σε ξένους επενδυτές, και όχι μόνο, για να δουν ότι μπορούν να επενδύσουν σε ελληνικές επιχειρήσεις και μαζί με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε αυτήν την περίοδο μέσα από το ΕΣΠΑ, ή τον αναπτυξιακό νόμο, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα ικανό επενδυτικό κεφάλαιο για να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις, να αναζητήσουν νέες αγορές, να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους και τις εξαγωγές τους».
 
Τί προοπτικές έχουν οι ελληνικές εταιρίες για πρόσβαση σε δύσκολες αγορές όπως η γερμανική;
 
«Εδώ βρισκόμαστε και με ένα σύνθημα, το invest in taste σαν χώρα, σαν κλάδος τροφίμων της χώρας μας. Δηλαδή προσκαλούμε το επενδυτικό κοινό αλλά και τους εξαγωγείς και τους εισαγωγείς των άλλων χωρών και της Γερμανίας να επενδύσουν στη γεύση, στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και στη διαφοροποίησή τους που θεωρούμε ότι έχουν τα ελληνικά προϊόντα καθώς και να επενδύσουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε το γενικό μπράντινγκ, την αναγνωρισιμότητα του κλάδου στη χώρα μας, στις αγορές και της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας, που είναι μια πολύ δύσκολη αγορά, αλλά και στις άλλες χώρες του κόσμου. Προσπαθούμε με δράσεις είτε μέσα από τις εκθέσεις, είτε μέσα από μάρκετινγκ και διαφημίσεις να παρουσιάσουμε τί γίνεται γενικά αλλά και ειδικότερα στις εταιρίες και επιχειρήσεις που θέλουν να βρουν αγοραστές μέσα από το διαφοροποιημένο προϊόν τους.»
 
Πόσο ενδιαφέρονται οι ξένοι να επενδύσουν σ΄ αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα;
 
«Αυτό είναι το ζητούμενο της σημερινής αλλά και της επόμενης ημέρας για τη χώρα μας. Για την πρόσβαση στις ξένες αγορές χρειάζεται οι ελληνικές επιχειρήσεις και να συνεργαστούν μεταξύ τους και να βρουν κεφάλαια για να αναπτυχθούν. Οι επιχειρήσεις όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι μέσα από αυτή τη λογική θα μπορέσουν να προσελκύσουν και κεφάλαια για να αναπτυχθούν σε νέες αγορές. Με τη συνεργασία με τις επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων δημιουργούμε μία στρατηγική για να ενισχυθεί αυτή η τάση. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον εταιριών που επενδύουν στον αγροτοδιατροφικό τομέα της χώρας μας και από την Ευρώπη και από άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και ΗΠΑ. Το επόμενο χρονικό διάστημα αυτή η τάση θα είναι αυξητική. Επενδύουμε στην ΑNUGA που είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση στον κόσμο, γιατί μπορούμε με καλύτερους όρους να διεισδύσουμε στη γερμανική αγορά, αλλά και επειδή είναι συνάντηση διεθνής για να μπορέσουμε να βρούμε και αγοραστές από άλλες χώρες και της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Επειδή και η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα που έχουμε εξαγωγές, θα συνεχίσουμε αυτή τη στρατηγική και όντως τα ελληνικά προϊόντα μέσα από την ποιότητα και τη διαφοροποίησή τους θα βρουν το χώρο που τους αναλογεί“.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  22 Απριλίου 2021 ♦ Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε

  Read More
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  16 Απριλίου 2021 ♦ Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές,

  Read More
 • Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  16 Απριλίου 2021 ♦ Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, η

  Read More
 • H Goldman Sachs αναμένει

  H Goldman Sachs αναμένει "σοβαρές εξελίξεις" στην ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

  11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David

  Read More
 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2