19 Ιουλίου 2017 ♦ H ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Vedomosti, επισπεύδει την κατασκευή του αγωγού Turskish Stream ενώ έχει ξεκινήσει την κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού που θα προμηθεύει την Ευρώπη με φυσικό αέριο, επειδή υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να επιβληθούν νέες κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ δηλώνει πάντως ότι η εταιρεία στην παρούσα περίοδο πραγματοποιεί εργασίες προετοιμασίας που έχουν σχέση με την κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού Turkish Stream και πως η τοποθέτηση του αγωγού στην δεύτερη γραμμή θα ξεκινήσει μόνον όταν το πλοίο Pionerring Spirit (το μεγαλύτερο πλοίο τοποθέτησης αγωγών υποθαλασσίως στον κόσμο-σ.σ.) φθάσει στις τουρκικές ακτές και αρχίσει να επιστρέφει πίσω.

Η ρωσική οικονομική εφημερίδα Vedomosti σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο "Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom επιτάχυνε την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream" και υπότιτλο "ξεκίνησε σιωπηλά την κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη", επικαλούμενη έναν κρατικό αξιωματούχο και έναν εργολήπτη, γράφει ότι έχουν ήδη τοποθετηθεί υποθαλάσσια 20-25 χιλιόμετρα αγωγού στην Μαύρη Θάλασσα.

Το ίδιο δημοσίευμα, επικαλούμενο την ιστοσελίδα marinetraffic.com, γράφει ότι το πλοίο Audacia το οποίο τοποθετεί τον αγωγό υποθαλάσσια και ανήκει στην ελβετική εταιρεία Allseas, αυτή τη στιγμή βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα νοτίως του οικισμού Μάλι Ουτρίς, όπως και ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το πλοίο κινείται με μέση ταχύτητα 0,1-0,15 κόμβων την ώρα (περίπου 4-5 χιλιόμετρα το εικοσιτετράωρο) ακολουθώντας την πορεία στην οποία νωρίτερα είχε αρχίσει η τοποθέτηση της πρώτης γραμμής του Turkish Stream.

Η ρωσική εφημερίδα γράφει επίσης ότι προς το παρόν η Gazprom έχει ανακοινώσει την πρώτη γραμμή του αγωγού Turkish Stream, όπως και ότι στις 10 Ιουλίου , ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, είχε πει ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί 50 χιλιόμετρα αγωγού υποθαλασσίως, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν είχε επιβεβαιώσει ακόμη το τελικό σημείο εξόδου του αγωγού στο έδαφος της, αλλά πως θα το πράξει στο "προσεχές μέλλον". Η Gazprom δεν είχε ανακοινώσει πότε θα αρχίσει η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Allseas το μόνο που δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti είναι ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί 100 χιλιόμετρα αγωγού, αλλά δεν αναφέρθηκε στο αν άρχισε η όχι η κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Tass, ότι η εταιρεία στην παρούσα περίοδο πραγματοποιεί εργασίες προετοιμασίας που έχουν σχέση με την κατασκευή της δεύτερης γραμμής του αγωγού Turkish Stream. Ο ίδιος δήλωσε ότι "εδώ και καιρό έχουμε διανοίξει στο σημείο αφετηρίας του σταθμού "Ρούσκαγια" δύο σήραγγες στις οποίες περνάει ο αγωγός", εκφράζοντας την απορία του, "γιατί τόσο καιρό κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την δεύτερη γραμμή;" Προσέθεσε μάλιστα ότι αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες προετοιμασίας στα αβαθή νερά" και "πως η τοποθέτηση του αγωγού στην δεύτερη γραμμή θα ξεκινήσει μόνον όταν το πλοίο Pioneering Spirit φθάσει στις τουρκικές ακτές και αρχίσει να επιστρέφει πίσω".

Η ρωσική εφημερίδα Vedomsti, όσον αφορά την εκτίμηση της επικαλείται την διευθύντρια του ενεργειακού κέντρου της οικονομικής σχολής του Skolkovo Τατιάνα Μίτροβα η οποία αποδίδει την επίσπευση της κατασκευή του αγωγού, στην μεγάλη πιθανότητα που υπάρχει να επιβάλλει νέες κυρώσεις στην Ρωσία η αμερικανική κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι στο σχετικό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει γίνεται ειδική αναφορά στους αγωγούς που σχετίζονται με την εξαγωγή φυσικού αερίου. Η ίδια μάλιστα εκτιμά ότι η Gazrpom έχει να επιλέξει το μη χείρον βέλτιστο. Από την μία υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορεί να τροφοδοτηθεί πλήρως η δεύτερη γραμμή και οι δύσκολες συνομιλίες που διεξάγει με την Τουρκία και την Ευρώπη. Από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος να μην κάνει τίποτα σε περίπτωση που υπάρξουν νέες αμερικανικές κυρώσεις. Η ίδια μάλιστα επισημαίνοντας το ενδεχόμενο μια τέτοια αρνητικής εξέλιξης λέει χαρακτηριστικά: " Όντως τέτοιες τεχνολογίες για την τοποθέτηση αγωγού σε μεγάλα βάθη που απαιτούνται για την κατασκευή του αγωγού Turkish Stream δεν διαθέτουμε".

Πηγή: Vedomosti, Tass, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  10 Ιουλίου 2020 ♦ Στην Ελλάδα θα κατασκευαστεί ο πρώτος επίγειος

  Read More
 • facial recognition

  Ένας αφροαμερικάνος πολίτης στις ΗΠΑ, συνελήφθη λόγω λάθους της "αναγνώρισης προσώπου"

  24 Ιουνίου 2020 ♦ Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (American Civil

  Read More
 • bitcoin μπροστά από γράφημα

  Το 83% των διευθύνσεων bitcoin είναι -επί του παρόντος- κερδοφόρες!

  24 Ιουνίου 2020 ♦ Σύμφωνα με το Glassnode, τουλάχιστον το 83%

  Read More
 • bitcoin

  Μόνο 3,5 εκατομμύρια bitcoin βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση στα ανταλλακτήρια!

  21 Ιουνίου 2020 ♦ Το 19% των bitcoin που έχουν εξορυχθεί,

  Read More
 • Η Κίνα ετοιμάζει το ψηφιακό Yuan, ώστε να αντικαταστήσει τα μετρητά σε έναν χρόνο!

  Η Κίνα ετοιμάζει το ψηφιακό Yuan, ώστε να αντικαταστήσει τα μετρητά σε έναν χρόνο!

  27 Μαϊου 2020 ♦ Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, αποκάλυψε τα

  Read More
 • Ξεκινάει πάλι

  Ξεκινάει πάλι "κυνήγι μαγισσών" στην Ρωσία;

  22 Μαϊου 2020 ♦ Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή

  Read More
 • Το 60% των κλοπών κρυπτονομισμάτων έχει γίνει από δύο μόνο ομάδες!

  Το 60% των κλοπών κρυπτονομισμάτων έχει γίνει από δύο μόνο ομάδες!

  30 Ιανουαρίου 2019 ♦ Σύμφωνα με μία έκθεση της Chainalysis, το

  Read More
 • Το Ιράν καταργεί περιορισμούς σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

  Το Ιράν καταργεί περιορισμούς σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

  29 Ιανουαρίου 2019 ♦ Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιρανικού Οργανισμού Προώθησης

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1