10 Απριλίου 2017 ♦  Σαφές μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει ουσιαστική λύση για το χρέος, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με τις δηλώσεις του κατά την ολοκλήρωση της τρίτης Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, στη Μαδρίτη.

Ανέφερε ότι οι σημερινές συνομιλίες αποτυπώνουν την κοινή βούληση που αποτυπώθηκε και στη Διακήρυξη της Μαδρίτης πρώτα απ' όλα για την οικοδόμηση μιας αναπτυξιακής και κοινωνικής Ευρώπης, με έναν ουσιαστικό ευρωπαϊκό κοινωνικό πυλώνα». Δηλαδή, εξήγησε, την αναγκαιότητα η Ευρώπη να καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. «Και για να την ξεπεράσει πρέπει να ξεπεράσει τις εγγενείς ανισότητες στο εσωτερικό της», υπογράμμισε.

Τα πλεονάσματα κάποιων είναι τα ελλείμματα κάποιων άλλων

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε όσον αφορά στους κανόνες, τις διακηρύξεις και τις συνθήκες ότι πρώτον χρειάζεται η απαραίτητη ευελιξία και δεύτερον αυτούς τους κανόνες να τους τηρούν όλοι, επισημαίνοντας την ανισότητα μεταξύ του Νότου και του Βορρά της Ευρώπης. «Όταν ειδικά μιλάμε για την Ευρωζώνη που είναι ένα κλειστό οικονομικό κύκλωμα, τα πλεονάσματα κάποιων είναι τα ελλείμματα κάποιων άλλων. Έτσι τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού Νότου στο σύνολο του είναι τα υπερβολικά πλεονάσματα -έξω και πέρα από όσα ορίζουν οι συνθήκες οι συμφωνίες που έχουμε συνυπογράψει-, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για ορισμένες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά». «Αυτή η αντίφαση θα πρέπει να επιλυθεί», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα εξαιρετικά σημαντικές επιδόσεις στην οικονομία», καθώς «έχουμε καταφέρει ήδη από το 2016 να πιάσουμε τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018, που είναι 3,5%». «Τώρα λοιπόν», σημείωσε, «ήρθε η ώρα να υπάρξει και μια ουσιαστική λύση και για το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας που θα δώσει την προοπτική υπέρβασης της κρίσης, εξόδου της Ελλάδας από την κρίση και που θα σηματοδοτήσει την έξοδο της Ευρωζώνης συνολικά». «Νομίζω», πρόσθεσε, «ότι όλοι μας συμφωνούμε ότι θα πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα βήματα, τα επόμενα βήματα που θα αφορούν τόσο σε ένα λογικό πλαίσιο για το μεσοπρόθεσμο διάστημα των πρωτογενών πλεονασμάτων όσο όμως και στα μεσοπρόθεσμα εκείνα απαραίτητα μέτρα για την απομείωση του χρέους». Ευχαρίστησε τους έξι συναδέλφους του για την διαρκή στήριξη και αλληλεγγύη στην προσπάθεια της Ελλάδας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Η πρωτοβουλία της Συνόδου καθιερώνεται και καθίσταται απαραίτητη

Αποτιμώντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία της Συνόδου των Χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «αυτή η πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβρη, καθιερώνεται και καθίσταται ολοένα και πιο απαραίτητη, σημαντική για την πορεία του διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης, όσο σημαντική είναι και η παρουσία του Νότου στην Ευρώπη και την ευρωπαϊκή προοπτική». Τόνισε ότι «η πρωτοβουλία έχει ήδη συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών και προχωρά αποφασιστικά ώστε να συμβάλλει και στο μέλλον της Ευρώπης», δυναμική, όπως είπε, που αντανακλάται στην πορεία των διακηρύξεων της Συνόδου. Σημείωσε ότι «συζητάμε όμως όχι μόνο για το μέλλον της Ευρώπης αλλά συζητάμε και για το παρόν της Ευρώπης, το πώς ο Νότος της Ευρώπης, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μεγάλων προκλήσεων που αφορούν την Ευρώπη, θα μπορέσει να παίξει καθοριστικό ρόλο επηρεάζοντας τους συσχετισμούς και παρεμβαίνοντας για την απαραίτητη αλλαγή κατεύθυνσης». «Είμαστε όλοι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και ενεργά κράτη-μέλη της Ευρωζώνης που διατηρούμε την πίστη μας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μακριά από λογικές εθνικού απομονωτισμού», σημείωσε.


«Να θέσουμε ως χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, σειρά από αιτήματα συνολικά στην ΕΕ»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι «τελειώνοντας την β' αξιολόγηση και άρα δίνοντας το σήμα ότι η Ελλάδα ξεπέρασε την κρίση και η Ευρωζώνη το ίδιο, ανοίγει η δυνατότητα να θέσουμε επί τάπητος οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου συνολικά στην ΕΕ μια σειρά από αιτήματα που θα βαθύνουν τόσο την οικονομική σύγκλιση όσο και την κοινωνική συνοχή».

Το αίτημα, είπε, για την ανάγκη να μπορέσουμε να περιορίσουμε τους κινδύνους μέσα στην Ευρωζώνη και την αποσταθεροποίηση, κι αυτό σημαίνει την αμοιβαιοποίηση του κινδύνου, αυτό σημαίνει τη δυνατότητα και την προοπτική ενδεχομένως ενός ευρωπαϊκού ομολόγου, την προοπτικής μιας κοινής τραπεζικής ένωσης με κοινούς κανόνες και με εγγυήσεις καταθέσεων, σημαίνει έναν ισχυρό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, σημαίνει ουσιαστικά προγράμματα για την ενίσχυση των επενδύσεων που θα δημιουργήσουν προοπτική ενίσχυσης και της απασχόλησης και άρα καταπολέμησης της ανεργίας.

Προανήγγειλε ότι όλα αυτά θα μπορέσουν να τα θέσουν στο τραπέζι και αποφασίστηκε να συζητηθούν στην επόμενο Σύνοδο, της Κύπρου, που θα γίνει, όπως είπε, αμέσως μετά το πέρας δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, στη Γαλλία και τη Γερμανία.
Ανέφερε ότι ζητήθηκαν και τα θέματα του Brexit και το θέμα του Κυπριακού και της σταθερής στήριξης των προσπαθειών του Νίκου Αναστασιάδη για μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα. Επιπλέον, κουβέντιασαν, όπως πρόσθεσε, για την ανάγκη μιας αποτελεσματικότερης ανθρώπινης μεταναστευτικής πολιτικής που θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και την αλληλεγγύη.

«Συμφωνήσαμε ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για το Συριακό»

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ως χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου που τις περισσότερες τις βρέχει η Μεσόγειος θάλασσα «έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υπάρξει μια συγκροτημένη ευρωπαϊκή πολιτική που να κινείται στην κατεύθυνση της διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας και γ' αυτό συμφωνήσαμε ότι η ΕΕ πρέπει να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».

«Να κάνουμε την Ευρώπη όπως θα έπρεπε να είναι»

Ο πρωθυπουργός, αφού επισήμανε την πολύ κρίσιμη στιγμή που βρισκόμαστε σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο και ότι ιστορικά όμως ο Νότος της Ευρώπης, η Μεσόγειος μπόλιασαν την ευρωπαϊκή σκέψη με το απαραίτητο όραμα για το μέλλον, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με ένα απόφθεγμα του Μιγκέλ Θερβάντες, ο οποίος είχε πολεμήσει στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, όπως είπε.
Συγκεκριμένα παρέπεμψε στην αναφορά του Ισπανού συγγραφέα ότι «αυτό που είναι παράλογο είναι να βλέπεις τον κόσμο μόνο έτσι όπως είναι και όχι έτσι όπως θα έπρεπε να είναι». Για να τονίσει: «Εμείς επιχειρούμε να σταματήσουμε τον παραλογισμό του να βλέπουμε την Ευρώπη μόνο έτσι όπως είναι, αλλά και να προσπαθήσουμε να τη δούμε και να δουλέψουμε για να την κάνουμε έτσι όπως θα έπρεπε να είναι».

Δηλώσεις Ραχόι, Ολάντ, Αναστασιάδη, Μουσλάτ, Κόστα, Τζεντιλόνι

Τις κοινές διαπιστώσεις από τη συζήτηση στη Σύνοδο της Μαδρίτης, οι οποίες και αποτυπώθηκαν στη σχετική Διακήρυξη, παρουσίασε ο οικοδεσπότης της συνάντησης, Μαριάνο Ραχόι, ενώ κοινή ήταν η πεποίθηση που εκφράστηκε για την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού οράματος με τον πολίτη στο επίκεντρο.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες της Διακήρυξης. Σημείωσε την καταδίκη της επίθεσης με χημικά στις 4 Απριλίου στη Συρία παραπέμποντας στην σχετική αναφορά στη Διακήρυξη. Ανέφερε ότι η επίθεση από της ΗΠΑ στη Συρία είχε την κατανοητή πρόθεση να αποτρέψει τη διανομή και χρήση των χημικών όπλων και επικεντρώθηκε στον στόχο αυτό και πως μόνο μια ειρηνική αξιόπιστη πολιτική λύση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της απόφασης των Ηνωμένων Εθνών 2254 και της Γενεύης του 2012 που μπορεί να επιτρέψει την ειρήνη, τη σταθερότητα και να ηττηθεί το ΙΚ (DAESH) και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία.

Σημείωσε τη στήριξη στη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου και τη θετική εκτίμηση των προσπαθειών της με βάση της αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ενότητα των 27, εμπιστοσύνη και στήριξη στον διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ». «Πρώτα διαπραγματευόμαστε την αποχώρηση και στη συνέχεια μιλάμε για τη μελλοντική σχέση». Στάθηκε ιδιαίτερα και στη σημασία της διατήρησης των δικαιωμάτων των πολιτών και τη βούληση να τελειώσει η διαδικασία με την καλύτερη δυνατή σχέση ΕΕ-ΗΒ.

Αναφορικά με το μέλλον της ΕΕ, επισήμανε τις προτεραιότητες που τέθηκαν στη Ρώμη και μεταξύ άλλων στις: ανάγκη κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση, καταπολέμηση των ανισοτήτων, εμβάθυνση της οικονομικής ένωσης και νομισματικής ένωσης με στόχο μια τραπεζική ένωση με καταληκτικό στόχο μια ενιαία αγορά ομολόγων, ασφάλεια και προστασία, ειρήνη, σταθερότητα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ είπε ότι «υπάρχει μια προτεραιότητα κι αυτή είναι η οικονομία», ότι χάρη στις προσπάθειες που έγιναν από κάποιες χώρες του Νότου που είχαν προβλήματα, οι χώρες αυτές σηκώθηκαν, περπάτησαν ξανά κι αυτό επέτρεψε στην ευρωζώνη να γίνει ξανά ζώνη εμπιστοσύνης. «Πρέπει να λύσουμε το θέμα της Ελλάδας. Θέλουμε η Ελλάδα επιτέλους να βρει τις απαντήσεις στα προβλήματα της γιατί έχει κάνει πράγματι τρομακτικές προσπάθειες και πρέπει να τελειώσουμε με αυτό το θέμα και να ανοίξουμε μια νέα φάση. Να εμβαθύνουμε στη νομισματική ένωση, στην οικονομική σύγκλιση και να χτίσουμε πολιτικές επενδύσεων. Αυτή είναι η προτεραιότητα που πρέπει να έχει η Ευρώπη των 27 και η φωνή της να ακουστεί στον κόσμο».

Μιλώντας για τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου σημείωσε ότι είναι χρήσιμες γιατί προετοιμάζουν συσκέψεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπου θα πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις για το μέλλον της Ευρώπης. Είναι άτυπες συσκέψεις, είπε, που χρησιμεύουν για τη σύγκλιση διαφορετικών απόψεων. Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός της Μάλτας και προεδρεύων της ΕΕ, τους παρουσίασε μια κοινή στάση ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 29ης Απριλίου για το Brexit. Ο κ. Ολάντ είπε ότι θα συμβουλέψει τον διάδοχο του στην Προεδρία να παρίσταται κι εκείνος στις Συνόδους του Νότου, όπως και ότι θα τον συμβουλέψει και για πολλά άλλα πράγματα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η ΕΕ στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, «στις προσπάθειες που καταβάλλουμε προκειμένου να πετύχουμε μια λύση στο Κυπριακό που να επανενώνει την πατρίδα μας στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα την απαλλάσσει από τον κατοχικό στρατό, να δημιουργεί συνθήκες σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ειρηνικής συμβίωσης των κατοίκων της Κύπρου, των πολιτών, του λαού της Κύπρου, είτε Ελληνοκυπρίων είτε Τουρκοκυπρίων».

Ανέφερε ότι «η στήριξη και ιδιαίτερα σε θέματα πολύ ευαίσθητα σε ευρωπαϊκά κράτη ήταν σημαντική» και επανέλαβε τη δέσμευση του «ότι θα εργαστώ ώστε μέσα από τον διάλογο να εξευρεθεί μια ειρηνική, διαρκής, βιώσιμη ιδιαίτερα και καθόλα ευρωπαϊκή λύση του κυπριακού προβλήματος».

«Αυτό που μας απασχόλησε και είναι κοινό το ενδιαφέρον όλων των κρατών είναι το μέλλον της Ευρώπης, θέλουμε μια ισχυρή και ασφαλή Ευρώπη, όλοι θα εργαστούμε έτσι ώστε να υλοποιηθούν τα όσα προβλέπονται στη Διακήρυξη της Ρώμης, ενώ την ίδια ώρα θα προσπαθήσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο να διαχειριστούμε την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ένα θλιβερό, αλλά ταυτόχρονα και ένα σεβαστό αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος», είπε. Τόνισε ακόμη ότι τη συζήτηση απασχόλησε και η οικονομική ανάπτυξη, η απασχόληση, οι επενδύσεις, το ενδιαφέρον που πρέπει τα κράτη μέλη να επιδείξουν ιδιαίτερα στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερα τα προβλήματα των νέων και ιδιαίτερα της απασχόλησης των νέων.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Γιόζεφ Μουσκάτ aναφέρθηκε στο ζήτημα του Brexit και είπε πως στη συνάντηση υπήρξε μεγάλη σύγκλιση σε ό,τι αφορά στο σχέδιο προσανατολισμών και πως οι επόμενες 7 μέρες θα είναι πολύ σημαντικές για τη διαμόρφωση του τεχνικού κειμένου που θα χρησιμοποιηθεί σα βάση για τη μετέπειτα λύση αποφάσεων στην Ευρώπη. «Είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας, ο λόγος μας διέπεται από δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα, είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε μια νέα φάση μεταξύ της ΕΕ και του ΗΒ, υπογραμμίζοντας ως βασικό και το ζήτημα της προστασίας των πολιτών των δύο πλευρών.

Ο κ. Μουσκάτ ανέφερε για τη Σύνοδο των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου ότι στην ΕΕ απ' όλες τις ομάδες, αυτή ίσως είναι εκείνη που είναι περισσότερο υπέρ της ΕΕ, «γιατί όχι μόνο σκεφτόμαστε υπέρ αλλά προσπαθούμε και να το κάνουμε πράξη». Σημείωσε πως παρατηρεί (στην ΕΕ) να υπάρχει μεγάλη ενότητα πολλή περισσότερη απ' ό,τι θα φανταζόταν πριν από μερικούς μήνες.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα τόνισε ότι παρότι είμαστε χώρες με κυβερνήσεις με διαφορετικό πολιτικό χρώμα η καθεμία, «είμαστε ικανοί να μοιραστούμε ένα κοινό όραμα σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις της ΕΕ και του μέλλοντός της, ένα όραμα με τους πολίτες στο επίκεντρο της προσοχής μας». Τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων και για το Μπρέξιτ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον ευημερίας και ανάπτυξης με τους πολίτες στο επίκεντρο αυτού του μέλλοντος της», σημείωσε και τόνισε ότι γι' αυτό το κοινό όραμα απαιτεί βήματα προς τα μπροστά και πως το σκυρόδεμα των θεμελίων αυτής της μελλοντικής Ευρώπης πρέπει να είναι το Ευρώ, και να ενισχυθεί ο κοινωνικός πυλώνας της ΕΕ.

«Νομίζω ότι η τρίτη συνάντηση μας εδραίωσε αυτό το κοινό μας όραμα», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. Μίλησε κι εκείνος για τον συντονισμό που έγινε ενόψει της Συνόδου για το Μπρέξιτ, τόνισε ότι οι 7 χώρες έχουν κοινά συμφέροντα από γεωπολιτικής άποψης και ιδίως στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Μετά τον Έλληνα πρωθυπουργό, μίλησε κι εκείνος για κάλεσμα στην Ευρώπη ώστε να αναλάβει έναν πιο αποφασιστικό ρόλο σχετικά με το Συριακό.

Είπε πως το μήνυμα είναι ότι η ανάπτυξη θα πρέπει να συνεχιστεί και να επιταχυνθεί και πως δεν αρκούν από μόνοι τους οι αριθμοί, καθώς δεν μπορούν να λύσουν κοινωνικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κρίση.
Η ανάπτυξη, πρόσθεσε, πρέπει να συνοδευτεί από πολιτικές απασχόλησης, επενδύσεις, ώστε οι πολίτες να επανασυνδεθούν με την Ευρώπη.

Ο κ. Τζεντιλόνι είπε ότι την επίσκεψη του Πάππα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο τις επόμενες ημέρες, θα την απασχολήσει και το θέμα του διαλόγου των θρησκειών.

Ακολουθεί σε επισύναψη ολόκληρο κείμενο της Διακήρυξης της Μαδρίτης εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eικόνα: twitter @PrimeministerGR

  • 1
  • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

  • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

    Read More
  • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

    Read More
  • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

    Read More
  • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

    Read More
  • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

    Read More
  • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

    Read More
  • Mike McGlone

    Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

    27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

    Read More
  • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

    Read More
  • 1
  • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
  • 1
  • 2