14 Ιουνίου 2017 ♦ Η ρωσική Δούμα ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία στην τελική του μορφή το νομοσχέδιο που αφορά την οικιστική ανάπλαση της Μόσχας, το οποίο προβλέπει την κατεδάφιση χιλιάδων παλαιών πενταώροφων πολυκατοικιών, που είχαν κατασκευασθεί την περίοδο του Χρουστσόφ και την ανέγερση στη θέση τους σύγχρονων πολυκατοικιών.

Υπέρ του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε πολλούς κατοίκους της Μόσχας, οι οποίοι είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους ακόμη και με διαδηλώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας, ψήφισαν 399 βουλευτές, δύο κατά και ένας παρών. Αλλά και σήμερα έξω από το κτήριο της Δούμας διαδήλωσαν περίπου 100 άτομα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει πλέον να εγκρίνει ο πρόεδρος Πούτιν. Στην είσοδο μάλιστα της ρωσικής Δούμας στέκονταν ο ηγέτης του κόμματος "Γιάμπλακο" Σεργκέι Μιτρόχιν, κρατώντας ένα πανό που έγραφε "αυτό είναι βία, ανομία και παρανομία".

Το νέο αυτό πρόγραμμα οικιστικής ανάπλασης προβλέπει την κατεδάφιση πολυκατοικιών κάτω των εννέα ορόφων που είχαν κατασκευαστεί με τη μέθοδο της βιομηχανικής βαριάς προκατασκευής την περίοδο 1957-1968. Στο πρόγραμμα ενδέχεται να ενταχθούν και πολλά παλαιά οικήματα που κατασκευάστηκαν τις προηγούμενες περιόδους.

Οι Μοσχοβίτες που διαμένουν στα σπίτια που θα κατεδαφιστούν, θα μετακομίσουν σε διαμερίσματα, που θα είναι κατά μέσο όρο 35% πιο ακριβά από τα σπίτια στα οποία διαμένουν. Θα μπορούν επίσης να πάρουν χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση που δεν θέλουν να μετακομίσουν στα νέα διαμερίσματα.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οικιστικής ανάπλασης, θα απαλλαγούν από εισφορές που αφορούν τις γενικές επισκευές, ενώ όσοι διαμένουν σε κοινά διαμερίσματα (οικογένειες μοιρασμένες σε δωμάτια ενός διαμερίσματος) θα αποκτήσουν το δικό τους διαμέρισμα. Για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, αλλά έχουν αποκτήσει το διαμέρισμα στο οποίο διαμένουν με στεγαστικό δάνειο, ο νόμος εγγυάται ότι θα ισχύσουν οι όροι αποπληρωμής του δανείου που αναφέρονται στην αρχική συμφωνία του δανείου.

Στις αρχές Μαΐου οι αρχές της Μόσχας είχαν δώσει στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με 4.566 πενταώροφες πολυκατοικίες, για τις οποίες οι ένοικοί τους θα αποφασίσουν με ψηφοφορία αν θα ενταχθούν ή όχι στο πρόγραμμα οικιστικής ανάπλασης. Ο κατάλογος περιελάμβανε κτήρια που βρίσκονται σε 85 συνοικίες της παλιάς Μόσχας και σε έξι οικισμούς στα προάστιά της. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 14 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί αύριο 15 Ιουνίου.

Οι ένοικοι των εν λόγω πολυκατοικιών μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ενώ μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να συγκαλέσουν γενική συνέλευση των ενοίκων της πολυκατοικίας και να αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικιστικής ανάπλασης.

Η συγκεκριμένη πολυκατοικία μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα οικιστικής ανάπλασης αν η απόφαση έχει συγκεντρώσει τα 2/3 των ιδιοκτητών, ενώ για να αποχωρήσει κανείς από το πρόγραμμα απαιτείται το 1/3 συν 1 των ψήφων των ιδιοκτητών.

Πηγή: ria.ru, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  10 Ιουλίου 2020 ♦ Στην Ελλάδα θα κατασκευαστεί ο πρώτος επίγειος

  Read More
 • facial recognition

  Ένας αφροαμερικάνος πολίτης στις ΗΠΑ, συνελήφθη λόγω λάθους της "αναγνώρισης προσώπου"

  24 Ιουνίου 2020 ♦ Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (American Civil

  Read More
 • bitcoin μπροστά από γράφημα

  Το 83% των διευθύνσεων bitcoin είναι -επί του παρόντος- κερδοφόρες!

  24 Ιουνίου 2020 ♦ Σύμφωνα με το Glassnode, τουλάχιστον το 83%

  Read More
 • bitcoin

  Μόνο 3,5 εκατομμύρια bitcoin βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση στα ανταλλακτήρια!

  21 Ιουνίου 2020 ♦ Το 19% των bitcoin που έχουν εξορυχθεί,

  Read More
 • Η Κίνα ετοιμάζει το ψηφιακό Yuan, ώστε να αντικαταστήσει τα μετρητά σε έναν χρόνο!

  Η Κίνα ετοιμάζει το ψηφιακό Yuan, ώστε να αντικαταστήσει τα μετρητά σε έναν χρόνο!

  27 Μαϊου 2020 ♦ Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, αποκάλυψε τα

  Read More
 • Ξεκινάει πάλι

  Ξεκινάει πάλι "κυνήγι μαγισσών" στην Ρωσία;

  22 Μαϊου 2020 ♦ Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή

  Read More
 • Το 60% των κλοπών κρυπτονομισμάτων έχει γίνει από δύο μόνο ομάδες!

  Το 60% των κλοπών κρυπτονομισμάτων έχει γίνει από δύο μόνο ομάδες!

  30 Ιανουαρίου 2019 ♦ Σύμφωνα με μία έκθεση της Chainalysis, το

  Read More
 • Το Ιράν καταργεί περιορισμούς σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

  Το Ιράν καταργεί περιορισμούς σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

  29 Ιανουαρίου 2019 ♦ Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιρανικού Οργανισμού Προώθησης

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1