2 Μαϊου 2017 ♦  Το Ουκρανικό κυριάρχησε στις συνομιλίες Πούτιν-Μέρκελ αλλά και στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι δύο ηγέτες μετά την λήξη των συνομιλιών.

Ωστόσο παρά τις επιμέρους διαφορές που υπαρχουν στις ερμηνείες που αφορούν τα αίτια της κρίσης στην Ουκρανία, Πούτιν και Μέρκελ συμφώνησαν ότι για να επιλυθεί η κρίση στην ανατολική Ουκρανία, θα πρέπει να υλοποιηθούν απαρέγκλιτα οι συμφωνίες του Μινσκ.

Στο ερώτημα που έθεσε ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters Andrea Schrinke, αν είναι ρεαλιστικό να υπάρξει μια νέα συμφωνία, που θα υπερβαίνει τις συμφωνίες του Μισνκ, καθώς δεν παρατηρείται καμία πρόοδος, αλλά αυτό που παρατηρείται όπως είπε, είναι ότι βλέπουμε τους αυτονομιστές να προωθούνται όλο και πιό πολύ, να χρησιμοποιείται στις περιοχές αυτές ως νόμισμα το ρούβλι , να εκδίδονται διαβατήρια και να κρατικοποιούνται επιχειρήσεις, οι δύο ηγέτες έδωσαν, ο καθένας την δική του απάντηση. Ωστόσο και οι δύο συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία νέα συμφωνία, παρά η απαρέγκλιτη υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ απ' όλες τις πλευρές, η συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της ομάδας της Νορμανδίας, ενώ και οι δύο τους εξήραν την σημασία της παρουσίας των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην περιοχή.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ήταν κατηγορηματική στο ότι "δεν μπορεί να υπάρξει νέα συμφωνία", παρότι η ίδια διαπίστωσε ότι δεν έχουν υπάρξει σοβαρά αποτελέσματα μέχρι στιγμής στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μισνκ, όπως και ότι ενισχύονται οι αυτονομιστικές τάσεις, λέγοντας ότι επιθυμία της παραμένει να δει την Ουκρανία να έχει πρόσβαση στα σύνορα της. Ωστόσο παρά τις διαπιστώσεις της αυτές, η γερμανίδα καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών στο πλάισιο της ομάδας της Νορμανδίας, λέγοντας ότι "το πρόβλημα δεν συνίσταται στις συμφωνίες αλλά στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ", χωρίς να επιρρίψει ευθύνες στην μία ή την άλλη πλευρά. Περιορίστηκε απλά να πει ότι ζήτησε από τον πρόεδρο Πούτιν να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει εκεχειρία στην περιοχή, διότι χωρίς αυτή, όπως είπε δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του, απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, διευκρίνισε αρχικά ότι αυτό που συνέβη στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα πραξικοπήματος που έγινε, ενώ στη συνέχεια, αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στην αντολική Ουκρανία , είπε ότι τα εδάφη αυτά κανείς δεν τα παίρνει, αλλά το Κίεβο είναι εκείνο που τα απέκλεισε, το ρούβλι δεν το εισήγαγε κανείς στις περιοχές αυτές αλλά το Κίεβο είναι που απέσυρε το νόμισμα του, την γκρίβνα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται στις συναλλαγές άλλα νομίσματα με το ρούβλι να υπερτερεί, ενώ όσον αφορά τις κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων είπε ότι επειδή δεν μπορούν να πάρουν πρώτες ύλες από την Ουκρανία εισήγαγαν την προσωρινή διαχείριση και γενικά κανείς δεν πήρε τις επιχειρήσεις αυτές. Και αφού επέρριψε την κύρια ευθύνη για τα όσα συντελούνται στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας στην κυβέρνηση του Κιέβου, ο ρώσος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά "Συμφωνώ με την καγκελάριο Μέρκελ ότι δεν χρειάζεται νέα συμφωνία".

"Σήμερα -συνέχισε αναφερομένος στις συνομιλίες με την καγκελάριο Μέρκελ - επιβεβαιώσαμε την αναγκαιότητα να εφαρμοσθούν απ΄όλες τις πλευρές απαρέγκλιτα οι συμφωνίες του Μινσκ, συμφωνήσαμες ότι μεταξύ των βασικών στόχων μας πρέπει να είναι ο διαχωρισμός των δυνάμεων και των μέσων που χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενες πλευρές, ώστε να σταματήσουν ολοσχερώς οι ανταλλαγές πυροβολισμών, να αποκατασταθεί ο απευθείας διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των μη αναγνωρισμένων Δημοκρατιών, να κατωχυρωθεί νομοθετικά το ιδιαίτερο καθεστώς τους και στη βάση αυτή να διεξαχθούν εκλογές".

Πράλληλα ο ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην Ουκρανία "προκαλεί σοβαρές ανησυχίες", είπε ότι βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την γερμανίδα καγκελάριο όπως και με τα άλλα μέλη της "ομάδας της Νορμανδίας". Υπενθύμισε ότι η τελευταία συνομιλία στο πλάισιο της ομάδας αυτής έγινε στις 17 Απριλίου και πως οι συνομιλίες θα συνεχισθούν και μετά τις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, όπως συμφωνήθηκε στις τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Pantera Capital CEO Dan Morehead

  Έλλειψη στα bitcoin; Για την Pantera υπαίτιες είναι οι αγορές από την PayPal

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ Το πρόσφατο άλμα της PayPal στην αγορά

  Read More
 • The Mount Washington Hotel, Bretton Woods

  Το Bretton Woods 2.0 χτυπάει την πόρτα μας και δεν έρχεται εδώ για το καλό μας

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ Μια δεύτερη εποχή του Bretton Woods θα

  Read More
 • O CIO της BlackRock πιστεύει ότι το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό

  O CIO της BlackRock πιστεύει ότι το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ O CIO* της BlackRock πιστεύει ότι το

  Read More
 • Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το πρόσφατο ράλι της τιμής του bitcoin

  Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το πρόσφατο ράλι της τιμής του bitcoin

  21 Νοεμβρίου 2020 ♦ Το Bitcoin έχει ξεπεράσει για άλλη μια

  Read More
 • Το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τις αρχές του 2018 για το bitcoin

  Το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τις αρχές του 2018 για το bitcoin

  27 Οκτωβρίου 2020 ♦ Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα

  Read More
 • Jack Ma και bitcoin

  O Jack Ma της Alibaba λέει ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον

  25 Οκτωβρίου 2020 ♦ Ο Jack Ma καταδίκασε το παγκόσμιο κανονιστικό

  Read More
 • Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  10 Ιουλίου 2020 ♦ Στην Ελλάδα θα κατασκευαστεί ο πρώτος επίγειος

  Read More
 • facial recognition

  Ένας αφροαμερικάνος πολίτης στις ΗΠΑ, συνελήφθη λόγω λάθους της "αναγνώρισης προσώπου"

  24 Ιουνίου 2020 ♦ Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (American Civil

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2