4 Απριλίου 2017 ♦  Η Daimler, η οποία αποτελεί μητρική εταιρεία της Μercedes, συνεργάζεται μαζί με την Bosch για να βγάλουν στην κυκλοφορία ένα αυτοκινούμενο όχημα, το οποίο κατά βάση θα χρησιμοποιηθεί ως ταξί.

Έτσι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους ρυθμιστές της παραγωγής αυτόνομων αυτοκινήτων. Στην προσπάθεια της παραγωγής αυτόνομων αυτοκινήτων, εκτός της Mercedes-Daimler, υπάρχουν και άλλες συνεργασίες. Για παράδειγμα, εταιρείες τεχνολογίας συνεργάζονται με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η BMW.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας της Mercedes με την Bosch δεν αποκαλύφθηκαν. Αυτό που πρέπει να αναπτυχθεί άμεσα είναι το λογισμικό και ένας αλγόριθμος που θα αποτελέσουν τον κύριο άξονα της αυτόνομης οδήγησης.

Η συνεργασία με την Bosch βοηθά την Mercedes να ρίξει περισσότερο βάρος στην ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης, επισπεύδοντας με αυτό τον τρόπο την ημερομηνία που θα βγάλει στην παραγωγή το αυτόνομο αυτοκίνητο.

Με βάση το πλάνο της εταιρείας, το αυτόνομο σύστημα θα είναι έτοιμο στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. «Ο κύριος στόχος μας είναι να επιτευχθεί η παραγωγή ενός συστήματος οδήγησης που θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να κινούνται πλήρως αυτόνομα στην πόλη» δήλωσε εκπρόσωπος της Daimler.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιεύει το Reuters, το αυτόνομο όχημα-ταξί θα φέρει λογισμικό, όπου θα συνεργάζεται με το smartphone του πελάτη. «Μέσα σε μια συγκεκριμένη περιοχή της πόλης, οι πελάτες θα είναι σε θέση να παραγγείλουν ένα αυτοματοποιημένο κοινόχρηστο αυτοκίνητο μέσω του smartphone τους. Το όχημα θα κάνει στη συνέχεια το δρόμο του αυτόνομα για να τον πάει στη διεύθυνση που δήλωσε» ανέφερε ο επικεφαλής της Daimler. «Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι το όχημα θα πρέπει να έρθει στον οδηγό και όχι το αντίθετο» ολοκλήρωσε η εταιρεία.

Πέρυσι, η Goldman Sachs πρόβλεψε μεγάλη αύξηση ως προς την αγορά των προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού και αυτόνομων οχημάτων. Μελέτη που ολοκλήρωσε αναφέρει ότι το 2035 θα δαπανηθούν στην συγκεκριμένη τεχνολογία περίπου 290 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ανταγωνισμός στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης είναι μεγάλος, καθώς οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να αλλάξουν την στρατηγική εξέλιξης των υφιστάμενων συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Θέλουν μέσα από την τεχνολογία να πετύχουν μια πιο ριζοσπαστική προσέγγιση που βασίζεται σε νέα σχέδια αυτοκινήτων σε συνδυασμό με το λογισμικό της αυτόνομης οδήγησης. Αυτό άλλωστε έχει οδηγήσει σε μεγάλες συμμαχίες αυτοκινητοβιομηχανιών με εταιρείες τεχνολογίας.

Η Bosch είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στον κόσμο των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) και πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία στις ΗΠΑ με την Nvidia, προκειμένου να αναπτύξει την αυτόνομη οδήγηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes, πριν αποφασίσει να συνεργαστεί με την Bosch, είχε δύο ομάδες μηχανικών που εργάζονται στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων. Η μία είχε ως στόχο την αναβάθμιση των δυνατοτήτων των συμβατικών οχημάτων και η άλλη είχε ως στόχο μια πιο ριζοσπαστική προσέγγιση στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου.

Η αυτόνομη οδήγηση οχημάτων έγινε πιο ρεαλιστική μετά το εγχείρημα της Google να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο αυτόνομο αυτοκίνητο, το οποίο αναπτύχθηκε με τη βοήθεια της Bosch το 2012. Η Mercedes-Benz «απάντησε» έναν χρόνο αργότερα με την ανάπτυξη του μοντέλου S-Class, το οποίο διένυσε αυτόνομα 103 χιλιόμετρα μεταξύ των γερμανικών πόλεων Μανχάιμ–Πφορτσχάιμ. «Το σίγουρο είναι ότι όλες οι εμπορικές εφαρμογές για αυτόνομα οχήματα θα γνωρίσουν μεγάλη άνθηση μεταξύ 2020 και 2025» αναφέρει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler.

Κυριάκος Παρασίδης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  22 Απριλίου 2021 ♦ Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε

  Read More
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  16 Απριλίου 2021 ♦ Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές,

  Read More
 • Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  16 Απριλίου 2021 ♦ Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, η

  Read More
 • H Goldman Sachs αναμένει

  H Goldman Sachs αναμένει "σοβαρές εξελίξεις" στην ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

  11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David

  Read More
 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2