Alpha Bank

30 Μαρτίου 2017 ♦  Κέρδη μετά από φόρους 42,3 εκατ. ευρώ το 2016, ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank ενισχυμένα από αναβαλλόμενο φόρο επί ζημιών που αναγνωρίζονται φορολογικά και της θετικής συνεισφοράς των διακοπεισών δραστηριοτήτων.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης ανέφερε ότι το 2016 η Alpha Bank πέτυχε κερδοφόρο αποτέλεσμα, παρά τις υψηλές προβλέψεις 1,2 δισ. ευρώ για την κάλυψη του πιστωτικού κινδύνου. «Το υψηλότερο καθαρό περιθώριο τόκων και η βελτιωμένη λειτουργική αποδοτικότητα ενίσχυσαν τα οργανικά μας αποτελέσματα, ενώ διατηρήσαμε την ισχυρή κεφαλαιακή μας βάση και προχωρήσαμε σε περαιτέρω απομόχλευση του ισολογισμού. Η χρηματοδότησή μας από τις κεντρικές τράπεζες μειώθηκε σημαντικά, κατά 25% σε ετήσια βάση, ενώ συνεχίσαμε να διαφοροποιούμε τις πηγές χρηματοδοτήσεώς μας, αντλώντας κεφάλαια από τη διατραπεζική αγορά και μεγάλους διεθνείς οργανισμούς. Επιπλέον, κατά το 2016, σε εφαρμογή του σχεδίου αναδιαρθρώσεως της τραπέζης, ως έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχωρήσαμε με επιτυχία στην αποεπένδυση από μη κύριες δραστηριότητες στη Νοτιανατολική Ευρώπη και στην Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Μαντζούνης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank επισημαίνει όσον αφορά στην ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας ότι σημειώθηκε σημαντική αποκλιμάκωση των νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ενώ τέθηκαν οι στόχοι για τη μείωση του συνόλου τους. «Προϋπόθεση για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων αποτελεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η πλήρης και ορθή εφαρμογή των αναμενομένων μεταρρυθμίσεων που αφορούν το ρυθμιστικό πλαίσιο διαχειρίσεως των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συμβάλει σημαντικά η άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολογήσεως», τονίζει ο κ.Μαντζούνης,

Στις κύριες εξελίξεις αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα αναφέρονται:

- η αποκατάσταση της κερδοφορίας το 2016 ως αποτέλεσμα της βελτίωσης του αποτελέσματος προ προβλέψεων και της αποκλιμακώσεως των προβλέψεων για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου

- τα κύρια αποτελέσματα προ προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 1.190,6 εκατ., ευρώ παρά τη μείωση του ενεργητικού κατά 4,4 δισ., ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της λειτουργικής επίδοσης και της αύξησης της αποδοτικότητας.

- το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε κατά 20 μονάδες βάσης το 2016 και ανήλθε σε 2,9%. Ο Δείκτης Εξόδων/Εσόδων μειώθηκε σε 48,2% από 50,2% το προηγούμενο έτος.

- η ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης κατά 30 μονάδες βάσης σε τριμηνιαία βάση, με τον Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) στο 17,1% στο τέλος Δεκεμβρίου 2016.

- η κεφαλαιακή θέση επηρεάζεται θετικά από τη βελτίωση στην αποτίμηση των τίτλων του διαθεσίμου προς πώληση χαρτοφυλακίου και την περαιτέρω μείωση του πιστωτικού κινδύνου.

- ο Δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) της τράπεζας αυξήθηκε κατά 50 μονάδες βάσεως σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκε σε 17,3%, λαμβανομένης υπ' όψιν της θετικής επιπτώσεως από την πώληση των δραστηριοτήτων στη Σερβία.

- τα ενσώματα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 8,7 δισ. ευρώ, τα υψηλότερα μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, και η ενσώματη λογιστική αξία ανά μετοχή διαμορφώνεται σε 5,66 ευρώ.

- οι σημαντικές εισροές καταθέσεων 1,4 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο 2016, τάση που ανεστράφη, εν μέρει, στις αρχές του 2017, λόγω εποχικότητας αλλά και αβεβαιότητας ως προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

- Η χρηματοδότηση από τις κεντρικές τράπεζες μειώθηκε περαιτέρω το δ' τρίμηνο 2016 κατά 2,5 δισ. σε 18,3 δισ. ευρώ, κυρίως ως αποτέλεσμα των εισροών καταθέσεων, της μείωσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου και της ολοκλήρωσης της συναλλαγής τιτλοποιήσεως δανείων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τον Δεκέμβριο 2016, η χρηματοδότηση μέσω του Εκτάκτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA) διαμορφώθηκε σε 13,2 δισ., μειωμένη κατά 6,5 δισ. ευρώ από τον Δεκέμβριο 2015. Η χρηματοδότηση από τις κεντρικές τράπεζες μειώθηκε κατά 25% σε ετήσια βάση.

- Οι νέες καθυστερήσεις μειώθηκαν κατά 0,2 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση με τον Δείκτη Καθυστερήσεων να ανέρχεται σε 38,1% στο τέλος Δεκεμβρίου 2016. Ο Δείκτης Καλύψεως Καθυστερήσεων ανέρχεται σε 69%, ενώ ο συνολικός Δείκτης Καλύψεως των Δανείων σε Καθυστέρηση, συμπεριλαμβανομένων των ενσώματων εξασφαλίσεων, ανέρχεται σε 125%.

- Η πτώση των νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην Ελλάδα κατά 77% σε ετήσια βάση για το 2016. Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στην Ελλάδα ανήλθαν σε 27,7 δισ. ευρώ

- Οι προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικού κινδύνου το δ΄ τρίμηνο 2016 ανήλθαν σε 303,9 εκατ. και αντιστοιχούν σε 201 μονάδες βάσης, ενώ για το 2016, συνολικά, οι προβλέψεις αντιστοιχούν σε 191 μονάδες βάσεως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • 1
  • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

  • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

    Read More
  • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

    Read More
  • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

    Read More
  • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

    Read More
  • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

    Read More
  • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

    Read More
  • Mike McGlone

    Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

    27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

    Read More
  • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

    Read More
  • 1
  • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase

ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟ BITCOIN

  • Τι είναι το bitcoin; +

    To bitcoin είναι μια μορφή ψηφιακού νομίσματος, που δημιουργείται και διατηρείται σε ηλεκτρονική μορφή. Δέν υπάρχει κανείς ο οποίος να

    Read More
  • Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του bitcoin; +

    Το bitcoin έχει αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν από τα ελεγχόμενα-από-κυβερνήσεις νομίσματα.

    Read More
  • Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin; +

    Το bitcoin είναι μια σχετικά νέα μορφή νομίσματος, η οποία τώρα αρχίζει να γίνεται αποδεκτή από μιά μεγάλη μερίδα του

    Read More
  • Πως μπορεί κάποιος να αγοράσει bitcoin; +

    Μπορείτε να αγοράσετε bitcoin είτε από τα αντίστοιχα ανταλλακτήρια, είτε απευθείας από άλλους ιδιώτες χρησιμοπιώντας πλατφόρμες όπως το localbitcoins για

    Read More
  • 1
  • 1
  • 2