• 1 Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin
 • 2 Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια
 • 3 Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας
 • 4 Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα
 • 5 Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express
 • 6 Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό
 • 7 Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022
 • 8 Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

Νέα

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

 


επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων στην Ελλάδα που συναλλάσσονται και με bitcoin.

Αποδοχή

Εξερευνήστε τους στον χάρτη.

ΠερισσoτεραΟ βαθμός αποδοχής του bitcoin

Μεγαλυτερο

Σύντομη ιστορία του χρήματος

Infographic

Μεγαλυτερο

H iστορία του bitcoin

Infographic

Μεγαλυτερο
 • Το mining με απλά λόγια

  Για να καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι το mining ας δούμε πως “δουλεύει” το bitcoin, γιατί αυτή η διαδικασία του mining (ή εξόρυξης σε απλά ελληνικά) έχει πολύ μεγάλη σημασία για την λειτουργία ολόκληρου του δικτύου του bitcoin.
  Read More
 • O Νόμος του Metcalfe ως μοντέλο για την αξία του bitcoin

  Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Timothy Peterson (Cane Island Alternative Advisors) δημοσίευσε την εργασία του με τίτλο "Metcalfe's Law as a Model for Bitcoin's Value". Η εργασία αυτή καταδεικνύει ότι η μέση και μακροπρόθεσμη τιμή του bitcoin ακολουθεί τον Νόμο του Metcalfe.

  Read More
 • Πόσο γρήγορα "μεγαλώνει" το bitcoin

  Καθώς το bitcoin αγγίζει τα πιό υψηλά του επίπεδα, ο ρυθμός του κέρδους επιταχύνεται.Σύμφωνα με τα στοιχεία, χρειάστηκαν περισσότερες από 1000 ημέρες γιά την άνοδο του bitcoin από λίγα cents στα 1000 δολάρια, και από τα 1000 δολάρια στα 2000 δολάρια. Αφότου όμως έγγιξε τα 2000 δολάρια, τον περασμένο Μάιο, άρχισαν να προστίθενται 1000 δολάρια στην αξία του σε λιγότερο από 100 ημέρες.

  Read More
 • Οι κρίσιμες ημερομηνίες της κλιμάκωσης του bitcoin

  Η δημόσια συζήτησε γιά την κλιμάκωση του bitcoin έχει εισέλθει σε μια πολύ κρίσιμη φάση. Δύο από τις δημοφιλέστερες προτάσεις κλιμάκωσης, η BIP 148 και η SegWit2x, σκοπεύουν να πυροδοτήσουν την ενεργοποίηση της SegWit (Segregated Witness) στον επόμενο μήνα, δηλάδή η αναβάθμιση του πρωτοκόλου εμπεριέχεται και στις δύο.Ταυτόχρονα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος "διαχωρισμού" του bitcoin.

  Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
bitcoin network

H λειτουργία του bitcoin περιληπτικά Περισσότερα

Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System

Η πρώτη αναφορά για το bitcoin Περισσότερα

πρέπει να ξέρουμε

Μερικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε Περισσότερα

 • ΠΑΡΟΧΕΣ
 • Πλεονεκτηματα
Παγκόσμια προσβασιμότητα

Παγκόσμια προσβασιμότητα

Διαλειτουργικότητα

Πληρωμές οπουδήποτε, οποτεδήποτε και από οποιονδήποτε


Αυτοματοποιημένες λύσεις

Αυτοματοποιημένες λύσεις

Χωρίς περιορισμούς

Από εκδοτήρια εισιτηριών για το λεωφορείο μέχρι και τα μηχανήματα πώλησης καφέ.

Read More
Μικροπληρωμές

Μικροπληρωμές

Πολύ μικρά ποσά

To πρωτόκολλο του Bitcoin μπορεί να διαχειριστεί συναλλαγές πολύ μικρών ποσών


Ευέλικτη διαφάνεια

Ευέλικτη διαφάνεια

Από επιλογή

Οι συναλλαγές με bitcoin είναι δημόσιες και διαφανείς, ενώ η ταυτότητα των ανθρώπων πίσω από αυτές είναι ιδιωτική

Read More

Τέλος στην «κατάχρηση ασύλου» επιχειρεί να βάλει, το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

30 Μαρτίου 2017 ♦  Εγκύκλιο με την οποία θα επιχειρήσει να βάλει φρένο στην «κατάχρηση του ασύλου» από όσους έφτασαν στη χώρα από το 2015 και μετά, ετοιμάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.

Στην εγκύκλιο, που θα είναι έτοιμη τις επόμενες ημέρες, προβλέπεται ότι «οι πρόσφυγες και μετανάστες των οποίων απορρίφθηκε το αίτημα ασύλου σε πρώτο βαθμό» και βρίσκονται στην ενδοχώρα ή τα νησιά, θα έχουν το δικαίωμα σε διάστημα πέντε ημερών από την επίδοση της απόφασης να ζητήσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβοηθούμενης εθελούσιας επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Εφόσον, αντίθετα, οι αιτούντες θελήσουν να προχωρήσουν σε προσφυγή, σε δεύτερο βαθμό, κατά της απορριπτικής απόφασης ασύλου, τότε χάνουν το δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα αυτό και άρα οικειοθελούς επιστροφής στην πατρίδα τους.
Σε όσους έχουν κάνει ήδη αίτημα ασύλου σε δεύτερο βαθμό, θα δοθεί παράταση μέχρι τις 9 Απριλίου για να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών.

Επίσης, στο πρόγραμμα υποβοηθούμενης εθελούσιας επιστροφής θα υπάρχει η δυνατότητα για ένταξη όσων έχει εγκριθεί πρωτοβάθμια η επιστροφή τους στην Τουρκία, με βάση τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αλλά η γειτονική χώρα αρνηθεί για λόγους που εμπίπτουν στη Συμφωνία, να τους δεχτεί πίσω.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στην σημερινή συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για φαινόμενο «μποτιλιαρίσματος» και «κατάχρησης ασύλου», δηλαδή «όποιος έρχεται σε ελληνικό έδαφος κάνει αίτηση ασύλου». Διευκρίνισε δε, ότι «εμείς είμαστε υπέρ της διατήρησης του ανθρωπιστικού χαρακτήρα του ασύλου. Υφιστάμεθα τις συνέπειες, παρόλα αυτά προτιμάμε να συνεχίσουμε την εξέταση του ασύλου με βάση το διεθνές δίκαιο και αυτό βραχυπρόθεσμα αποβαίνει σε βάρος της χώρας μας, αλλά μακροπρόθεσμα είναι σε όφελος της χώρας μας.
Δεν μπαίνουμε στις γενικότητες περί ασφαλούς ή μη ασφαλούς χώρας, περί παράνομου ή μη παράνομου. Εξετάζουμε διεξοδικά τις αιτήσεις».

Η εγκύκλιος αποτελεί προσπάθεια του υπουργείου «να ξεμπλοκάρουμε αυτό το παιχνίδι της κατάχρησης του ασύλου» και να βοηθήσει «ώστε για τους πρόσφυγες να μειωθεί ο χρόνος για να εξεταστούν τα αιτήματά τους», όπως είπε ο υπουργός. «Νομίζουμε ότι αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που πραγματικά έχουν όλα τα νομικά εχέγγυα να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η χορήγηση ασύλου και η διεκπεραίωση του αιτήματός τους», παρατήρησε και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε ότι αυτό που ακούγεται δύσκολο, είναι έντιμο, είναι καθαρό, δημιουργεί μια εντιμότητα στη διαδικασία ασύλου, προσφυγών και οικειοθελούς επιστροφής».

Σχολιάζοντας την εγκύκλιο, ο επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας, Δανιήλ Εσδράς, επισήμανε ότι «ως ΔΟΜ θα την ακολουθήσουμε, αν και θεωρούμε ότι όποιος έχει δηλώσει επιθυμία να επιστρέψει, θα έπρεπε να το κάνει σε οποιοδήποτε στάδιο». Ωστόσο, συμπλήρωσε, ότι «η κατάχρηση του ασύλου είναι αλήθεια» και διευκρίνισε ότι οι εθελούσιες επιστροφές δεν αφορούν σε Σύρους ή όσους βρίσκονται «σε προσφυγικό καθεστώς και η χώρα τους είναι σε πόλεμο», αλλά σε «παράτυπους μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα».

Το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών, που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, σε χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπουργείου Εσωτερικών.

Από την 1η Ιουνίου 2016 ως τις 15 Μαρτίου 2017, έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, μέσω του προγράμματος, 4.715 υπήκοοι τρίτων χωρών, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, 5.995 έχουν εγγραφεί. Στην κορυφή της λίστας των χωρών καταγωγής βρίσκεται το Πακιστάν, με 1.117 εθελοντικές επιστροφές, ακολουθεί το Ιράκ με 918, το Αφγανιστάν με 871, η Γεωργία με 456 και η Αλγερία με 338. Από αυτούς που επέστρεψαν, οι 174 ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, από τους οποίους οι 75 είναι ιατρικά περιστατικά και οι 43 ασυνόδευτοι ανήλικοι. Επίσης, από το σύνολο των επιστροφών, οι 823 εγγράφηκαν στο πρόγραμμα από τα νησιά.

Σε όσους επιστρέφουν δίνεται χρηματική βοήθεια ύψους 500 ευρώ, ενώ ειδικά για όσους είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται για μικρό χρονικό διάστημα η βοήθεια να διπλασιαστεί και να ανέλθει στα 1.000 ευρώ.

Εξάλλου, ένα ποσοστό όσων επιστρέφουν λαμβάνουν βοήθεια επανένταξης σε είδος. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017, έχουν επωφεληθεί από τα μέτρα επανένταξης 770 υπήκοοι τρίτων χωρών. Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2019 και στόχος είναι η εθελοντική επιστροφή τουλάχιστον 16.200 ατόμων στις χώρες καταγωγής τους και η στήριξη, μέσω βοήθειας επανένταξης, για 5.100 ωφελούμενους.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα προγράμματα έχει εφαρμόσει ο ΔΟΜ Ελλάδας από το 2010 και μετά και συνολικά έχει βοηθήσει περισσότερους από 35.000 υπηκόους τρίτων χωρών να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών ένα πρόγραμμα «αξιοπρέπειας κάτω από δύσκολες συνθήκες». Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παρατήρησε ότι «η δυνατότητα εθελούσιας επιστροφής για τους παράτυπους αλλοδαπούς που δεν μπορούν να πάρουν άσυλο, είναι μια σπουδαίας σημασίας εναλλακτική λύση που πρέπει να τη στηρίξουμε».

«Έχει γίνει πολλή συζήτηση για τα δικαιώματα και κατά πόσο οι εθελούσιες επιστροφές συνάδουν με τα δικαιώματα. Όταν κάποιος ζητάει να γυρίσει στην πατρίδα του, κανείς δεν μπορεί να του το απαγορέψει. Επιμένω, ότι οι εθελούσιες επιστροφές είναι ένα πρόγραμμα που είναι όλοι κερδισμένοι. Καταρχήν είναι κερδισμένος ο άνθρωπος που γυρνάει πίσω με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, όχι με χειροπέδες, αλλά με κανονική πτήση και με κάποια χρήματα στην τσέπη του», τόνισε ο Δανιήλ Εσδράς.

Μ.Κουζινοπούλου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2