• 1 Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin
  • 2 Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια
  • 3 Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας
  • 4 Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα
  • 5 Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express
  • 6 Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό
  • 7 Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022
  • 8 Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

Νέα

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

 


επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων στην Ελλάδα που συναλλάσσονται και με bitcoin.

Αποδοχή

Εξερευνήστε τους στον χάρτη.

Περισσoτερα



Ο βαθμός αποδοχής του bitcoin

Μεγαλυτερο

Σύντομη ιστορία του χρήματος

Infographic

Μεγαλυτερο

H iστορία του bitcoin

Infographic

Μεγαλυτερο
  • Το mining με απλά λόγια

    Για να καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι το mining ας δούμε πως “δουλεύει” το bitcoin, γιατί αυτή η διαδικασία του mining (ή εξόρυξης σε απλά ελληνικά) έχει πολύ μεγάλη σημασία για την λειτουργία ολόκληρου του δικτύου του bitcoin.
    Read More
  • O Νόμος του Metcalfe ως μοντέλο για την αξία του bitcoin

    Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Timothy Peterson (Cane Island Alternative Advisors) δημοσίευσε την εργασία του με τίτλο "Metcalfe's Law as a Model for Bitcoin's Value". Η εργασία αυτή καταδεικνύει ότι η μέση και μακροπρόθεσμη τιμή του bitcoin ακολουθεί τον Νόμο του Metcalfe.

    Read More
  • Πόσο γρήγορα "μεγαλώνει" το bitcoin

    Καθώς το bitcoin αγγίζει τα πιό υψηλά του επίπεδα, ο ρυθμός του κέρδους επιταχύνεται.Σύμφωνα με τα στοιχεία, χρειάστηκαν περισσότερες από 1000 ημέρες γιά την άνοδο του bitcoin από λίγα cents στα 1000 δολάρια, και από τα 1000 δολάρια στα 2000 δολάρια. Αφότου όμως έγγιξε τα 2000 δολάρια, τον περασμένο Μάιο, άρχισαν να προστίθενται 1000 δολάρια στην αξία του σε λιγότερο από 100 ημέρες.

    Read More
  • Οι κρίσιμες ημερομηνίες της κλιμάκωσης του bitcoin

    Η δημόσια συζήτησε γιά την κλιμάκωση του bitcoin έχει εισέλθει σε μια πολύ κρίσιμη φάση. Δύο από τις δημοφιλέστερες προτάσεις κλιμάκωσης, η BIP 148 και η SegWit2x, σκοπεύουν να πυροδοτήσουν την ενεργοποίηση της SegWit (Segregated Witness) στον επόμενο μήνα, δηλάδή η αναβάθμιση του πρωτοκόλου εμπεριέχεται και στις δύο.Ταυτόχρονα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος "διαχωρισμού" του bitcoin.

    Read More
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
bitcoin network

H λειτουργία του bitcoin περιληπτικά Περισσότερα

Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System

Η πρώτη αναφορά για το bitcoin Περισσότερα

πρέπει να ξέρουμε

Μερικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάμε Περισσότερα

  • ΠΑΡΟΧΕΣ
  • Πλεονεκτηματα
Παγκόσμια προσβασιμότητα

Παγκόσμια προσβασιμότητα

Διαλειτουργικότητα

Πληρωμές οπουδήποτε, οποτεδήποτε και από οποιονδήποτε


Αυτοματοποιημένες λύσεις

Αυτοματοποιημένες λύσεις

Χωρίς περιορισμούς

Από εκδοτήρια εισιτηριών για το λεωφορείο μέχρι και τα μηχανήματα πώλησης καφέ.

Read More
Μικροπληρωμές

Μικροπληρωμές

Πολύ μικρά ποσά

To πρωτόκολλο του Bitcoin μπορεί να διαχειριστεί συναλλαγές πολύ μικρών ποσών


Ευέλικτη διαφάνεια

Ευέλικτη διαφάνεια

Από επιλογή

Οι συναλλαγές με bitcoin είναι δημόσιες και διαφανείς, ενώ η ταυτότητα των ανθρώπων πίσω από αυτές είναι ιδιωτική

Read More

Η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί, προειδοποιεί ο Μάρκο Φάινγκολντ, 104 ετών, ο γηραιότερος επιζών των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης

Marko Feingold

31 Μαϊου 2017 ♦ «Η ιστορία, ακόμη και η πλέον σκοτεινή, η πλέον απάνθρωπη, μπορεί να επαναληφθεί», προειδοποιεί με σθένος και πάθος, παρά τα 104 χρόνια της ηλικίας του, τα οποία συμπλήρωσε την Κυριακή, ο Μάρκο Φάινγκολντ, ο μεγαλύτερος σε ηλικία σήμερα στην Αυστρία επιζών των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και πρόεδρος εδώ και δεκαετίες, της Ισραηλιτικής Κοινότητας στην αυστριακή πόλη Σάλτσμπουργκ.

Όπως σημειώνει ο γηραιότερος από τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ως σήμερα δεν έχει υπάρξει διαχείριση της αυστριακής ιστορίας και για το λόγο αυτό ο ίδιος έχει κάνει σκοπό και αποστολή της ζωής του, εδώ και 72 χρόνια, από την απελευθέρωση και μετά, να μεταφέρει στις επόμενες, μεταπολεμικές γενιές, «όσα συνέβησαν και όσα συμβαίνουν», θεωρώντας, όπως εξηγεί, ότι «δεν επιτρέπεται να ξεχάσουμε ποτέ την ιστορία, και τώρα ζούμε ήδη την τρίτη γενιά που φαίνεται να ενδιαφέρεται και να διερωτάται περισσότερο από τις προηγούμενες».

Οι πρώτοι στους οποίους είχε μιλήσει τον Ιούνιο του 1945 για το μεγαλύτερο στην ιστορία αιματοκύλισμα της ανθρωπότητας από τους Γερμανούς ναζιστές, ήταν μοναχές στο Σάλτσμπουργκ, «οι οποίες δεν είχαν ιδέα για τα όσα συνέβησαν, καθώς πίσω από τους χοντρούς τοίχους του μοναστηριού δεν είχε διεισδύσει η παραμικρή είδηση, η παραμικρή πληροφορία».

Από τότε και μέχρι σήμερα, και «παρά την ασυνήθιστα προχωρημένη ηλικία» του, το ακροατήριό του είναι μαθητές και δάσκαλοι, στο πλαίσιο των διαλέξεων που δίνει και των δημοσίων συζητήσεων στις οποίες συμμετέχει ανά την Αυστρία, με τρεις ή και τέσσερις την εβδομάδα, κι αυτό ως ακόμη και πολύ πρόσφατα, κρούοντας πάντα τον κώδωνα του κινδύνου για τον «αυξανόμενο αντισημιτισμό».

Γεννημένος στις 28 Μαΐου του 1913 στο Νοϊζόλ, στη σημερινή Σλοβακία, και μεγαλωμένος στη Βιέννη, όπου έκανε εμπορικές σπουδές ασκώντας στη συνέχεια εμπόριο με την Ιταλία, ο Μάρκο Φάινγκολντ συνελήφθη τον Μάρτιο του 1938, μετά την προσάρτηση της Αυστρίας στο γερμανοναζιστικό Τρίτο Ράιχ.

Βρέθηκε για επτά χρόνια κρατούμενος σε τέσσερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αρχικά στο Άουσβιτς και στη συνέχεια σε Νοϊνγκάμε, Νταχάου και Μπούχενβαλντ, όπου βρισκόταν όταν έγινε η απελευθέρωση του στρατοπέδου από τα αμερικανικά στρατεύματα στις 11 Μαΐου 1945.

Στο Άουσβιτς, στον ίδιο και στον συγκρατούμενο αδελφό του Ερνστ, ανακοινωνόταν κάθε τόσο η επικείμενη εξόντωσή τους στα κρεματόρια, στα οποία τελικά ο αδελφός του άφησε την τελευταία του πνοή.

Μετά την απελευθέρωση ο Μάρκο Φάινγκολντ εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Σάλτσμπουργκ, από όπου τα πρώτα χρόνια διοργάνωνε τον επαναπατρισμό στην Παλαιστίνη, Εβραίων επιζώντων από όλη την Ευρώπη, ενώ από το 1948 και μετά διατηρούσε, μέχρι τα βαθιά γεράματα, κατάστημα μόδας στην πόλη.

Όπως ο ίδιος τονίζει αυτές τις ημέρες σε συνεντεύξεις του σε αυστριακές εφημερίδες, υπάρχει ακόμη ένας κατάλογος ανεκπλήρωτων επιθυμιών του, όπως για παράδειγμα να ακούσει από πολιτικούς να παραδέχονται τα ιστορικά τους λάθη. Μέλημά του παραμένει η ενίσχυση της Εβραϊκής Κοινότητας στην Αυστρία, η οποία, όπως σημειώνει, πριν από το 1938 αριθμούσε 200.000 μέλη και που σήμερα ο αριθμός τους σε ολόκληρη τη χώρα είναι μόλις 8.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα: Es wird Gakuro als Autor angenommen (basierend auf den Rechteinhaber-Angaben), CC BY-SA 3.0, Link

  • 1
  • 2