23 Ιουλίου 2017 ♦ Μία νέα μέθοδος αντιμετώπισης του ανθεκτικού καρκίνου της ουροδόχου κύστεως, η υπερθερμική χημειοθεραπεία, που εφαρμόζεται το τελευταίο δίμηνο στο Αττικό Νοσοκομείο, μπορεί να μειώσει τις υποτροπές τον πρώτο χρόνο σε ποσοστό 60-80%, δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο αν. καθηγητής ουρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνος του ουρολογικού τμήματος στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Μιχάλης Χρυσοφός.

Ο καθηγητής μιλά για τα αποτελέσματα δύο μεγάλων μελετών που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή σε Ισπανία και Αγγλία, ενώ αναφέρει ότι αυτό τον καιρό γίνονται προσπάθειες, η μέθοδος να εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστεως είναι γενικά ο τέταρτος σε συχνότητα καρκίνος. Ειδικότερα στους άντρες έρχεται δεύτερος σε συχνότητα, ενώ στις γυναίκες έβδομος, και συνήθως παρατηρείται σε ηλικίες άνω των 60. Όπως λέει ο κ. Χρυσοφός η συγκεκριμένη θεραπεία που καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, γίνεται χωρίς αναισθησία, διαρκεί περίπου μία ώρα και στη συνέχεια ο ασθενής πάει σπίτι του.
Πως αντιμετωπίζεται μέχρι τώρα ο μη διηθητικός καρκίνος της ουροδόχου κύστεως

Όπως μας λέει ο Δρ. Χρυσοφός ο μη διηθητικός καρκίνος της ουροδόχου κύστεως, δηλαδή τα γνωστά σε όλους θηλώματα, έχουν δύο χαρακτηριστικά: «Το ένα είναι ότι μπορεί να είναι πολυεστιακά, δηλαδή να εμφανιστούν σε πολλά σημεία της κύστεως, και το δεύτερο ότι υποτροπιάζουν. Η μέθοδος θεραπείας αυτών των θηλωμάτων είναι η διουρηθρική εκτομή και συμπληρωματικά γίνονται ενδοκυστικές θεραπείες (εγχύσεις) είτε με χημειοθεραπευτικά φάρμακα είτε με ανοσοθεραπευτικά, με σκοπό να προλάβουμε και να μειώσουμε τον αριθμό των υποτροπών. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς, στον πρώτο χρόνο θα υποτροπιάσουν. Είτε αυτοί που δεν μπορούν να λάβουνε ανοσοθεραπευτικά φάρμακα, είτε ακόμη και άλλοι που λαμβάνουν χημειοθεραπευτικά ή ανοσοθεραπευτικά φάρμακα».
 
Τι είναι η υπερθερμική χημειοθεραπεία
 
«Σε αυτούς τους ασθενείς που υποτροπιάζουν και είναι υψηλού κινδύνου να εξελιχθεί η νόσος τους σε διηθητικό καρκίνο, εφαρμόζουμε μία νέα τεχνική, την υπερθερμική χημειοθεραπεία», αναφέρει ο κ. Χρυσοφός και εξηγεί: «Είναι μία μέθοδος ενδοκυστικής αγωγής, μετεγχειρητικής έγχυσης στην κύστη. Γίνεται με μία ειδική συσκευή, η οποία θερμαίνει στους 41-43 βαθμούς το χημειοθεραπευτικό φάρμακο το οποίο εγχύεται ενδοκυστικά, ώστε να καλύψει 100% τον βλεννογόνο της κύστης. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η πρόσληψη του φαρμάκου από τα καρκινικά κύτταρα, λόγω της θερμότητας. Έχει πολύ μικρές επιπτώσεις στα υγιή κύτταρα του βλεννογόνου της κύστης, γίνεται χωρίς αναισθησία, η διαδικασία της έγχυσης διαρκεί περίπου μία ώρα και στη συνέχεια ο ασθενής πάει σπίτι του».
 
Πού γίνεται
 
Τα τελευταία 2-3 χρόνια, σύμφωνα με τον κ Χρυσοφό, η υπερθερμική χημειοθεραπεία εφαρμόζεται συστηματικά σε Αμερική, Ρωσία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αγγλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελβετία. « Και μάλιστα σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία όπως στην Ολλανδία το Netherlands CancerInstitute, στη Γενεύη το Geneva University Hospital, στην Ισπανία σε περίπου δέκα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες σε μεγάλα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία».
 
Σε εξέλιξη δύο μεγάλες μελέτες
 
Τα αποτελέσματα από την μέχρι τώρα κλινική εφαρμογή της μεθόδου δηλώνει ο κ. Χρυσοφός, έχουν δείξει «ότι όσον αφορά την αποτελεσματικότητα έχουμε μια μείωση των υποτροπών στο πρώτο έτος, σε αυτούς τους ανθεκτικούς στη θεραπεία ασθενείς, που κυμαίνεται από 60-80%. Ήδη αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη δύο μεγάλες μελέτες από πανεπιστημιακές κλινικές και δημόσια νοσοκομεία της Ισπανίας και της Αγγλίας, οι οποίες δεν έχουν πλήρως ολοκληρωθεί. Ωστόσο τα σημεία που έχουν ολοκληρωθεί, δείχνουν ότι όσον αφορά την ασφάλεια, τις παρενέργειες, αυτών των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων στον ασθενή, είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που υπάρχουν στους ασθενείς που υποβάλλονται σε απλή ενδοκυστική έγχυση (χωρίς υπερθερμία)».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Greg King: Στην επόμενη άνοδο το bitcoin θα φτάσει τα 200.000 δολάρια

  Greg King: Στην επόμενη άνοδο το bitcoin θα φτάσει τα 200.000 δολάρια

  3 Μαρτίου 2021 ♦ Το bitcoin βρίσκεται σε μία φάση ταχείας

  Read More
 • Κινέζικη επαρχία σχεδιάζει την διακοπή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων εξόρυξης bitcoin από τον ερχόμενο Απρίλιο

  Κινέζικη επαρχία σχεδιάζει την διακοπή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων εξόρυξης bitcoin από τον ερχόμενο Απρίλιο

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η Εσωτερική Μογγολία, μια αυτόνομη περιοχή στην

  Read More
 • Νέα μεταφορά τεράστιας ποσότητας bitcoin!

  Νέα μεταφορά τεράστιας ποσότητας bitcoin!

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η μεγαλύτερη μεταφορά bitcoin που πραγματοποιήθηκε ποτέ,

  Read More
 • Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά την λειτουργία τμήματος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

  Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά την λειτουργία τμήματος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά να ανοίξει

  Read More
 • Ο αστέρας του Shark Tank's*, Kevin O'Leary, αλλάζει άποψη και από πολέμιος του bitcoin, αρχίζει να επενδύει σε αυτό

  Ο αστέρας του Shark Tank's*, Kevin O'Leary, αλλάζει άποψη και από πολέμιος του bitcoin, αρχίζει να επενδύει σε αυτό

  1 Μαρτίου 2021 ♦ Η αλήθεια είναι ότι αυτό το έργο

  Read More
 • Kenneth Rogoff: Oι κεντρικές τράπεζες δεν θα επιτρέψουν την καθιέρωση του bitcoin

  Kenneth Rogoff: Oι κεντρικές τράπεζες δεν θα επιτρέψουν την καθιέρωση του bitcoin

  28 Φεβρουαρίου 2021 ♦ Ο καθηγητής οικονομικών του Χάρβαρντ και πρώην

  Read More
 • Η ελβετική τράπεζα Bordier προσφέρει bitcoin και άλλες υπηρεσίες crypto trading

  Η ελβετική τράπεζα Bordier προσφέρει bitcoin και άλλες υπηρεσίες crypto trading

  26 Φεβρουαρίου 2021 ♦ Μια 177χρονη ελβετική τράπεζα εισήγαγε τη διαπραγμάτευση

  Read More
 • Καταδίκη Ρώσων αξιωματούχων που ζητούσαν bitcoin σε υπόθεση εκβιασμού

  Καταδίκη Ρώσων αξιωματούχων που ζητούσαν bitcoin σε υπόθεση εκβιασμού

  26 Φεβρουαρίου 2021 ♦ Στρατοδικείο επέβαλε ποινές κάθειρξης 12 και 9

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2