5 Ιουλίου 2017 ♦ Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό SBC καταλογίζοντας στην ΝΔ πολιτική ανοησία για το θέμα του Noor1.

Ερωτηθείς πως χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του πλοίου Noor1, είπε «θα μπορούσα να σας πως ότι εκτός από αντιπερισπασμός είναι ανοησία της ΝΔ, καθώς πρόκειται για υπόθεση διογκωμένη από μερίδα συστημικών μέσων ενημέρωσης. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει αυτό το ατόπημα να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα» αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος.
 
Αναφερθείς στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε, πως μετά το Eurogroup κατέρρευσε το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη, ότι η δεν υπάρχει φως στο τούνελ, συμπλήρωσε δε, «όταν ήρθε η συμφωνία που βάζει τις βάσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση και έπρεπε να βρει άλλο αφήγημα και βρήκε το Noor 1».
 
Ειδικά για τις εξεταστικές επιτροπές ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε η κυβέρνηση λέει ναι στις εξεταστικές για σοβαρές υποθέσεις όχι στις ανοησίες. «Να κάνουμε εξεταστική για ποιο αδίκημα που έχει τελεστεί σύμφωνα με τον Μητσοτάκη» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος και συμπλήρωσε «όταν υπάρχουν σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της υγείας, όταν έχουμε ενδείξεις τέλεσης σοβαρών αδικημάτων βεβαίως θα προχωρήσουμε σε εξεταστικές και σε προανακριτικές αλλά δεν θα μπούμε σε μια πολιτική ανοησία που πρόκειται και για ένα μιντιακό κατασκεύασμα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.
 
Αναφερθείς στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είπε πως «τον Ιανουάριο του 2015 υπήρξε σαφής εντολή του ελληνικού λαού να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των πολιτών , να αποδοθεί δικαιοσύνη» τόνισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπογράμμισε πως η οικονομική κατάρρευση της χώρας δεν είναι αποτέλεσμα των υπέρογκων δαπανών του δημοσίου, αλλά αποτέλεσμα ενός πολιτικού κατεστημένου που διασπάθισε το δημόσιο χρήμα.
 
Ερωτηθείς για το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Τζανακόπουλος, τόνισε ότι η Εξεταστική ερευνά ενδεχομένως απιστία προς το δημόσιο, αδιαφανή μεταβίβαση του νοσοκομείου «εάν στην εξεταστική προκύψουν πολιτικές ευθύνες να πάμε και σε προανακριτική» είπε και πρόσθεσε πως η υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, αποτυπώνει τα συμπτώματα μιας γενικότερης παρακμής «συμπτώματα των όρων που λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα το προηγούμενα χρόνια».
 
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερθείς στα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών υπογράμμισε «δεν δόθηκαν θαλασσοδάνεια από εμάς, σε αυτή την κυβέρνηση επικρατεί άλλη νοοτροπία. Όσο και να ψάξετε δεν υπάρχουν σκάνδαλα σε αυτή την κυβέρνηση , για αυτό είμαστε σίγουροι και προχωράμε στην μεταβίβαση φακέλων στην εισαγγελία , όπως έγινε και με τα δάνεια ΜΜΕ» τόνισε μεταξύ άλλων.
 
Για το σκέλος της διαπραγμάτευσης, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε «όλες οι δημόσιες παρεμβάσεις της κυβέρνησης αφορούν στην τρέχουσα διαπραγμάτευση δεν προκαλέσαμε αντιπερισπασμούς. Ήταν η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός ενημερώνεται για τα πραγματικά γεγονότα. Στόχος μας ήταν να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς τη νομοθέτηση νέων μέτρων , όμως η αδιάλλακτη θέση του ΔΝΤ- που απέκτησε ένα ιδιότυπο βέτο μετά την επιμονή της Γερμανίας να παραμείνει στο πρόγραμμα- μας οδήγησε σε μια διαπραγμάτευση (με το Ταμείο), που ναι μεν δεν πήραμε όλα όσα ζητούσε αλλά πήραμε περιοριστικά μέτρα. Πάντως καταφέραμε να πάρουμε και μέτρα επέκτασης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας. Για το πρωτογενές πλεόνασμά στο 3,5% που έχει συμφωνηθεί, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε πως όταν πιαστεί ο στόχος θα αλλάξει το μείγμα της πολιτικής.
 
Διευκρίνισε πάντως πως τα περιοριστικά μέτρα δεν θα αποτελούσαν ποτέ επιλογή της κυβέρνησης εάν δεν ήμασταν σε πρόγραμμα και σε επιτροπεία, «εντός του πολιτικού συσχετισμού καταφέραμε να φέρουμε την καλύτερη συμφωνία, μιας και τα τελευταία 7 χρόνια κάθε αξιολόγηση έκλεινε με μέτρα αφού οι δανειστές έβρισκαν δημοσιονομικό κενό» συμπλήρωσε. Επίσης τόνισε ότι η συμφωνία του Eurogroup οδηγεί της Ελλάδα σε θετική εξαίρεση από το Σύμφωνο Σταθερότητας, και κάλεσε τη ΝΔ να πει τους λόγους που διαφωνεί με πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% όταν είχε συμφωνήσει για πλεονάσματα 4,5%.
 
Για το χρέος είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η προσπάθεια για ρύθμιση του (χρέους) επιτυγχάνοντας χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Πάντως μετά την απόφαση της 15ης Ιουνίου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι όλα κρίνονται από τη στάση των αγορών,«οι επενδυτές εμπιστεύονται τα ελληνικά ομόλογα και τελικά αυτοί είναι που θα κρίνουν εάν το χρέος είναι βιώσιμο» σημείωσε.
 
Για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος , ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε «σήμερα είχαμε ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών , όλο αυτό το κλίμα συγκροτεί τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Δεν έχουν αρθεί όλα τα προβλήματα, όπως για παράδειγμα τα κόκκινα δάνεια, κάνουμε όμως ως κυβέρνηση,σε συνεργασία με τους θεσμούς, ότι είναι δυνατό. Εκτιμώ ότι βάση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας θα έχουμε συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης που θα περάσουν στην κοινωνία που θα δει τη ζωή της να βελτιώνεται στο εδώ και στο τώρα» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος. Για την προστασία της πρώτης κατοικίας επανέλαβε πως το 70% των δανειοληπτών προστατεύεται ενώ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό είπε ότι χρειάζονται περίπου δύο μήνες για να δημιουργηθεί η πλατφόρμα και αμέσως μετά θα τεθεί σε ισχύ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  22 Απριλίου 2021 ♦ Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε

  Read More
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  16 Απριλίου 2021 ♦ Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές,

  Read More
 • Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  16 Απριλίου 2021 ♦ Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, η

  Read More
 • H Goldman Sachs αναμένει

  H Goldman Sachs αναμένει "σοβαρές εξελίξεις" στην ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

  11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David

  Read More
 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2