29 Μαϊου 2017 ♦ Μεγάλες δυνατότητες προσδίδει στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας το πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών μέσω της αγοράς ακινήτων στη χώρα μας αξίας άνω των 250.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Στέργιος Πιτσιόρλας, στη σημερινή εκδήλωση για το ελληνικό πρόγραμμα «Golden Visa» που συνδιοργάνωσε ο οργανισμός Enterprise Greece και το Ιnvestment Migration Council (Επενδυτικό Συμβούλιο Μετανάστευσης).

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία (30 Απριλίου 2017), που έχει στη διάθεσή του ο οργανισμός Enterprise Greece, από το σύνολο των 1.684 αδειών που έχουν δοθεί από την αρχή του προγράμματος, οι 701 έχουν δοθεί σε Κινέζους, 357 σε Ρώσους, 84 σε Αιγύπτιους, 81 σε Τούρκους, ακολουθεί ο Λίβανος με 78, η Ουκρανία με 79, το Ιράκ με 53, η Συρία με 45, η Ιορδανία με 37 και η Σαουδική Αραβία με 16 άδειες.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας σημείωσε στην ομιλία του: «Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα πρέπει να δουν την ανθρωπιστική και πολιτική διάσταση του θέματος και μετά την οικονομική πτυχή. Πρόκειται για μία μεγάλη αναπτυξιακή δυνατότητα τόσο για την Ελλάδα όσο και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται στην ανάγκη και τη διάθεση πολιτών από άλλες περιοχές του πλανήτη να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ευρώπη, η οποία θα πρέπει να ενισχύσει από την πλευρά της το ρόλο της ως μία ανοικτή κοινωνία σε όλους τους πολίτες του κόσμου. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα που πρέπει να κατανοήσουμε και να χειριστούμε σωστά. Στη Γαλλία, ο λαός μέσα από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία, έδωσε μια μεγάλη απάντηση σε ένα μεγάλο ερώτημα της εποχής, αν δηλαδή η χώρα θα κλειστεί στον εαυτό της ή θα παραμείνει ανοικτή σε όλους κι επέλεξε το δεύτερο, την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί. Πρέπει να δούμε τόσο την πολιτική όσο και την οικονομική διάσταση του θέματος. Το πρόγραμμα Golden Visa είναι μία πρωτοβουλία που βελτιώνει συνεχώς η ελληνική Πολιτεία, διαθέτοντας μεγάλη ευελιξία, ενώ έχει γίνει σημαντική δουλειά από το Enterprise Greece».

Στο ίδιο πλαίσιο και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, επεσήμανε ότι ήδη υπάρχει αυξητική τάση στις χορηγηθείσες άδειες διαμονής και σημαντικός αριθμός αιτήσεων.

«Σε αυτό έχει συμβάλει η προώθηση και η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επενδυτών και τη γρήγορη λήψη βιομετρικών στοιχείων για τη γρήγορη έκδοση της ηλεκτρονικής βίζας. Το ελληνικό πρόγραμμα με τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μπορεί να συμβάλει σε μία αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αποτελώντας το εργαλείο με το οποίο οι πολίτες τρίτων χωρών θα μπορούν να λάβουν άδειες διαμονής για επιχειρηματικούς λόγους και όχι μόνο», σημείωσε ο ίδιος.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Αθανάσιος Βιτσεντζάτος, στέλεχος της διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με βάση τα στοιχεία από το υπουργείο, που έχει το συντονισμό για το πρόγραμμα αφού οι άδειες εκδίδονται από τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του, από τις 600 άδειες των άμεσα ενδιαφερομένων από το 2013 (οπότε και εισήχθη το πρόγραμμα), φτάσαμε το 2017 το αντίστοιχο νούμερο να είναι 1.680 άδειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  22 Απριλίου 2021 ♦ Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε

  Read More
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  16 Απριλίου 2021 ♦ Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές,

  Read More
 • Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  16 Απριλίου 2021 ♦ Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, η

  Read More
 • H Goldman Sachs αναμένει

  H Goldman Sachs αναμένει "σοβαρές εξελίξεις" στην ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

  11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David

  Read More
 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2