13 Ιουλίου 2017 ♦ «Τα 250 εκατ. Ευρώ του διαγωνισμού μας ήταν αυτά που τον κατέστησαν επιτυχημένο.

Προφανέστατα είναι ένας οδηγός, ο οποίος δεν μπορεί να αγνοηθεί» τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς αναφορικά με τον επερχόμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ, σε σημερινή του συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών. Ο Ν. Παππάς απαντώντας για το αν αναμένει, ενόψει του νέου διαγωνισμού, ότι πολιτικοί σχηματισμοί ή επιχειρηματικά συμφέροντα να θέσουν ξανά εμπόδια, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση είχε πει να δοθούν τέσσερις πανελλαδικές άδειες γενικού περιεχομένου, και όταν ολοκληρωθεί ο χάρτης συχνοτήτων να δοθούν όσα θεματικά χωράνε. Τότε, Μητσοτάκης, Γεννηματά, Γεωργιάδης, Χατζηδάκης και Λοβέρδος φώναζαν ότι ο αριθμός των αδειών έπρεπε να είναι απεριόριστος. Τώρα που το ΕΣΡ αποφάσισε ότι οι άδειες θα είναι επτά τι έχουν να πουν; Θα καταγγείλουν και το ΕΣΡ για "Βόρεια Κορέα'' "χούντα'' "προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης'' και όλα όσα μας καταμαρτυρούσαν, επισημαίνει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ και προσθέτει ότι «Θα μας ζητήσουν συγγνώμη, όχι για τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς έναντίον μας, αλλά για τα ψέματα που είπαν στον κόσμο;»
 
Για το ποσό των 250 εκατ. ευρώ του προηγούμενου διαγωνισμού και το αν αυτό θα πρέπει να αποτελεί «τη βάση» για τον νέο διαγωνισμό ο Ν. Παππάς απαντά: «Τα 250 εκατ. ευρώ του διαγωνισμού μας ήταν αυτά που τον κατέστησαν επιτυχημένο. Προφανέστατα είναι ένας οδηγός, ο οποίος δεν μπορεί να αγνοηθεί. Αποδείξαμε ότι το φάσμα είναι όχι μόνο δημόσιος και σπάνιος, αλλά και πολύτιμος πόρος. Ότι υπάρχουν χρήματα στην αγορά που είναι έτοιμα να διατεθούν για τη χρήση του. Αυτά τα χρήματα, όπως είχαμε πει, θα πάνε σε ευαίσθητους για την κοινωνία τομείς, όπως η προσχολική εκπαίδευση και η υγεία».
 
Για τις τελευταίες κινήσεις των επιχειρηματιών στα τηλεοπτικά δρώμενα, απολύσεις προσωπικού και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων ο Ν. Παππάς τονίζει ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα κανάλια εθνικής εμβέλειας έχουν πάνω από 400 άτομα προσωπικό. Μπορεί κάποιοι να έπαιξαν με τους εργαζόμενους πέρυσι και να τους χρησιμοποιήσαν για να ασκήσουν πιέσεις». Πρέπει να καταλάβουν, υπογραμμίζει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, ότι «η βιωσιμότητα των σταθμών περνάει μέσα από την επένδυση στο πρόγραμμα και στην παραγωγή. Όχι μέσα από απολύσεις».
 
Για τη συμφωνία στο Eurogroup, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημειώνει ότι αυτή αντιστοιχεί στους πολιτικούς στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση, διότι προσδιορίζει με σαφή τρόπο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία θα εφαρμοστούν αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος. Από τη συμφωνία, τόνισε ο Ν. Παππάς, ξεχωρίζει η «ρήτρα ανάπτυξης» που μετατοπίζει την προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής και υποτάσσει την εξυπηρέτηση του χρέους στην ανάπτυξη. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από τη συμφωνία ξεχωρίζουμε τις αποφάσεις για τη ‘'ρήτρα ανάπτυξης'' που μετατοπίζει την προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής και υποτάσσει την εξυπηρέτηση του χρέους στην ανάπτυξη και στη δημιουργία "αποθεματικού'' το οποίο θα μας οδηγήσει στις αγορές και στην ομαλοποίηση της χρηματοδότησης της οικονομίας. Με λίγα λόγια, η ανάπτυξη προηγείται του χρέους, ενώ με το ‘'απόθεμα'' ο ESM θα αποτελέσει χρηματοδοτικό βραχίονα και θα εγγυηθεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές χωρίς άλλες προϋποθέσεις».
 
Για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δεν κέρδισε τίποτα, ο Ν. Παππάς τονίζει ότι μέσα από τη συμφωνία κατέρρευσε η προσμονή της στροφής που καλλιεργούσαν η ΝΔ και συγκεκριμένα media της χώρας, αλλά και ορισμένα κέντρα του εξωτερικού. Η διαπραγματευτική τεχνική της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, πέτυχε τη διεύρυνση του πεδίου των διαπραγματεύσεων οι οποίες αν έμεναν πίσω από τις κλειστές πόρτες τεχνοκρατών, θα οδηγούσαν σε ήττα. «Η ελληνική κυβέρνηση κέρδισε διότι κινητοποίησε την Ευρωβουλή, τη Σύνοδο του Νότου, τις συμμαχίες της, τις οργανώσεις της εργασίας».
 
Για την αισιοδοξία για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και τον κίνδυνο «τρικλοποδιών» από τους δανειστές ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι η οικονομία της χώρας όχι μόνο σταθεροποιείται αλλά κινείται και προς τα μπρος. «Να επισημάνουμε ότι παράλληλα με τη μείωση της ανεργίας κατά 5% περίπου - όλοι σχεδόν οι δείκτες της οικονομίας παρουσιάζουν εξαιρετική αναπτυξιακή δυναμική. Για παράδειγμα, το α΄τρίμηνο του 2017 είχαμε αύξηση των επενδύσεων κατά 11,2%, αύξηση των ξένων άμεσων επενδύσεων κατά 268,1%, αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,7%, ενώ στο α' πεντάμηνο του έτους, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,8%. Όλοι οι παραπάνω δείκτες το 2014 επί ΝΔ, ήταν είτε αρνητικοί , είτε με σχεδόν μηδενική αύξηση». «…Αν οι εταίροι θέλουν να "πυροβολήσουν'' τα πόδια τους ας το κάνουν. Θα δουν όμως, πως όση προσπάθεια κάναμε μαζί θα πάει χαμένη. Μην ξεχνάτε πως όλοι έχουν να περιμένουν τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της οικονομίας, έστω μέσω της "ρήτρας ανάπτυξης'' για το χρέος, στην εξυπηρέτηση του οποίου, είναι πλέον "συνεταίροι''».
 
Όσον αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο Ν.Παππάς αναφέρει ότι αυτή θα ληφθεί χωρίς βιασύνη και με τρόπο συγκροτημένο, «χωρίς να θυσιάσουμε όλα όσα ήταν έτοιμος να θυσιάσει ο κ.Σαμαράς». «Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει η χώρα την αναπτυξιακή της δυναμική. Οπότε είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν και όπως πρέπει. Με την ανακοίνωση της πρόθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η χώρα μας κάνει ακόμα ένα βήμα προς την κανονικότητα. Κόντρα στην καταστροφολογία του κ. Μητσοτάκη και μερίδας του Τύπου, επιβεβαιώνεται καθημερινά πλέον, ότι η οικονομία επανακτά την εμπιστοσύνη που χάθηκε από τις επιλογές που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής το 2010, ενώ ανακτάται το χαμένο έδαφος της περιόδου 2010-2015».
 
Ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε και στο πολυνομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να πάει στη Βουλή το οποίο θα καταπολεμήσει προβλήματα νόθευσης του ανταγωνισμού στην τηλεοπτική διαφήμιση και κυκλοφορίας των εφημερίδων. «Ο κλάδος της τηλεοπτικής διαφήμισης είναι ένα πεδίο όπου, δυστυχώς η αδιαφάνεια είναι ο κανόνας» αναφέρει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ και προσθέτει;«Η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάθεσης διαφημιστικού χρόνου υπό την εποπτεία του ΕΣΡ, είναι ο τρόπος για να γίνονται οι συναλλαγές πάνω στο τραπέζι και να πληρώνονται οι αναλογούντες φόροι. Στις εφημερίδες νομοθετείται η υποχρεωτικότητα του γραμμικού κώδικα, πράγμα που θα βοηθήσει και το κοινό και τη διαφημιστική αγορά να γνωρίζει τις πραγματικές κυκλοφορίες. Το να μη βασίζεται στο μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας σε εκτιμήσεις και το να μην υπάρχουν "καπέλα'' είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε».
 
Τέλος, ο Ν. Παππάς σχολίασε και την επιλογή της μέχρι πρότινος Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου ως άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού. «Η κ. Θάνου είναι εγνωσμένου κύρους νομικός» σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. «Είναι απολύτως σύνηθες συνταξιούχοι δικαστικοί να αναλαμβάνουν θέση συμβούλου πολιτικών ή πολιτειακών παραγόντων. Αυτό που δεν είναι σύνηθες είναι εν ενεργεία δικαστικοί να κάνουν ένα σάλτο και να βρίσκονται από την έδρα στη Βουλή και από εκεί στο υπουργικό έδρανο πριν καν συνταξιοδοτηθούν. Το έκανε ο Σαμαράς με τον κ. Αθανασίου».
 
Δ.Βαλαβανίδου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

  Read More
 • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

  Read More
 • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

  Read More
 • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

  Read More
 • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

  Read More
 • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

  Read More
 • Mike McGlone

  Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

  27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

  Read More
 • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2