18 Ιουλίου 2017 ♦ Κακή εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση της δικαιοσύνης αναφορικά με την Ηριάννα και τον Περικλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο μαύρο, αν θέλετε, βιβλίο της ελληνικής δικαιοσύνης».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πρόσθεσε πως «υπάρχει πλέον η υπόνοια ότι η Δικαιοσύνη κρίνει και σταθμίζει τις υποθέσεις και με κριτήρια πέραν της αυστηρής νομικής κρίσης». «Έχω την άποψη ότι είναι μία κακή εξέλιξη, τη στιγμή που άλλοι καταδικασμένοι, για πράξεις πολύ μεγάλης κοινωνικής απαξίας, έχουν θεωρηθεί άξιοι του ευεργετήματος της αναστολής, για δύο νέα παιδιά δεν θεωρήθηκε ότι το αξίζουν και έτσι σήμερα θα παραμείνουν στη φυλακή» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα πρόκειται να βγει άμεσα στις αγορές απάντησε: «Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές όταν θα είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι» και συμπλήρωσε: «Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές εδώ και 7 χρόνια και ο στόχος του προγράμματος είναι να μπορούμε να χρηματοδοτούμε το χρέος μας χωρίς τον επίσημο τομέα».
 
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως η απόφαση για την έξοδο στις αγορές δεν εξαρτάται από συμβουλές των Οίκων ή από παραινέσεις από εκείνους που ασχολούνται με θέματα αγορών. «Θα πάρουμε την απόφαση όταν εκτιμήσουμε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο και θα πάρουμε το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Θέλουμε να ετοιμάσουμε το έδαφος για το χρόνο μετά το καλοκαίρι του 2018, δεν μας ενδιαφέρει μια έξοδος για επικοινωνιακούς λόγους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί αφού κριθεί η εικόνα των ελληνικών ομολόγων.
 
Για την κυβερνητική πολιτική και την καθημερινότητα των πολιτικών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «υπάρχουν δύο βασικά πεδία στα οποία η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εστιάζει την προσοχή της. Το πρώτο πεδίο είναι η ανάπτυξη και η εργασία, έχουμε κάποια πολύ καλά δεδομένα στην οικονομία σε αυτή τη φάση που μιλάμε, μια δυναμική τάση ανάκαμψης όλων των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας και την ίδια στιγμή μια τάση αύξησης της απασχόλησης».
Ωστόσο, τόνισε ότι, «τα πράγματα δεν είναι σε καμία περίπτωση στο σημείο που θα θέλαμε, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την 8ετή ύφεση» και επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να αντιστρέψει την κακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας.
 
Αναφερθείς στο δεύτερο πεδίο, τόνισε πως αφορά στην κοινωνία με βασικό θέμα, την ανοικοδόμηση του κράτους, με μακρόπνοα και θεσμικού χαρακτήρα σχέδια, ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν και πολλές παρεμβάσεις σε ζητήματα που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των πολιτών.
 
Ερωτηθείς για το αίτημα της ΝΔ για εξεταστικές επιτροπές, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως η ΝΔ βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σημείο σε σχέση με την αντιπολιτευτική της πολιτική, «έχει φύγει από τον τομέα της οικονομίας, έχει αφήσει στην άκρη τις καταστροφολογίες που συντηρούσαν τον πολιτικό της λόγο για έναν ολόκληρο χρόνο (...) και έχει περάσει σε μια χειρότερη, έχει περάσει σε μια προσπάθεια δημιουργίας αντιπερισπασμών, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, πολιτικών σκοπιμοτήτων » τόνισε αναφερθείς στην επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευση να ζητά εξεταστική «για το ζήτημα που θεωρεί ότι έχει προκύψει με τον κ. Καμμένο και στην συνέχεια για αυτό το οποίο θεωρεί ζήτημα Βαρουφάκη».
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε, «ότι η ΝΔ πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με ανοησίες, πρέπει να ασκήσει σοβαρή αντιπολιτευτική κριτική να μας πει ποιο είναι το σχέδιο της για τη χώρα και επιτέλους να σοβαρευτεί αντιπολιτευτικά γιατί είναι ανάγκη στη χώρα μας, όπως και σε κάθε χώρα, να υπάρχει μια σοβαρή αντιπολίτευση η οποία μπορεί κάνει εποικοδομητική κριτική, να συμβάλλει στο διάλογο(...) αυτή τη στιγμή έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση στα όρια της γραφικότητας» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.
 
Ενώ για το αίτημα της ΝΔ για εκλογές απάντησε: «δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος πολίτης αυτή τη στιγμή που θα κατανοούσε την αναγκαιότητα για την προσφυγή σε κάλπες. Ευτυχώς η χώρα με αυτή την κυβέρνηση έχει περάσει σε μια περίοδο κανονικότητας» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «πως έχουμε μπροστά μας μια διετία να προετοιμάσουμε την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.
 
Για το ΠΑΣΟΚ, είπε πως σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, που καταγράφει μετατόπιση προς την Αριστερά, εκείνο επιλέγει να ακολουθήσει την πολιτική που άσκησε από το 2010 και μετά και ιδιαιτέρως μετά το 2012, όπου όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, το ΠΑΣΟΚ έγινε «ένα» με τη ΝΔ. «Συνεχίζει να πορεύεται στη λογική αυτού που λέμε παλαιό πολιτικό σύστημα», υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 
Αγγ. Λάζου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Pantera Capital CEO Dan Morehead

  Έλλειψη στα bitcoin; Για την Pantera υπαίτιες είναι οι αγορές από την PayPal

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ Το πρόσφατο άλμα της PayPal στην αγορά

  Read More
 • The Mount Washington Hotel, Bretton Woods

  Το Bretton Woods 2.0 χτυπάει την πόρτα μας και δεν έρχεται εδώ για το καλό μας

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ Μια δεύτερη εποχή του Bretton Woods θα

  Read More
 • O CIO της BlackRock πιστεύει ότι το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό

  O CIO της BlackRock πιστεύει ότι το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ O CIO* της BlackRock πιστεύει ότι το

  Read More
 • Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το πρόσφατο ράλι της τιμής του bitcoin

  Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το πρόσφατο ράλι της τιμής του bitcoin

  21 Νοεμβρίου 2020 ♦ Το Bitcoin έχει ξεπεράσει για άλλη μια

  Read More
 • Το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τις αρχές του 2018 για το bitcoin

  Το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τις αρχές του 2018 για το bitcoin

  27 Οκτωβρίου 2020 ♦ Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα

  Read More
 • Jack Ma και bitcoin

  O Jack Ma της Alibaba λέει ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον

  25 Οκτωβρίου 2020 ♦ Ο Jack Ma καταδίκασε το παγκόσμιο κανονιστικό

  Read More
 • Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  Στην Ελλάδα ο 1ος επίγειος σταθμός της ESA για το «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

  10 Ιουλίου 2020 ♦ Στην Ελλάδα θα κατασκευαστεί ο πρώτος επίγειος

  Read More
 • facial recognition

  Ένας αφροαμερικάνος πολίτης στις ΗΠΑ, συνελήφθη λόγω λάθους της "αναγνώρισης προσώπου"

  24 Ιουνίου 2020 ♦ Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (American Civil

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2