29 Μαϊου 2017 ♦ "Δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε μία πρόταση η οποία αφήνει αμφιβολίες, η οποία αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της συμμετοχής ή μη του ΔΝΤ", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ξεκαθάρισε ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης εστιάζονται στο να υπάρξει στις 15 Ιουνίου μία "καθαρή συμφωνία", μία "καθαρή λύση", η οποία θα ανοίγει και τον δρόμο για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

"Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι απαιτείται και δικαιούται, φυσικά, η Ελλάδα μια καθαρή συμφωνία, μια καθαρή λύση που θα ανοίγει τον δρόμο και θα έχει ως κεντρικό στοιχείο της την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, εκεί είναι το κρίσιμο. Να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε σταδιακές εξόδους στις αγορές, έτσι ώστε τον Αύγουστο του 2018 να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας", τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σε ερώτηση γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε την πρόταση που κατατέθηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση "έγινε ένας προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ο οποίος όμως δεν κάλυπτε το ΔΝΤ" και αφού διευκρίνισε ότι κανένας δεν ζήτησε να εφαρμοστούν από τώρα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος επισήμανε: "Όλη η συζήτηση αφορά το ποια μέτρα θα προσδιορίσουμε ώστε το ΔΝΤ να τα λάβει υπόψη του και να κάνει θετική μελέτη για τη βιωσιμότητα του χρέους. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση εκείνο το οποίο είπαμε είναι το εξής: Δεν υπογράφουμε τη συγκεκριμένη πρόταση γιατί αυτό θα οδηγούσε σε μία μετάθεση της επίλυσης της συμμετοχής του ΔΝΤ".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ίσως χρειαστούν μερικές μέρες ακόμη, έτσι ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ και σημείωσε: "Συνεχίζουμε σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές γι αυτό γίνεται η διαπραγμάτευση. Διότι, ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι εδώ υπάρχουν μια σειρά από τεχνικά ζητήματα, κυριότερο εκ των οποίων είναι το εξής: Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι έχουν διαφορετικές προβλέψεις σε ό,τι αφορά μεσοπρόθεσμα την ανάπτυξη και αυτό δημιουργεί μια διαφορά ως προς το πόσα μεσοπρόθεσμα μέτρα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν έτσι ώστε όλοι να έχουν θετικές μελέτες βιωσιμότητας του χρέους. Ακριβώς αυτή η δουλειά είναι που γίνεται αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία που θα μας δώσει καθαρή λύση στο πρόβλημα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε μια καθαρή λύση, η οποία θα δίνει ένα τέλος στην αμφιβολία ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ και θα ανοίγει και τον δρόμο -αυτό είναι το κρίσιμο, αυτό είναι το σημαντικό- για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και αυτό είναι το συμβάν που θα αλλάξει στο σύνολο της την εικόνα της ελληνικής οικονομίας".

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια διαπραγματευτική θέση, η οποία είναι "αρκετά ισχυρή, διότι το σύνολο του παγκόσμιου Τύπου, αλλά και πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, υποστηρίζουν το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα της Ελλάδας να πάρει μία ρύθμιση για το χρέος η οποία θα δίνει ένα τέλος στη μεγάλη αυτή περιπέτεια", είπε και συνέχισε: "Και, πιστέψτε με, θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε στις 15 του Ιουνίου να υπάρχει ακριβώς αυτή η καθαρή λύση".

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκοπεύει να συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το θέμα του χρέους, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια σκέψη και αν υπάρξει τέτοιο ζήτημα αργότερα θα το επανεξετάσει. "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στην ελληνική κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, αν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν, θα το επανεξετάσουμε", ήταν η απάντησή του.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι το ανακίνησε με πολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά της και σε ό,τι αφορά στο πολιτικό σύστημα τόνισε: "Το πολιτικό σύστημα είναι μέσα στο πλαίσιο στο οποίο ασκείται η πολιτική αντιπαράθεση και καλώς κάνει και ασκείται. Όποιος, λοιπόν, θεωρεί ότι υπάρχει συνεχές μεταξύ της πολιτικής αντιπαράθεσης και της τρομοκρατίας αυτός είναι που πρέπει να δώσει λόγο".

Σε ανάρτηση του στο Twitter για το ζήτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει: "Το να βλέπουμε ένα συνεχές μεταξύ πολιτικής αντιπαράθεσης & τρομοκρατικής βίας, αυτό είναι που δημιουργεί πρόβλημα στη δημόσια συζήτηση".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • H Microstrategy απέκτησε επιπλέον bitcoin αξίας 10 εκατ. δολαρίων και τώρα κατέχει περίπου 100.000 bitcoin!

  H Microstrategy απέκτησε επιπλέον bitcoin αξίας 10 εκατ. δολαρίων και τώρα κατέχει περίπου 100.000 bitcoin!

  5 Μαρτίου 2021 ♦ Σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, η Microstrategy ανακοίνωσε

  Read More
 • Υπέρβαση του $1 εκατ. και καθιέρωση ως παγκόσμιου νομίσματος βλέπει για το bitcoin ο CEO του Kraken

  Υπέρβαση του $1 εκατ. και καθιέρωση ως παγκόσμιου νομίσματος βλέπει για το bitcoin ο CEO του Kraken

  5 Μαρτίου 2021 ♦ Ως επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Kraken, o

  Read More
 • 42 εταιρείες κατέχουν 1,3 εκατομμύρια bitcoin αξίας μεγαλύτερης από 65 δισ. δολάρια

  42 εταιρείες κατέχουν 1,3 εκατομμύρια bitcoin αξίας μεγαλύτερης από 65 δισ. δολάρια

  4 Μαρτίου 2021 ♦ Από την στιγμή που η εταιρεία Microstrategy

  Read More
 • Greg King: Στην επόμενη άνοδο το bitcoin θα φτάσει τα 200.000 δολάρια

  Greg King: Στην επόμενη άνοδο το bitcoin θα φτάσει τα 200.000 δολάρια

  3 Μαρτίου 2021 ♦ Το bitcoin βρίσκεται σε μία φάση ταχείας

  Read More
 • Κινέζικη επαρχία σχεδιάζει την διακοπή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων εξόρυξης bitcoin από τον ερχόμενο Απρίλιο

  Κινέζικη επαρχία σχεδιάζει την διακοπή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων εξόρυξης bitcoin από τον ερχόμενο Απρίλιο

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η Εσωτερική Μογγολία, μια αυτόνομη περιοχή στην

  Read More
 • Νέα μεταφορά τεράστιας ποσότητας bitcoin!

  Νέα μεταφορά τεράστιας ποσότητας bitcoin!

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η μεγαλύτερη μεταφορά bitcoin που πραγματοποιήθηκε ποτέ,

  Read More
 • Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά την λειτουργία τμήματος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

  Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά την λειτουργία τμήματος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά να ανοίξει

  Read More
 • Ο αστέρας του Shark Tank's*, Kevin O'Leary, αλλάζει άποψη και από πολέμιος του bitcoin, αρχίζει να επενδύει σε αυτό

  Ο αστέρας του Shark Tank's*, Kevin O'Leary, αλλάζει άποψη και από πολέμιος του bitcoin, αρχίζει να επενδύει σε αυτό

  1 Μαρτίου 2021 ♦ Η αλήθεια είναι ότι αυτό το έργο

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2