29 Μαϊου 2017 ♦ "Δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε μία πρόταση η οποία αφήνει αμφιβολίες, η οποία αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της συμμετοχής ή μη του ΔΝΤ", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Mιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ξεκαθάρισε ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης εστιάζονται στο να υπάρξει στις 15 Ιουνίου μία "καθαρή συμφωνία", μία "καθαρή λύση", η οποία θα ανοίγει και τον δρόμο για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

"Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι απαιτείται και δικαιούται, φυσικά, η Ελλάδα μια καθαρή συμφωνία, μια καθαρή λύση που θα ανοίγει τον δρόμο και θα έχει ως κεντρικό στοιχείο της την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, εκεί είναι το κρίσιμο. Να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε σταδιακές εξόδους στις αγορές, έτσι ώστε τον Αύγουστο του 2018 να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας", τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σε ερώτηση γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε την πρόταση που κατατέθηκε στο Eurogroup της 22ας Μαΐου ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση "έγινε ένας προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ο οποίος όμως δεν κάλυπτε το ΔΝΤ" και αφού διευκρίνισε ότι κανένας δεν ζήτησε να εφαρμοστούν από τώρα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος επισήμανε: "Όλη η συζήτηση αφορά το ποια μέτρα θα προσδιορίσουμε ώστε το ΔΝΤ να τα λάβει υπόψη του και να κάνει θετική μελέτη για τη βιωσιμότητα του χρέους. Με δεδομένη αυτή την κατάσταση εκείνο το οποίο είπαμε είναι το εξής: Δεν υπογράφουμε τη συγκεκριμένη πρόταση γιατί αυτό θα οδηγούσε σε μία μετάθεση της επίλυσης της συμμετοχής του ΔΝΤ".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την εκτίμηση ότι ίσως χρειαστούν μερικές μέρες ακόμη, έτσι ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ και σημείωσε: "Συνεχίζουμε σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές γι αυτό γίνεται η διαπραγμάτευση. Διότι, ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι εδώ υπάρχουν μια σειρά από τεχνικά ζητήματα, κυριότερο εκ των οποίων είναι το εξής: Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι έχουν διαφορετικές προβλέψεις σε ό,τι αφορά μεσοπρόθεσμα την ανάπτυξη και αυτό δημιουργεί μια διαφορά ως προς το πόσα μεσοπρόθεσμα μέτρα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν έτσι ώστε όλοι να έχουν θετικές μελέτες βιωσιμότητας του χρέους. Ακριβώς αυτή η δουλειά είναι που γίνεται αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να φτάσουμε σε μία συμφωνία που θα μας δώσει καθαρή λύση στο πρόβλημα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε μια καθαρή λύση, η οποία θα δίνει ένα τέλος στην αμφιβολία ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ και θα ανοίγει και τον δρόμο -αυτό είναι το κρίσιμο, αυτό είναι το σημαντικό- για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και αυτό είναι το συμβάν που θα αλλάξει στο σύνολο της την εικόνα της ελληνικής οικονομίας".

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια διαπραγματευτική θέση, η οποία είναι "αρκετά ισχυρή, διότι το σύνολο του παγκόσμιου Τύπου, αλλά και πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, υποστηρίζουν το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα της Ελλάδας να πάρει μία ρύθμιση για το χρέος η οποία θα δίνει ένα τέλος στη μεγάλη αυτή περιπέτεια", είπε και συνέχισε: "Και, πιστέψτε με, θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε στις 15 του Ιουνίου να υπάρχει ακριβώς αυτή η καθαρή λύση".

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκοπεύει να συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το θέμα του χρέους, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια σκέψη και αν υπάρξει τέτοιο ζήτημα αργότερα θα το επανεξετάσει. "Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια σκέψη στην ελληνική κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, αν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν, θα το επανεξετάσουμε", ήταν η απάντησή του.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα της τρομοκρατίας, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι το ανακίνησε με πολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά της και σε ό,τι αφορά στο πολιτικό σύστημα τόνισε: "Το πολιτικό σύστημα είναι μέσα στο πλαίσιο στο οποίο ασκείται η πολιτική αντιπαράθεση και καλώς κάνει και ασκείται. Όποιος, λοιπόν, θεωρεί ότι υπάρχει συνεχές μεταξύ της πολιτικής αντιπαράθεσης και της τρομοκρατίας αυτός είναι που πρέπει να δώσει λόγο".

Σε ανάρτηση του στο Twitter για το ζήτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει: "Το να βλέπουμε ένα συνεχές μεταξύ πολιτικής αντιπαράθεσης & τρομοκρατικής βίας, αυτό είναι που δημιουργεί πρόβλημα στη δημόσια συζήτηση".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

  Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

  31 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Τα κρυπτονομίσματα πλέον απασχολούν πολλές κυβερνήσεις και

  Read More
 • Η διάσπαση της αντίστασης των $51.000 είναι το «κλειδί» της ανοδικής τάσης του bitcoin

  Η διάσπαση της αντίστασης των $51.000 είναι το «κλειδί» της ανοδικής τάσης του bitcoin

  28 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Κάτω από τη βασική αντίσταση των 51.000

  Read More
 • Ο Jihan Wu, συνιδρυτής της Bitmain εκτιμά ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων θα φτάσει τα δεκάδες τρισ. δολάρια

  Ο Jihan Wu, συνιδρυτής της Bitmain εκτιμά ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων θα φτάσει τα δεκάδες τρισ. δολάρια

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Jihan Wu, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του

  Read More
 • 2021: Η χρονιά θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin με τη χρηματοδότηση των Venture Capitals σε κρυπτονομίσματα να φτάνει τα $25 δισ.

  2021: Η χρονιά θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin με τη χρηματοδότηση των Venture Capitals σε κρυπτονομίσματα να φτάνει τα $25 δισ.

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Η έκθεση της The Block Research συγκεντρώνει

  Read More
 • Οι εξορύκτες bitcoin αποκόμισαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

  Οι εξορύκτες bitcoin αποκόμισαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Οι εξορύκτες bitcoin κατά τη διάρκεια του

  Read More
 • Στοιχεία καταρρίπτουν το σενάριο επερχόμενου σοκ στην προσφορά bitcoin

  Στοιχεία καταρρίπτουν το σενάριο επερχόμενου σοκ στην προσφορά bitcoin

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Τα ETFs και τα άλλα επενδυτικά σχήματα

  Read More
 • Michael Saylor

  Ο CEO της MicroStrategy, Michael Saylor, "βλέπει" την τιμή του bitcoin στα 6 εκατομμύρια δολάρια ...κάποια στιγμή

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • Η Stronghold Digital Mining αγόρασε 9.090 συστήματα εξόρυξης bitcoin

  Η Stronghold Digital Mining αγόρασε 9.090 συστήματα εξόρυξης bitcoin

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Περισσότερα από 9.000 συστήματα εξόρυξης (rigs) bitcoin

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2