10 Απριλίου 2017 ♦  Κανένα προβληματικό σημείο δεν υπάρχει πλέον στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η σύνδεση της πρωτεύουσας με την Πάτρα έχει μόνο τρεις μικρές εκκρεμμότητες λόγω του σιδηροδρομικού δικτύου και προς Ιωάννινα γίνεται αγώνας δρόμους για να ανοίξει τα αμέσως επόμενα 24ωρα και η μεγάλη σήραγγα της Κλόκοβας, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας Στο Κόκκινο .

Ενόψει της εξόδου του Πάσχα από την Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα, ο κ.Σπίρτζης περιέγραψε την νέα πραγματικότητα που θα συναντήσουν οι εκδρομείς, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα:

Από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα συναντήσει έναν σύγχρονο μεγάλο αυτοκινητόδρομο που δεν έχει κανένα σημείο -επιτέλους, μετά από πάρα πολλές δεκαετίες- για να εμποδίζει τον πολίτη να κινείται ασφαλώς.

Από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα θα βρει τρία σημεία που, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του σιδηροδρόμου (πρέπει να προηγηθούν του αυτοκινητόδρομου), συνολικού μήκους 7.5 χλμ. περίπου, από 2-3 χλμ. κάθε σημείο.

Από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου μέχρι τα Ιωάννινα το χρονοδιάγραμμα έλεγε ότι οι σήραγγες της Κλόκοβας θα παραδοθούν τον Αύγουστο, αλλά με την υπερπροσπάθεια που έχει γίνει οι σήραγγες είναι έτοιμες (δεν είναι το ενδιάμεσο κομμάτι). Γίνεται προσπάθεια μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα -εκτός από τα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου- να δοθεί (σ.τ.σ. στην κυκλοφορία) και η μεγάλη σήραγγα της Κλόκοβας, όπως είπε ο υπουργός.

Υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση, το σύνολο του δρόμου από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα δεν αποτελεί πλέον την ταλαιπωρία που ήταν στο παρελθόν, ενώ θα έχει τελειώσει το Καλοκαίρι. «Είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που έχουμε συμφωνήσει με την Κομισιόν, ειδικά στην Ιόνια με τις σήραγγες όπου δεν περίμενε το κανείς, καθώς ξεκίνησαν αφού αναλάβαμε τη διακυβέρνηση», όπως είπε.

Ο κ.Σπίρτζης αναφέρθηκε και στο θέμα των διοδίων υπογραμμίζοντας πως στις «συμβάσεις των πέντε αυτοκινητόδρομων προβλεπόταν ότι στη διάρκεια της κατασκευής τα διόδια είναι μέρος της χρηματοδότησης που όφειλε το κράτος να δώσει. Και αυτό έφερε το παράδοξο, να μετακινούνται οι πολίτες από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα σε μισή ως μια λωρίδα και να πληρώνουν διόδια σα να ήταν σχεδόν έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος.

Αυτό αλλά και ο τρόπος, το μοντέλο που έχει προβλεφθεί στις συμβάσεις αυτές κατά τη γνώμη μου είναι ένα μοντέλο αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό. Για μας τα έργα θα ολοκληρωθούν όταν αλλάξουμε αυτό το μοντέλο, να διασφαλίσουμε δηλαδή ότι και τα έργα θα είναι βιώσιμα αλλά και ο πολίτης θα μπορεί να χρησιμοποιεί τους αυτοκινητόδρομους.

Ο στόχος μας, το χρονοδιάγραμμα είναι μέσα στο ’17 να είναι έτοιμες οι μελέτες για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα και μέσα στο ’18 να εγκατασταθεί σε όλους τους αυτοκινητόδρομους στη χώρα, να τελειώνουμε με τους μετωπικούς και του πλευρικούς σταθμούς διοδίων, να πάμε σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σύστημα που θα μας δώσει πολλά οφέλη και αυτό θα είναι και το απαραίτητο εργαλείο για να μπορέσουμε στη συνέχεια να μειώσουμε τις τιμές των διοδίων και να έχουμε αρκετές ιδέες για να μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό. Τότε θα έχουμε πετύχει» ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eικόνα: Christos Spirtzis | CC BY-SA 3.0

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Οι λιανικοί και όχι οι θεσμικοί επενδυτές

  Οι λιανικοί και όχι οι θεσμικοί επενδυτές "έφτιαξαν" το BTC το 2010

  25 Ιανουαρίου 2021 ♦ Χωρίς την παγκόσμια βάση των επενδυτών λιανικής,

  Read More
 • Federal Reserve Chairman Janet Yellen

  Μπάιντεν - Γιέλλεν, τα κρυπτονομίσματα είναι …εχθρός;

  22 Ιανουαρίου 2021 ♦ Η οικονομία την επόμενη ημέρα για τις

  Read More
 • Αντιμέτωπο με γενικευμένα μπλακάουτ, το Ιράν στοχοποιεί το Bitcoin

  Αντιμέτωπο με γενικευμένα μπλακάουτ, το Ιράν στοχοποιεί το Bitcoin

  22 Ιανουαρίου 2021 ♦ Οι φάρμες εξόρυξης Bitcoin καταναλώνουν πολύ ρεύμα.

  Read More
 • Bitcoin: Οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα εδώ και μήνες

  Bitcoin: Οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα εδώ και μήνες

  22 Ιανουαρίου 2021 ♦ Προς τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλεια από τον

  Read More
 • Pantera Capital CEO Dan Morehead

  Έλλειψη στα bitcoin; Για την Pantera υπαίτιες είναι οι αγορές από την PayPal

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ Το πρόσφατο άλμα της PayPal στην αγορά

  Read More
 • The Mount Washington Hotel, Bretton Woods

  Το Bretton Woods 2.0 χτυπάει την πόρτα μας και δεν έρχεται εδώ για το καλό μας

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ Μια δεύτερη εποχή του Bretton Woods θα

  Read More
 • O CIO της BlackRock πιστεύει ότι το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό

  O CIO της BlackRock πιστεύει ότι το bitcoin μπορεί να αντικαταστήσει τον χρυσό

  22 Νοεμβρίου 2020 ♦ O CIO* της BlackRock πιστεύει ότι το

  Read More
 • Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το πρόσφατο ράλι της τιμής του bitcoin

  Οι λόγοι στους οποίους οφείλεται το πρόσφατο ράλι της τιμής του bitcoin

  21 Νοεμβρίου 2020 ♦ Το Bitcoin έχει ξεπεράσει για άλλη μια

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2