5 Απριλίου 2017 ♦  «θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα διότι στην τελευταία προγραμματική περίοδο δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ» ανέφερε η Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, μιλώντας στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

«Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες η οποία υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η ΕΕ. Γι΄αυτό είμαι πολύ υπερήφανη και πολύ χαίρομαι που έρχομαι στην Ελλάδα, ως επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, για να βοηθήσω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο. Εμείς προτείναμε, όπως ξέρετε, τη συγχρηματόδοτηση στο 100% για την Ελλάδα και θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα, διότι στην τελευταία προγραμματική περίοδο δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ και απορροφήθηκαν όλα τα χρήματα της ΕΕ, το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ καλό σημάδι» είπε η Κορίνα Κρέτσου.

Αναφερόμενη στις προκλήσεις, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ΕΕ, είπε ότι «είναι ηράκλειος ο άθλος και πολύ δύσκολος, αλλά η ΕΕ θα ανταπεξέλθει» και επικαλέστηκε το μήνυμα που έστειλε πρόσφατα ο Ζ.Κ. Γιούνκερ ότι «αν το θέλουμε πραγματικά, μπορούμε να έχουμε ένα λαμπρό κοινό μέλλον. Αλλά όλοι μαζί».

«Για να συμβεί αυτό πρέπει να κλείσουμε το χάσμα αυτού που περιμένουν οι πολίτες από την ΕΕ και αυτού που μπορεί πραγματικά να παραδώσει η ΕΕ» υποστήριξε η κ. Κρέτσου και τόνισε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει θαύματα, αν τα κράτη μέλη δεν διαδραματίσουν και αυτά το δικό τους ρόλο.

Υπογράμμισε την ανάγκη να ακουστεί όλων η φωνή στον διάλογο που πρέπει να ξεκινήσει για το μέλλον των ευρωπαϊκών εγχειρημάτων και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει λόγος και στα εθνικά κοινοβούλια, για να αποφασίσουμε όλοι μαζί τι είδους Ευρώπη θέλουμε από αύριο και μετά.

«Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες μας την ελπίδα ώστε να πιστέψουν στην Ευρώπη» ανέφερε η Κορίνα Κρέτσου και υπογράμμισε ότι η πολιτική ισότητας, η οικονομική αλληλεγγύη μεταξύ κρατών είναι ένας ισχυρός λόγος για να πιστέψει κανείς στην Ευρώπη. Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει ότι η πολιτική συνοχής δεν μπορεί από μόνη της να γιατρέψει την Ευρώπη, αλλά και σίγουρα η Ευρώπη δεν μπορεί να γιατρευτεί χωρίς την πολιτική συνοχής.

Η Επίτροπος της ΕΕ ανάφερε ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής συνοχής θα πρέπει να είναι ορατά στους πολίτες (καλύτερο οδικό δίκτυο, καλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, καλύτερα σχολεία κλπ) και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε σε έργα όπως η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, το μετρό της Αθήνας, λέγοντας μάλιστα πως ελπίζει ως το τέλος της θητείας της να μπορέσει να επισκεφθεί και το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Η κ. Κρέτσου ενημέρωσε τους βουλευτές ότι αύριο, μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα κάνουν εγκαίνια της σήραγγας στα Τέμπη και με την ευκαιρία πρόσθεσε: «Θέλω να σας συγχαρώ διότι αυτό είναι ένα παλαιό έργο, που χρειάστηκε πάνω από 20 χρόνια να κατασκευαστεί. Και τελικά υπάρχει αυτός ο σύντομος δρόμος Αθήνας-Θεσσαλονίκης που είναι πολύ καλή είδηση για όλη την Ευρώπη». Είπε ακόμη ότι την Παρασκευή θα μεταβεί τη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί, στη Δυτική Μακεδονία, μια μονάδα στερεών αποβλήτων για να υπογραμμίσει ότι είναι πάρα πολλά αυτά που έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η πολιτική συνοχής για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

«Έχουμε 20 δις στο τραπέζι για το 2020 και με το ποσό αυτό θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ελλάδα να θέτει τα θεμέλια του νέου οικονομικού μοντέλου, το οποίο θα αξιοποιεί την επιχειρηματικότητα, τις εξαγωγές, την έρευνα και καινοτομία και θα κάνει τα βήματα για ένα γρήγορα διαδίκτυο ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές» υπογράμμισε η Κορίνα Κρέτσου, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι αυτό το πρότζεκτ για την ευρυζωνικότητα είναι μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας στις απομακρυσμένες περιοχές.

Επισήμανε, ακόμη, ότι συνεργάζεται σκληρά με τον αρμόδιο υπουργό Α. Χαρίτση, διότι η Ελλάδα έχει σημαντικό πρόβλημα με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και πληρώνει μεγάλα πρόστιμα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με όλους τους συναρμόδιους φορείς, με υπουργούς, δημάρχους, περιφερειάρχες στην Ελλάδα διότι η πολιτική συνοχής έχει αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Εκτίμησε ότι το έργο της πολιτικής συνοχής θα είναι πιο αποτελεσματικό στην Ελλάδα, αν αντιμετωπίσουμε τρεις μείζονες προκλήσεις: τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της διοικητικής δυνατότητας και την ενδυνάμωση του συντονισμού μεταξύ θεσμών. «Αυτή πρέπει να είναι η δική σας δέσμευση» είπε η κ. Κρέτσου, απευθυνόμενη στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και τόνισε ότι χρειάζονται τεράστιες απλοποιήσεις διαδικασιών ιδιαίτερα για τις απαλλοτριώσεις γης. Ως προς τη διοικητική δυνατότητα είναι ουσιώδες, όπως είπε, όλοι να συμμετέχουν για την παράδοση των έργων και να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν χρήματα στην ΕΕ για πάρα πολλά έργα που περιμένουν, διότι τα κράτη μέλη δεν έχουν τη διοικητική δυνατότητα να τα διαχειριστούν. «Τώρα θα υπάρχουν χρήματα να τα διαχειριστούν άμεσα οι πόλεις και είναι μεγάλη πρόκληση αυτή ώστε να υλοποιηθούν πρότζεκτ υψηλής ποιότητας» είπε και τόνισε ως προς τον συντονισμό ότι είναι κρίσιμο όλοι, περιφέρειες, κοινωνικοί εταίροι, κυβέρνηση, διοίκηση, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση των έργων.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τις ευκαιρίες» τόνισε η κ. Κρέτσου, για να προσθέσει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι αποφασιστικοί για το μέλλον της πολιτικής συνοχής και το μέλλον της Ευρώπης.

Ανέφερε, τέλος, ότι τον Ιούνιο θα επισκεφθεί νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να στηριχθούν οι κάτοικοί τους.

Κ. Βλαχοδήμου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα:Corina Cretu | CC BY 2.0

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

  Read More
 • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

  Read More
 • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

  Read More
 • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

  Read More
 • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

  Read More
 • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

  Read More
 • Mike McGlone

  Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

  27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

  Read More
 • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2