27 Οκτωβρίου 2020 ♦ Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια νέα εβδομάδα στις 13.000 $ και εντελώς ανεπηρέαστο από τα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία. Τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια; Το Cointelegraph ρίχνει μια ματιά στα πιθανά ζητήματα που διακυβεύονται για το Bitcoin τις επόμενες ημέρες.

Οι τράπεζες θα ακολουθήσουν στην υιοθέτηση του BTC, όπως το PayPal

Η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας ότι ο γίγαντας πληρωμών PayPal θα υποστηρίξει τις αγοραπωλησίες με το Bitcoin και τρία altcoins από το 2021 εξακολουθούν να επηρεάζουν τη δράση των τιμών. Όταν η είδηση έσκασε την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin αυξήθηκε απότομα πάνω από τις 12.500$ στο υψηλό των 13.200 $, και έφτασε τα 13.370 $ το σαββατοκύριακο.

Οι αντιδράσεις μεταξύ των βετεράνων Bitcoiners ήταν μικτές, με κάποιους καχύποπτους να αφήσουν το PayPal να κρατάει τα κρυπτονομίσματά τους, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι θα ισχύουν περιορισμοί στις πράξεις με τα κρύπτο. Ωστόσο, παραμένει γενική παραδοχή ότι το Bitcoin ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο της υιοθέτησης.
Ακόμη και ο David Marcus, συν-δημιουργός του Libra του Facebook και πρώην στέλεχος του PayPal, ήταν αισιόδοξος: «Συναρπαστικό να βλέπουμε περισσότερους παίκτες των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να μπαίνουν στο χώρο των κρυπτονομισμάτων» έγραψε στο Twitter, στις 25 Οκτωβρίου. «Πολλές τράπεζες τώρα επιδιώκουν να υποστηρίξουν #BTC και stablecoins μετά την ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας από το @PayPal. Πήραμε στροφή»

Τα λόγια του απηχούν τις προβλέψεις του προέδρου της Virgin Galactic, του Chamath Palihapitiya, ο οποίος την Πέμπτη είπε επίσης ότι το Bitcoin δεν είναι πλέον «προαιρετικό» για τα μεγάλα ιδρύματα και οργανισμούς.

Όπως ανέφερε το Cointelegraph, πολλές εταιρείες έχουν προσθέσει Bitcoin στα αποθεματικά τους τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες σε μια συντονισμένη προσπάθεια να μειώσουν την έκθεση στον πληθωρισμό των fiat νομισμάτων.

To Bitcoin γνώρισε το 6ο καλύτερο εβδομαδιαίο κλείσιμο στην ιστορία του.

Στα 13.070$, το Bitcoin σφράγισε την Κυριακή το δεύτερο υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο από τον Ιανουάριο του 2018 και το έκτο υψηλότερο από ποτέ. Σε τεχνικό επίπεδο, αυτό δεν είναι καθόλου επίτευγμα, το BTC / USD έχει ξεπεράσει τη μακροπρόθεσμη εβδομαδιαία αντίσταση στα 11.900$ και διατηρείται επίσης σε αυτά τα υψηλότερα επίπεδα.
Η ανάκτηση και η κατοχή των 12.000 $ απουσίασε ακόμη και από τις πιο επιτυχημένες περιόδους του Bitcoin από το τέλος της ιστορικής ανόδου στα τέλη του 2017, όταν έφτασε τα 20.000 $. Τόσο το 2019 όσο και νωρίτερα το 2020, οι σύντομες εκτοξεύσεις πάνω από τα 12.000 $ κατέληξαν σε απόρριψη και υποχώρηση σε χαμηλότερα επίπεδα, μέσα σε εβδομαδιαία χρονικά πλαίσια.

BTC/USD εβδομαδιαίο διάγραμμα. Πηγή: TradingView


Το κλείσιμο αυτής της εβδομάδας παρέχει έτσι ένα άλλο σημείο καμπής για το Bitcoin και οι αναλυτές ελπίζουν ότι η σημασία του είναι πραγματική. Άλλοι ήταν πιο συντηρητικοί πριν από την εκδήλωση του γεγονότος, με τον αναλυτή της Cointelegraph Markets, Michaël van de Poppe, να προβλέπει μία οπισθοδρόμηση βραχυπρόθεσμα.
Ο Van de Poppe είπε ότι η περιοχή που βρίσκεται κάτω από τις 11.500 $ είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η τρέχουσα τροχιά. «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο, χωρίς να περιμένω ακόμα ένα σαφώς μεγαλύτερο από τις 14.000 $», έγραψε την Κυριακή.

«Επανεξέταση της προηγούμενης ζώνης αντίστασης για να δοθεί ώθηση στο επόμενο ράλι προς τις 17.000$, ξεκινώντας τον επόμενο χρόνο».

Οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να επεκτείνουν την πολιτική κινήτρων παγκοσμίως

Σε όλες τις μακροοικονομικές αγορές, εν τω μεταξύ, η διάθεση είναι σαφώς λιγότερο έντονη καθώς ξεκινά η εβδομάδα. Ένας συνδυασμός αυστηρότερων περιορισμών λόγω κορωναϊού, διαφόρων κινήσεων για τον πληθωρισμό των νομισμάτων fiat από πολλές κεντρικές τράπεζες και η αβεβαιότητα των εκλογών στις ΗΠΑ επηρεάζουν το κλίμα.
Μόλις μια εβδομάδα πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας, μια νέα διαμάχη στην Ουάσιγκτον για τη νέα συμφωνία τόνωσης της οικονομίας λόγω Coronavirus, έχει προστεθεί στην αμφιβολία της αγοράς.

Στην Ευρώπη, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την επέκταση του δικού της προγράμματος νομισματικών κινήτρων, ήδη αξίας 1,5 τρισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας και του Καναδά αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν ενημερώσεις σχετικά με την ανταπόκρισή στις ανάγκες της οικονομίας που γεννά η υγειονομική κρίση αυτήν την εβδομάδα.
«Όσον αφορά την πραγματική επιστροφή στην προ-Covid ανάπτυξη ή την τάση για ανάπτυξη, θα χρειαστεί μάλλον περισσότερο από ένα χρόνο», δήλωσε στο Bloomberg ο Chris Chapman, διευθυντής χαρτοφυλακίου της Manulife Investment, η οποία έχει πάνω από 660 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικού.

Ο δείκτης νομίσματος για το δολάριο των ΗΠΑ (DXY), με τον οποίο το Bitcoin έχει δείξει σημαντική αντίστροφη συσχέτιση, έχει αρχίσει να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι μετοχές ξεκινούν την εβδομάδα με πτωτική συμπεριφορά.

Ο δείκτης νομίσματος για το δολάριο U.S.Α. μετά την συντριβή λόγω Coronavirus. Πηγή: TradingView

Τα θεμελιώδη στοιχεία

Σε μια περαιτέρω πρόταση ότι το Bitcoin μπορεί να αναπνέει τις επόμενες εβδομάδες, τα βασικά στοιχεία του δικτύου δείχνουν σημάδια αποκλιμάκωσης μετά την πρόσφατη ανάπτυξη. Σύμφωνα με τα δεδομένα από πόρους όπως το BTC.com και το Blockchain, η δυσκολία και ο ρυθμός κατακερματισμού είναι ήδη ή θα μειωθούν βραχυπρόθεσμα.
Η δυσκολία, ένα βασικό μέτρο της δραστηριότητας των κρυπτωρύχων, έχει οριστεί για μείωση 1,6% στην επόμενη αυτόματη αναπροσαρμογή σε έξι ημέρες. Επί του παρόντος, βρίσκεται σε υψηλά σημεία ρεκόρ. Ο εκτιμώμενος εβδομαδιαίος μέσος ρυθμός κατακερματισμού, εν τω μεταξύ, έχει υποχωρήσει από τα υψηλά του, από τις 18 Οκτωβρίου.
Από τη Δευτέρα, ο μέσος όρος είναι 133 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH / s), με το ρεκόρ να είναι 146 EH / s.

Το μέσο εβδομαδιαίο hash rate του. Διάγραμμα περιόδου ενός μήνα. Πηγή: Blockchain


ια τους αισιόδοξους του, ωστόσο, το παλιό ρητό ότι η τιμή ακολουθεί το hash rate παραμένει σταθερά μέσα στο παιχνίδι. Σε συνέντευξή του στο Cointelegraph το Σάββατο, ο δημοσιογράφος του RT, Max Keizer, δεν έδειξε σημάδια ανησυχίας.
Για αυτόν, η δράση των τιμών έχει να ανέβει ακόμη υψηλότερα για να συμβαδίσει με τα επίπεδα του κατακερματισμού που παρατηρήθηκαν πρόσφατα. «Η καθυστέρηση της τιμής έναντι του ποσοστού κατακερματισμού, οφείλεται εν μέρει στην ύπαρξη shitcoins που λασπώνουν τα νερά», είπε.

“Καθώς αυξάνεται η κυριαρχία του BTC, αυτός ο παραπλανητικός θόρυβος θα εξαφανιστεί και θα δούμε την τιμή να πιάνει το ποσοστό κατακερματισμού.”

PlanB: Τον Ιανουάριο του 2021 θα δούμε “κάθετη” άνοδο της τιμής του Bitcoin

Ωστόσο, για τον PlanB που πραγματοποιεί ποσοτική ανάλυση, οι επόμενοι μήνες μάλλον θα προκαλέσουν πιό πολύ σοκ στο σύστημα για τους συμμετέχοντες στην αγορά Bitcoin, πριν ξεκινήσει η φάση επιβράδυνσης και συγκέντρωσης.

Δημιουργός του stock-to-flow (μοντέλο τιμών για το Bitcoin), ο PlanB είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την απόδοση των τιμών του Bitcoin από το τελευταίο halving του Μαΐου. Η τιμή έχει συμμορφωθεί ακριβώς με τις απαιτήσεις του μοντέλου απόθεμα σε ροή και το τελευταίο άλμα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Κοιτάζοντας μπροστά, υποστηρίζει ότι η τεράστια αγορά προσφοράς που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα θα επιταχυνθεί σε μία κορύφωση πριν καταπέσει. «Το σορτάρισμα των διαθέσιμων μέσα στα pool bitcoins μετά το halving, καταναλώνει τα bitcoin που διατίθενται προς πώληση και οδηγεί σε αύξηση της πίεσης προσφοράς / ζήτησης, έγραψε σε μία συζήτηση στο Twitter το Σαββατοκύριακο

“Στην πραγματικότητα, υπολογίζω την «κάθετη φάση» της ανοδικής αγοράς να ξεκινήσει τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο.”
BTC/USD διάγραμμα τιμών με ορατές τις κορυφώσεις RSI. Πηγή: TradingView


Ένα περαιτέρω tweet πριν από το εβδομαδιαίο κλείσιμο, ενίσχυσε αυτήν την ιδέα. Αυτή τη φορά, το επίκεντρο ήταν ο σχετικός δείκτης ισχύος του Bitcoin (RSI). «Εάν δεν ήσασταν εδώ κατά τη διάρκεια των ανοδικών αγορών του 2013 και του 2017: η τρέχουσα αύξηση της τιμής του bitcoin είναι μια μικρή γεύση από το τι θα ακολουθήσει (εβδομαδιαίο RSI σε εύρος 70-90)», προβλέπει ο PlanB. Συμπληρώνοντας:

“Δεν έχουμε καν αρχίσει!”

πηγή: William Suberg – 26/10/2020 – https://cointelegraph.com/news/highest-weekly-close-since-early-2018-5-bitcoin-price-tips-this-week

πηγή: cryptohellenicbloc.com

Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

  • 1
  • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

  • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

    Read More
  • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

    Read More
  • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

    Read More
  • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

    Read More
  • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

    Read More
  • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

    Read More
  • Mike McGlone

    Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

    27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

    Read More
  • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

    Read More
  • 1
  • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
  • 1
  • 2