21 Νοεμβρίου 2020 ♦ Το Bitcoin έχει ξεπεράσει για άλλη μια φορά το επίπεδο των 18.000 δολαρίων, διαπραγματευόμενο στα 18.703 δολάρια, αυτή τη στιγμή στο CoinMarketCap.

Οι εμπειρογνώμονες της αγοράς υποδέχτηκαν την δυναμική του Bitcoin με ενθουσιασμό και έχουν την πεποίθηση ότι, αυτή τη φορά, η αύξηση της αξίας του Bitcoin θα είναι βιώσιμη, σε σύγκριση με την άνοδό του το 2017, στο υψηλό όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα από την έρευνα της Chainalysis, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 110% από το τρίτο halving του, αυτό του Μαΐου, όπου διαπραγματεύτηκε περίπου στο επίπεδο των 8.500 δολαρίων.

Υπάρχουν μερικοί δείκτες που μπορούν να χρησιμεύσουν για να εξηγήσουν την αυξημένη τιμή του Bitcoin. Αυτή τη φορά, οι εμπειρογνώμονες της αγοράς πιστεύουν ότι το ράλι του Bitcoin υποστηρίζεται από πιο θεμιτούς παράγοντες, που θα χρησιμεύσουν μόνο για την αύξηση του.

Τα illiquid Bitcoin wallets αυξάνονται σε αριθμό

Η Chainlaysis εξήγησε ότι επί του παρόντος, η ποσότητα του ρευστού Bitcoin στην αγορά είναι παρόμοια με αυτήν του 2017, αλλά η διαφορά είναι ότι αυξάνεται το ποσό που διατηρείται σε illiquid Bitcoin πορτοφόλια. Ο όρος «illiquid» αναφέρεται σε Bitcoin που κατέχει επενδυτής, το οποίο μεταφράζεται ως «το ποσό του Bitcoin που διατηρείται σε πορτοφόλια που στέλνουν λιγότερο από το 25% του Bitcoin που έχουν λάβει ποτέ».

Το Illiquid Bitcoin συνήθως διατηρεί αποθεματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν να αυξηθεί η αξία του.

Καθώς η ζήτηση του Bitcoin αυξάνεται και υπάρχουν όλο και λιγότερα διαθέσιμα Bitcoin, η τιμή του αυξάνεται. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση:

«Η τιμή του Bitcoin ανεβαίνει επειδή η ζήτηση για το κρυπτονόμισμα αυξάνεται, τη στιγμή που υπάρχουν σχετικά λίγα Bitcoin διαθέσιμα για αγορά. Υπάρχει ένα σύνολο μόλις 3,4 εκατομμυρίων Bitcoin άμεσα διαθέσιμο στους αγοραστές καθώς αυξάνεται η ζήτηση.»

Καθώς το Bitcoin γίνεται όλο και πιο σπάνιο, και η ζήτησή του αυξάνεται, όπως είναι φυσικό, η τιμή του αναμένεται να αυξηθεί.

Το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε Bitcoin έχει αυξηθεί από το 2017

Σε σύγκριση με το 2017, το ενδιαφέρον για το Bitcoin ως θεσμική επένδυση έχει αυξηθεί σημαντικά. Το αυξημένο ενδιαφέρον μπορεί να φανεί μέσω δεδομένων που συλλέγονται από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων της Βόρειας Αμερικής, τα οποία φανερώνουν ότι παρατηρήθηκαν μεγαλύτερες εισροές Bitcoin φέτος.

Πηγή: Chainalysis

Επιπλέον, η ένταση του εμπορίου, η οποία χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ζήτησης, αυξάνεται. Σύμφωνα με την Chainalysis:

«Η ένταση του εμπορίου μετρά τον αριθμό των φορών που κάθε Bitcoin που κατατίθεται σε ένα ανταλλακτήριο διαπραγματεύεται σε αυτό πριν μετακινηθεί από την πλατφόρμα και είναι καλό πληρεξούσιο για ζήτηση, σε μια δεδομένη ανταλλαγή. Αυτή τη στιγμή είναι 38% πάνω από το μέσο όρο των 180 ημερών. »

Οι θεσμικοί επενδυτές είναι οι φάλαινες που υποστηρίζουν το BTC

Οι επενδύσεις που υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή το Bitcoin είναι επίσης διαφορετικές από το 2017, όταν το BTC ήταν ακόμη σχετικά μια αχαρτογράφητη περιοχή και υποστηρίχθηκε από επενδυτές λιανικής, οι οποίοι αγόραζαν μικρότερα ποσά BTC.

Φέτος, σημαντικές αγορές Bitcoin έχουν πραγματοποιηθεί από θεσμικούς επενδυτές που θέλουν να διασφαλίσουν και να διαφοροποιήσουν τα αποθεματικά τους, όπως οι Square, MicroStrategy και Stone Ridge. Η Chainalysis αναφέρει:

«Το 2020 είναι το έτος που τα θεσμικά δολάρια άρχισαν να ρέουν στο Bitcoin. Από επενδυτές υψηλού προφίλ όπως ο διαχειριστής hedge fund, Paul Tudor Jones, ο οποίος συνέκρινε την αγορά Bitcoin με τις επενδύσεις παλαιότερα στην Apple ή την Google, έως εταιρείες όπως η Square, οι οποίες επένδυσαν 50 εκατομμύρια δολάρια ή το 1% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων τους σε Bitcoin. Οι mainstream εταιρείες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έκαναν στροφή στο Bitcoin.»

Όσο το δολάριο θα βυθίζεται, το Bitcoin θα ανεβαίνει στα ύψη

Η αύξηση των τιμών του Bitcoin απέχει πολύ από το τέλος της. Με τον δεύτερο γύρο «πακέτων τόνωσης», λόγω του κορονοϊού που μαστίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Federal Reserve θα πρέπει να συνεχίσει τη μαζική εκτύπωση fiat, με αποτέλεσμα την υποτίμηση του δολαρίου ΗΠΑ.

Επιπλέον, καθώς ο COVID-19 έχει προκαλέσει την αύξηση του ποσοστού πληθωρισμού από τον στόχο του, οι επενδυτές λιανικής και οι θεσμικοί επενδυτές θα συρρέουν στο Bitcoin ως αποθεματικό αξίας, ανεβάζοντας ξανά τη ζήτηση για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα. Το Bitcoin θεωρείται όλο και περισσότερο ως αντιστάθμιση και η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα θα ωθήσει την τιμή του να αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Το συναίσθημα της αγοράς που περιστρέφεται γύρω από το Bitcoin, ως «ψηφιακό χρυσό», ήταν θετικό τον τελευταίο καιρό.

Μόλις χθες, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, Glassnode, ανέφερε ότι τα έσοδα από την εξόρυξη Bitcoin έφτασαν σε ένα νέο ρεκόρ το 2020, ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα. Οι ανταμοιβές των miners λέγεται ότι επιστρέφουν στα επίπεδα πριν από το halving, δείχνοντας ότι οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για το Bitcoin.

Οι συνδυασμένοι παράγοντες της αύξησης των illiquid αποθεμάτων Bitcoin, το αυξημένο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών και οι μεγαλύτερες εισροές στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων υποδηλώνουν μεγαλύτερη ζήτηση για BTC. Η αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό και με την υποτίμηση του δολαρίου, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει την μεγάλη άνοδο της τιμής του.

Πηγή: Shine Li - 20/11/2020 blockchain.news

Πηγή: cryptohellenicbloc.com

  • 1
  • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

  • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

    Read More
  • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

    Read More
  • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

    Read More
  • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

    Read More
  • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

    Read More
  • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

    Read More
  • Mike McGlone

    Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

    27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

    Read More
  • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

    Read More
  • 1
  • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
  • 1
  • 2