18 Ιουλίου 2017 ♦ Ο John McAfee ανακοίνωσε την κυκλοφορία του McAfee coin και ενός ICO* ενώ προέβλεψε την εκτίναξη του bitcoin στον αστερισμό των εκατομμυρίων.

Παρά την πρόσφατη βύθιση των κρυπτο-αγορών, η φρενίτιδα για τα ICO (ΑΠΝ- Αρχική Προσφορά Νομισμάτων) δεν φαίνεται να καταλαγιάζει, καθώς καθημερινά ξεφυτρώνουν ολοένα και περισσότερα. Πρόσφατα στον χώρο των έργων που σχετίζονται με το blockchain εμφανίστηκε ένα γνωστό σε όλους(;) όνομα: McAfee Coin.

Ο John McAfee, δημοσιοποίησε σήμερα την διεύθυνση του επίσημου ιστοχώρου του McAfee Coin, στο twitter. Αν και η ανακοίνωση αυτή δημιούργησε κάποια 'αίσθηση', άλλο ήταν που έκανε κυριολεκτικά πάταγο. Ο McAfee, ο οποίος παραδέχεται ότι προσωπικά δεν κατέχει ούτε ένα bitcoin, προβλέπει ότι το bitcoin θα κινηθεί πάνω από τα  500.000 δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θεωρεί πιθανό να φτάσει και τα 2,6 εκατομμύρια!

Δεν διστάζει να το 'τραβήξει' ακόμα πιό μακριά. Απαντώντας σε tweet λέει ότι εάν αυτό δεν συμβεί, τότε ...θα φάει το που... του στην τηλεόραση!

Η σιγουριά του McAfee για το μέλλον του bitcoin και των υπολοίπων κρυπτονομισμάτων ήταν ένας από τους παράγοντες που τον ώθησαν στην δημιουργία του MCF.

Τί είναι λοιπόν το McAfee Coin;

Το McAfee Coin, που θα έχει την δική του εκστρατεία Αρχικής Προσφοράς Νομισμάτων (ICO), φαίνεται να είναι μέρος ένός μεγαλύτερου συστήματος που σχεδιάστηκε ώστε να βοηθήσει την χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων και άλλων έργων. Όλα συνδέονται με την McAfee Crowdchain Accelerator Inc., στην οποία ο John McAfee είναι συνιδρυτής, και κατέχει την θέση του διευθυντή. Πρόεδρος και CEO είναι ο δεύτερος συνιδρυτής Yale Reisoleil, ενώ ο τρίτος συνιδρυτής John Zhu, κατέχει θέση διευθυντή και COO.

Αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος ο ρόλος που θα παίξει το McAfee Coin (MCF) στην προαναφερόμενη εταιρεία, ο ρόλος αυτής είναι ξεκάθαρος: πρόκειται για ένα επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων, ο οποίος φιλοδοξεί να εντοπίζει εταιρείες στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους και να τις εφοδιάζει με τα απαιτούμενα εργαλεία και βοήθεια ώστε να αναπτυχθούν. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η McAfee Crowdchain Accelerator Inc. θα διαθέτει ομάδα ειδικών στις επιχειρήσεις και την στρατηγική της αγοράς.

Οι κάτοχοι των McAfee Coin, θα συμμετέχουν στην ομάδα χρηματοδότησης και θα συμμετέχουν επίσης στην ομάδα λήψης αποφάσεων.

Σε όσους φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι ο McAfee ξεφεύγει από τον χώρο των προγραμμάτων προστασίας από τους ιούς και μπλέκεται με τον χώρο των ICO, να θυμίσουμε - ή να γνωστοποιήσουμε ότι ο McAfee έχει ξαναασχοληθεί με τον χώρο των κρυπτονομισμάτων και της εξόρυξης, αποκτώντας μια σχετική εμπειρία.

Όταν προσλήφθηκε ως CEO στην MGT Capital Investments, ο John McAfee μετακίνησε την εστίαση της εταιρείας στην ασφάλεια δικτύων και στην εξόρυξη ώστε να επιστρέψει η εταιρεία στην κερδοφορία. Το 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη επένδυση της MGT Capital Investments στην εξόρυξη bitcoin, με ισχύ εξόρυξης 2.6 PetaHash, η οποία αργότερα αυξήθηκε σε περισσότερο από 5 PetaHash.

Τον περασμένο μήνα η MGT Capital Investments ανακοίνωσε ένα πιλοτικό πρόγραμμα εξόρυξης Ether. Μέσω μίας συμφωνίας με την Bit5ive LLC, θα προμηθευτεί 60 υπολογιστές εξόρυξης βασισμένους σε επεξεργαστές γραφικών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας κάρτες γραφικών και επεξεργαστές ώστε να χρησιμοποιηθούν στην εξόρυξη Ethereum (ETH) και Ethereum Classic (ETC). Τότε ο John McAfee είχε δηλώσει:

Καθημερινά είμαστε πιο πεπεισμένοι για την ανάπτυξη και την αξία των ψηφιακών νομισμάτων και η Εταιρεία μας είναι μοναδικά τοποθετημένη ώστε να γίνει ο κορυφαίος πάροχος υπολογιστικής ισχύος σε σχετικές αλυσίδες τομέων. Η προσθήκη των Ethereum και Ethereum Classic στις στρατηγικές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων αναμένεται να είναι πολύ κερδοφόρα για εμάς.

Νωρίτερα φέτος, η MGT ανακοίνωσε επίσης την επικείμενη έναρξη λειτουργίας ενός ιδίόκτητου Bitcoin Mining Pool. Η McAfee επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η MGT Capital Investments δεν θα εξαρτάται πλήρως από τα κέρδη των κρυπτονομισμάτων και θα συνεχίσει να επικεντρώνεται επίσης στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  Το bitcoin θα μπορούσε να πέσει στα 20.000 δολάρια πριν εκτοξευθεί στα 600.000 δολάρια λέει ο CIO της Guggenheim

  22 Απριλίου 2021 ♦ Η κυριακάτικη οπισθοχώρηση του bitcoin θα μπορούσε

  Read More
 • O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  O Διευθύνων Σύμβουλος της Pantera εξηγεί την σχέση του πλήθους των χρηστών του bitcoin με την τιμή του

  16 Απριλίου 2021 ♦ Στην μηνιαία επιστολή του προς τους επενδυτές,

  Read More
 • Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  Η Τουρκία θέτει εκτός νόμου τα κρυπτονομίσματα

  16 Απριλίου 2021 ♦ Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, η

  Read More
 • H Goldman Sachs αναμένει

  H Goldman Sachs αναμένει "σοβαρές εξελίξεις" στην ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

  11 Απριλίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs David

  Read More
 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2