16 Αυγούστου 2017 ♦ Στις 13 Αυγούστου δημοσιεύτηκε ένα διαφημιστικό βίντεο από την τεχνολογική εταιρεία Blockstream προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στην κοινότητα του bitcoin.

Επρόκειτο για ένα προοίμιο της σημερινής ανακοίνωσης από την προαναφερθείσα εταιρεία για την λειτουργία μιας νέας υπηρεσίας, μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο -μέσω δορυφόρων- των δεδομένων της αλυσίδας τομέων (blockchain). To όνομα της υπηρεσίας: Blockstream Satellite και καλύπτει σχεδόν τα δύο τρίτα της ξηράς, σε όλη την γή, ενώ, μέχρι το τέλος του χρόνου θα καλύπτεται σχεδόν το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού.

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Blockstream, Adam Back δήλωσε:

Οι δυνατότητες του bitcoin, ως παράγοντα μετασχηματισμού στο internet, ξεδιπλώνονται. Ειπειδή δέν έχει ανάγκη αδειοδότησης από κανέναν, δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να αναπτύσσει ελεύθερα νέες οικονομικές και άλλες καινοτόμες εφαρμογές που χρησιμοποιούν το blockchain.

Με την σημερινή εκκίνηση του Blockstream Satellite, δίνεται επιπλέον δυνατότητα, σε περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη να έχουν πρόσβαση στο blockchain του bitcoin, με την δωρεάν μετάδοση και αναμένουμε ότι η παγκόσμια εμβέλεια θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο βαθμό αποδοχής, ενισχύοντας παράλληλα και την ευρωστία του δικτύου.

Το δορυφορικό δίκτυο Blockstream αποτελείται σήμερα από τρεις γεωσυγχρονισμένους δορυφόρους σε διάφορες θέσεις πάνω από τη Γη που καλύπτουν τέσσερις ηπείρους: την Αφρική, την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και τη Βόρεια Αμερική. Το Blockstream νοικιάζει εύρος από ήδη υπάρχοντες εμπορικούς δορυφόρους: τον Galaxy 18 (που καλύπτει τη Βόρεια Αμερική), τον Eutelsat 113 (που καλύπτει τη Νότια Αμερική) και δύο αναμεταδότες στο δορυφόρο Telstar 11N (ο ένας καλύπτει την Αφρική και ο άλλος καλύπτει την Ευρώπη).



Οι επίγειοι σταθμοί, που ονομάζονται teleports, μεταδίδουν στους δορυφόρους του δικτύου τα δημόσια δεδομένα της αλυσίδας του bitcoin, οι οποίοι στη συνέχεια μεταδίδουν τα δεδομένα σε μεγάλες περιοχές ανά τον κόσμο. Πρόσθετοι δορυφόροι και επίγειοι σταθμοί προστίθενται ώστε να επιτευχθεί παγκόσμια κάλυψη μέχρι το τέλος του έτους.

Η υπηρεσία Blockstream αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ανθρώπους στις απομακρυσμένες περιοχές του αναπτυσσόμενου κόσμου με κακή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ο Tim Akinbo, ο οποίος διαχειρίζεται το μοναδικό κόμβο bitcoin στη Δυτική Αφρική δήλωσε:

"Όταν άκουσα για πρώτη φορά σχετικά με το Blockstream Satellite, αναγνώρισα αμέσως τη μεγάλη του δυνατότητα να φέρει το Bitcoin σε περιοχές του κόσμου όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν είναι διαθέσιμη είτε είναι δαπανηρή, για να μην αναφέρουμε και τις πάμπολλες περιπτώσεις όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι προσωρινά μη διαθέσιμη."

Το Blockstream Satellite χρησιμοποιεί το GNU Radio, το οποίο είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης λογισμικού ανοιχτού κώδικα για το Software-Defined Radio (SDR), και αναμένεται να μειώσει το κόστος και να εξορθολογίσει την εξέλιξη εξαλείφοντας την ανάγκη για εξειδικευμένο υλικό. Το Blockstream Satellite χρησιμοποιεί το Fast Internet Bitcoin Relay Engine (FIBER), ένα πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζεται από πολλά χρόνια λειτουργίας και μελέτης του Bitcoin Relay Network. "Μαζί, αυτές οι τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα τροφοδοτούν το δίκτυο Blockstream Satellite επιτρέποντας στο Blockstream να παρέχει αυτή την δωρεάν υπηρεσία αξιόπιστα και οικονομικά αποδοτικά", σημείωσε το δελτίο τύπου Blockstream.


"Οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει το σήμα με ένα μικρό δορυφορικό πιάτο (παρόμοιο με ένα οικιακό δορυφορικό τηλεοπτικό πιάτο) και ένα USB SDR (Software-Defined Radio)" σύμφωνα με τα FAQ. "Το συνολικό κόστος εξοπλισμού για ένα χρήστη είναι περίπου 100 δολάρια ΗΠΑ. Το λογισμικό είναι δωρεάν. Χρησιμοποιείται το λογισμικό ανοιχτού κώδικα GNU Radio, το οποίο είναι ο δέκτης. Το GNU Radio  στέλνει δεδομένα στο πρωτόκολλο FIBER, και όπου βρίσκονται τα μπλοκ του bitcoin"

  • 1
  • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

  • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

    Read More
  • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

    Read More
  • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

    Read More
  • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

    Read More
  • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

    Read More
  • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

    Read More
  • Mike McGlone

    Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

    27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

    Read More
  • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

    Read More
  • 1
  • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
  • 1
  • 2