7 Μαϊου 2017 ♦  Η Sonnen GmbH, απλά γνωστή ως Sonnen, η γερμανική εταιρεία που αναπτύσσει οικιακά ενεργειακά συστήματα για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Blockchain για τη διανομή ανανεώσιμων μορφών ενέργειας όπως η ηλιακή ενέργεια στη Γερμανία.

Στις 2 Μαΐου, η Sonnen αποκάλυψε τη συνεργασία της με την TenneT, τον μεγαλύτερο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, για τη χρήση αποκεντρωμένων μπαταριών οικιακής αποθήκευσης στη Γερμανία.

Ευελιξία

Σκοπός τους είναι να αξιοποιήσουν πλατφόρμα Blockchain (που βασίζεται σε υπολογιστικό νέφος της IBM) που είναι δομημένη πάνω από το πρωτόκολλο Hyperledger Fabric Blockchain για την καλύτερη αποθήκευση και διανομή ανανεώσιμης ενέργειας σε όλη τη Γερμανία, με υψηλότερο επίπεδο διαφάνειας σε πραγματικό χρόνο.

Στην ουσία, η Sonnen εφαρμόζει μια αποκεντρωμένη και αμετάβλητη τεχνολογία στο Blockchain για να αποφευχθεί η "κυκλοφοριακή συμφόρηση" στα ηλεκτρικά δίκτυα. Με απλά λόγια, τόσο η Sonnen όσο και η TenneT στοχεύουν στη χρήση της τεχνολογίας Blockchain για την αποτελεσματική επίβλεψη της παραγωγής και της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με μεγαλύτερη ευελιξία.

Ο Urban Keussen, Διευθύνων Σύμβουλος της TenneT TSO GmbH, δήλωσε:

"Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι όσον αφορά τη διαχείριση της παραγωγής ενέργειας, δηλαδή της ηλιακής και της ηλιακής ενέργειας, που είναι ασυνεπής και εξαρτάται από τον καιρό. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain, προσφέρουμε νέους τρόπους για να συνδέσουμε ακόμη και τοπικά κατανεμημένα συστήματα τόσο με ασφάλεια όσο και έξυπνα σε πολλές περιοχές με έναν παροχέα. Αυτό μας βοηθά να περιορίσουμε τη χρήση μέτρων σταθεροποίησης του δικτύου, όπως η δαπανηρή ρύθμιση των αιολικών πάρκων".

Τελικά, μέσω της συνεργασίας και του έργου συνεργασίας με τη Sonnen, η TenneT ελπίζει να μειώσει το λειτουργικό κόστος και άλλα έξοδα που σχετίζονται με την εποπτεία και τη ρύθμιση της διανομής ενέργειας στη Γερμανία. Ο Keussen επιβεβαίωσε ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας Blockchain θα ενισχύσει τη δυνατότητα μεταφοράς της ηλιακής και αιολικής ενέργειας, η οποία θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις στη Γερμανία να αποφορτίζουν λιγότερη ανανεώσιμη ενέργεια στη διαδικασία μεταφοράς.

"Στο μέλλον, θα σπαταλάμε λιγότερη αιολική και ηλιακή ενέργεια εξαιτίας της αδυναμίας μεταφοράς της. Η TenneT είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη διαδικασία καλύτερης ενσωμάτωσης των αποκεντρωμένων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξασφάλισης ενεργειακού εφοδιασμού. Με αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα, προσφέρουμε στους πολίτες έναν τρόπο που θα βοηθήσει ενεργά ώστε η Γερμανία μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τα πυρηνικά και τα ορυκτά καύσιμα ", πρόσθεσε ο Keussen.

Βελτιστοποίηση κερδών

Το κόστος λειτουργίας των γερμανικών φορέων εκμετάλλευσης ηλεκτρικού ρεύματος για την επίβλεψη και τη ρύθμιση της ανανεώσιμης ενέργειας είναι εξαιρετικά υψηλό. Σύμφωνα με τη Sonnen, το 2016, οι εταιρείες στη Γερμανία δαπάνησαν πάνω από 880 εκατομμύρια δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος του κόστους να διατίθεται για τη ρύθμιση των αιολικών πάρκων.

Παρόλο που η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Blockchain θα μείωνε σημαντικά αυτό το λειτουργικό κόστος, το έργο συνεργασίας της TenneT με τη Sonnen αποσκοπεί σε κάτι περισσότερο από το να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους για τις εμπορικές εταιρείες. Αντ 'αυτού, με τη χρήση μιας φουτουριστικής τεχνολογίας στο Blockchain, οι δύο εταιρείες ελπίζουν να εισαγάγουν μια νέα μέθοδο για τους γερμανικούς φορείς εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας για τη βελτιστοποίηση της ανανεώσιμης ενέργειας, για να βοηθήσουν τη χώρα να γίνει λιγότερο εξαρτώμενη από τα ορυκτά καύσιμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sonnen Philipp Schroder εξήγησε:

"Το μέλλον της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα αποτελείται από εκατομμύρια μικρές, αποκεντρωμένες πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων τόσο των μεγάλων καταναλωτών όσο και των οικιακών καταναλωτών. Η τεχνολογία blockchain είναι αυτή που καθιστά δυνατή τη μαζική ταυτόχρονη ανταλλαγή μεταξύ όλων αυτών των μερών και είναι συνεπώς ο χαμένος κρίκος από ένα αποκεντρωμένο, ενεργειακό μέλλον χωρίς CO2."

  • 1
  • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

  • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

    Read More
  • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

    Read More
  • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

    Read More
  • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

    Read More
  • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

    Read More
  • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

    Read More
  • Mike McGlone

    Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

    27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

    Read More
  • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

    Read More
  • 1
  • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
  • 1
  • 2