4 Μαρτίου 2021 ♦ Από την στιγμή που η εταιρεία Microstrategy τοποθέτησε μεγάλο μέρος των αποθεματικών της σε bitcoin, πολλές εταιρείες την μιμήθηκαν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο bitcointreasuries.org, υπάρχουν 42 εταιρείες οι οποίες κατέχουν συνολικά bitcoin αξίας άνω των 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πλέον κυριαρχεί η τάση προσθήκης bitcoin (BTC) στον ισολογισμό μιας εταιρείας και η εταιρεία Microstrategy επικαλέστηκε αυτήν την τάση όταν αγόρασε BTC αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από αυτήν ακολούθησαν και άλλες, με την αξία του bitcoin να αυξάνεται και αυτή.

Στα τέλη του 2020, 29 εταιρείες κατείχαν περίπου 1,1 εκατομμύρια bitcoin αξίας άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων (χρησιμοποιώντας συναλλαγματικές ισοτιμίες της 28ης Δεκεμβρίου). Τότε, οι 29 αυτές εταιρείες κατείχαν το 5,48% του συνόλου των bitcoin.

Σήμερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του bitcointreasuries.org, οι αριθμοί αυτοί έχουν αλλάξει. Τώρα υπάρχουν 42 εταιρείες καταχωρημένες στην διαδικτυακή πύλη που προβάλλει εταιρείες από όλο τον κόσμο που κατέχουν στο χαρτοφυλάκιό τους BTC.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την 1η Μαρτίου 2021, οι εταιρείες κατείχαν συνολική αξία 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας συναλλαγματικές αξίες BTC/USD του απογεύματος της Δευτέρας (EST). Οι εταιρείες κατέχουν 1.350.073 BTC ή το 6,43% από τη μέγιστη προσφορά των 21 εκατομμυρίων.

Εταιρείες, καταπιστεύματα και αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου όπως η Tesla, Inc., η MOGO Financing, το Osprey Bitcoin Trust, το Evolve Bitcoin ETF, το Ninepoint Bitcoin Trust και πολλά άλλα έχουν προστεθεί στη λίστα. Φυσικά, ο μεγαλύτερος κάτοχος της λίστας είναι το Greyscale Bitcoin Trust με 649.130 BTC ή 3,09% τvn 21 εκατ. του ανώτατου ορίου της προσφοράς BTC. Tο 'τεράστιο' απόθεμα BTC του Grayscale βρίσκεται κοντά στο ήμισυ του συνολικού αριθμού bitcoin που βρίσκονται στην λίστα του bitcointreasuries.org.

Η οντότητα με την ονομασία "MTGOX K.K.", κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό BTC με 141.686 BTC. Πίσω από το αποθεματικό του Mt Gox βρίσκεται το χαρτοφυλάκιο του Block.one, το οποίο κατέχει 140.000 BTC αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σήμερα.

Η Microstrategy είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κάτοχος ο οποίος πλησιάζει στην κατοχή εξαψήφιου χαρτοφυλακίου bitcoin με 90.859 BTC υπό διαχείριση αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την αγορά επιπλέον 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε BTC την περασμένη εβδομάδα.

Άλλες εταιρείες που βρίσκονται κοντά στην Microstrategy περιλαμβάνουν επιχειρήσεις όπως οι Tesla, Coinshares, Ruffer Investments, Galaxy Digital, Tezos Foundation και 3iQ The Bitcoin Fund.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές εταιρείες που δεν περιλαμβάνονται στην λίστα του ιστότοπου bitcointreasuries.org, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας Μεσογειακών εστιατορίων Tahini's, της καναδικής εταιρείας λογισμικού γραφικών Snappa, της εταιρείας κάνναβης Synbiotic SE και της Coinbase.

Στις 24 Φεβρουαρίου, το ανταλλακτήριο Coinbase με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε πώς μπορεί να βοηθήσει τις εταιρικές στρατηγικές απόκτησης bitcoin για τα χαρτοφυλάκιά τους. Η Coinbase διατηρεί BTC στους ισολογισμούς της από το 2012.

Τώρα το πόσες ακόμα εταιρείες θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι άγνωστο. Πάντως δεν θα μας προκαλούσε καμία έκπληξη εαν κάποια στιγμή ανακαλύπταμε ότι τα 'κοιμισμένα πορτοφόλια' στην πραγματικότητα εντάσσονται στα χαρτοφυλάκια κάποιων μεγάλων εταιρειών. Έτσι και αλλιώς η αίσθηση η δική μας -πιστεύω και άλλων- είναι ότι οι μεγάλοι συγκεντρώνουν όλα τα bitcoin για να πετάξουν έξω τον λαό - την μαρίδα. Ίδωμεν...

Είναι πιθανό ότι πολλές επιχειρήσεις που επικεντρώνονται σε κρυπτονομίσματα έχουν υιοθετήσει αυτό το μοντέλο εδώ και πολύ καιρό, και έχουν κρατήσει BTC και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στα ταμεία τους εδώ και αρκετό καιρό.


Πηγή: bitcoinsgreece.gr

  • 1
  • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

  • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

    3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

    Read More
  • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

    Read More
  • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

    2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

    Read More
  • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

    Read More
  • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

    1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

    Read More
  • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

    31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

    Read More
  • Mike McGlone

    Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

    27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

    Read More
  • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

    26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

    Read More
  • 1
  • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
  • 1
  • 2