4 Μαρτίου 2021 ♦ Από την στιγμή που η εταιρεία Microstrategy τοποθέτησε μεγάλο μέρος των αποθεματικών της σε bitcoin, πολλές εταιρείες την μιμήθηκαν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο bitcointreasuries.org, υπάρχουν 42 εταιρείες οι οποίες κατέχουν συνολικά bitcoin αξίας άνω των 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πλέον κυριαρχεί η τάση προσθήκης bitcoin (BTC) στον ισολογισμό μιας εταιρείας και η εταιρεία Microstrategy επικαλέστηκε αυτήν την τάση όταν αγόρασε BTC αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από αυτήν ακολούθησαν και άλλες, με την αξία του bitcoin να αυξάνεται και αυτή.

Στα τέλη του 2020, 29 εταιρείες κατείχαν περίπου 1,1 εκατομμύρια bitcoin αξίας άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων (χρησιμοποιώντας συναλλαγματικές ισοτιμίες της 28ης Δεκεμβρίου). Τότε, οι 29 αυτές εταιρείες κατείχαν το 5,48% του συνόλου των bitcoin.

Σήμερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του bitcointreasuries.org, οι αριθμοί αυτοί έχουν αλλάξει. Τώρα υπάρχουν 42 εταιρείες καταχωρημένες στην διαδικτυακή πύλη που προβάλλει εταιρείες από όλο τον κόσμο που κατέχουν στο χαρτοφυλάκιό τους BTC.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την 1η Μαρτίου 2021, οι εταιρείες κατείχαν συνολική αξία 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιώντας συναλλαγματικές αξίες BTC/USD του απογεύματος της Δευτέρας (EST). Οι εταιρείες κατέχουν 1.350.073 BTC ή το 6,43% από τη μέγιστη προσφορά των 21 εκατομμυρίων.

Εταιρείες, καταπιστεύματα και αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου όπως η Tesla, Inc., η MOGO Financing, το Osprey Bitcoin Trust, το Evolve Bitcoin ETF, το Ninepoint Bitcoin Trust και πολλά άλλα έχουν προστεθεί στη λίστα. Φυσικά, ο μεγαλύτερος κάτοχος της λίστας είναι το Greyscale Bitcoin Trust με 649.130 BTC ή 3,09% τvn 21 εκατ. του ανώτατου ορίου της προσφοράς BTC. Tο 'τεράστιο' απόθεμα BTC του Grayscale βρίσκεται κοντά στο ήμισυ του συνολικού αριθμού bitcoin που βρίσκονται στην λίστα του bitcointreasuries.org.

Η οντότητα με την ονομασία "MTGOX K.K.", κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό BTC με 141.686 BTC. Πίσω από το αποθεματικό του Mt Gox βρίσκεται το χαρτοφυλάκιο του Block.one, το οποίο κατέχει 140.000 BTC αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σήμερα.

Η Microstrategy είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κάτοχος ο οποίος πλησιάζει στην κατοχή εξαψήφιου χαρτοφυλακίου bitcoin με 90.859 BTC υπό διαχείριση αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την αγορά επιπλέον 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε BTC την περασμένη εβδομάδα.

Άλλες εταιρείες που βρίσκονται κοντά στην Microstrategy περιλαμβάνουν επιχειρήσεις όπως οι Tesla, Coinshares, Ruffer Investments, Galaxy Digital, Tezos Foundation και 3iQ The Bitcoin Fund.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές εταιρείες που δεν περιλαμβάνονται στην λίστα του ιστότοπου bitcointreasuries.org, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας Μεσογειακών εστιατορίων Tahini's, της καναδικής εταιρείας λογισμικού γραφικών Snappa, της εταιρείας κάνναβης Synbiotic SE και της Coinbase.

Στις 24 Φεβρουαρίου, το ανταλλακτήριο Coinbase με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε πώς μπορεί να βοηθήσει τις εταιρικές στρατηγικές απόκτησης bitcoin για τα χαρτοφυλάκιά τους. Η Coinbase διατηρεί BTC στους ισολογισμούς της από το 2012.

Τώρα το πόσες ακόμα εταιρείες θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι άγνωστο. Πάντως δεν θα μας προκαλούσε καμία έκπληξη εαν κάποια στιγμή ανακαλύπταμε ότι τα 'κοιμισμένα πορτοφόλια' στην πραγματικότητα εντάσσονται στα χαρτοφυλάκια κάποιων μεγάλων εταιρειών. Έτσι και αλλιώς η αίσθηση η δική μας -πιστεύω και άλλων- είναι ότι οι μεγάλοι συγκεντρώνουν όλα τα bitcoin για να πετάξουν έξω τον λαό - την μαρίδα. Ίδωμεν...

Είναι πιθανό ότι πολλές επιχειρήσεις που επικεντρώνονται σε κρυπτονομίσματα έχουν υιοθετήσει αυτό το μοντέλο εδώ και πολύ καιρό, και έχουν κρατήσει BTC και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στα ταμεία τους εδώ και αρκετό καιρό.


Πηγή: bitcoinsgreece.gr

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • Το Kraken, ακολουθώντας το Coinbase θα εισαχθεί στην Wall Street to 2022

  Το Kraken, ακολουθώντας το Coinbase θα εισαχθεί στην Wall Street to 2022

  8 Απριλίου 2021 ♦ To αμερικάνικο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken, μετά από

  Read More
 • Η Goldman Sachs θα προσφέρει ένα 'πλήρες επενδυτικό πακέτο' bitcoin

  Η Goldman Sachs θα προσφέρει ένα 'πλήρες επενδυτικό πακέτο' bitcoin

  1 Απριλίου 2021 ♦ Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι σύντομα θα

  Read More
 • Με ένα bitcoin θα αγοράζεις μια Lamborghini φέτος και μια Bugatti του χρόνου, σύμφωνα με τον CEO του Kraken

  Με ένα bitcoin θα αγοράζεις μια Lamborghini φέτος και μια Bugatti του χρόνου, σύμφωνα με τον CEO του Kraken

  31 Μαρτίου 2021 ♦ Αν και αρνήθηκε να δώσει μια σαφή

  Read More
 • Επίτροπος της SEC επισημαίνει τις αρνητικές συνέπειες από την καθυστέρηση έγκρισης των bitcoin ETF

  Επίτροπος της SEC επισημαίνει τις αρνητικές συνέπειες από την καθυστέρηση έγκρισης των bitcoin ETF

  31 Μαρτίου 2021 ♦ Η Hester Peirce, μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2