25 Ιανουαρίου 2021 ♦ Χωρίς την παγκόσμια βάση των επενδυτών λιανικής, η αγορά Bitcoin δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα: Ο πρωταθλητής των επενδύσεων για το 2020.

Οι ανατροπές του 2020 το έκαναν αναμφισβήτητα την καλύτερη χρονιά για να είσαι trader, ειδικά αν ασχολήθηκες με τα κρυπτονομίσματα. Το τρίτο halving του Bitcoin τον Μάιο, σε συνδυασμό με τις διακυμάνσεις που σάρωσαν τις παγκόσμιες αγορές, έκαναν το 2020 ένα έτος κερδών και ευκαιριών για τους crypto traders.

Μέχρι τον Νοέμβριο, ήταν ήδη σαφές ότι το Bitcoin (BTC) και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα είχαν παγιώσει την κατάστασή τους ως αναγνωρισμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των traders τόσο της λιανικής όσο και τους θεσμικούς, έχοντας ξεπεράσει όλες τις άλλες μεγάλες κατηγορίες επενδυτικών στοιχείων στον κόσμο.

Το ανανεωμένο bull run του Bitcoin, κέρδισε επάξια τα πρωτοσέλιδα και την προσοχή του παραδοσιακού χρηματοοικονομικού τομέα και έκανε τον κάθε crypto trader λιανικής, απ’ όλο τον κόσμο, τον πρωταθλητή του 2020 στον κόσμο των επενδύσεων.

Σε αντίθεση με τα κέρδη στις κυριότερες χρηματοπιστωτικές αγορές, η ανοδική πορεία των κρυπτονομισμάτων, δεν εξελίχθηκε από τα τεράστια πακέτα τόνωσης που εξαπέλυσαν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες και που βοήθησαν στη στήριξη της τιμής των μετοχών και των ομολόγων. Το Bitcoin αυξήθηκε οργανικά, χάρη στην αυξανόμενη παγκόσμια βάση λιανικής, ενισχυόμενο από την αυξανόμενη γοητεία του ως περιουσιακό στοιχείο αποθήκευσης αξίας.

Πάνω απ’ όλα, η παγκόσμια προσβασιμότητα στα crypto σημαίνει ότι οι επενδυτές λιανικής, σε όλο τον κόσμο, μπορούσαν να ακουστούν και πέραν των ορίων του οικοσυστήματος των κρυπτονομισμάτων.

Η καθολικότητα των Crypto παρείχε σε μια αυξανόμενη ομάδα επενδυτών τα μέσα για να εκφράσουν τις θέσεις τους και να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το Bitcoin τερμάτισε ως η κατηγορία επενδυτικών στοιχείων με την καλύτερη απόδοση του 2020, σε μεγάλο βαθμό, λόγω των νέων προσδοκιών, του επιχειρηματικού πνεύματος και της ανάληψης κινδύνων από τους επενδυτές λιανικής σε όλο τον κόσμο.

Η 24/7 φύση των crypto λύνει τα χέρια των επενδυτών.

Ο εξελισσόμενος 24/7 χαρακτήρας της αγοράς κρυπτονομισμάτων επέτρεψε στους επενδυτές, από οπουδήποτε στον κόσμο, ανά πάσα στιγμή, να επωφεληθούν από την αύξηση της αστάθειας της αγοράς καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ενεργητικότητα της αγοράς σε όλη τη διάρκεια του έτους δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό για δράση, υποβοηθούμενη από την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των νέων προϊόντων και των υπηρεσιών συναλλαγών.

Σε αυτό το εξελισσόμενο τοπίο της αγοράς, οι επενδυτές λιανικής κρυπτονομισμάτων, παγκοσμίως, άρχισαν να εμφανίζονται ξανά στα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εντύπων.

Με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς του Bitcoin να ξεπερνά τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο, τα κρύπτο αιχμαλώτισαν την αστάθεια καλύτερα από ό,τι είχαν ανάμεναν πολλοί. Ως αποτέλεσμα, τα crypto αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικό πλεονέκτημα για τους επενδυτές λιανικής παγκοσμίως, ώστε να πλεύσουν επιτυχώς στα νερά της οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας του 2020, μια τάση που πρέπει να συνεχιστεί και στο 2021.

Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ προσωποποιούν το Bull run του Bitcoin στο 2020

Η αστάθεια της παγκόσμιας αγοράς το 2020, προέκυψε σε μεγάλο βαθμό από τις μακροοικονομικές και πολιτικές αποφάσεις που εξελίχθηκαν μετά την πανδημία COVID-19. Ίσως η αστάθεια της αγοράς του 2020 να γνώρισε την κορύφωσή της με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Οι εκλογές προκάλεσαν όχι μόνο μια αναταραχή στις αγορές, αλλά επίσης προκάλεσαν μια αύξηση των συμβολαίων options που συνδέονται με τις εκλογές των ΗΠΑ

Τα Crypto διαδραμάτισαν βασικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη, με αποκεντρωμένες ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που προσφέραν πληθώρα προθεσμιακών συμβολαίων που βασίζονταν σε προβλέψεις σχετικές με τις εκλογές.

Η αύξηση του ανοιχτού ενδιαφέροντος για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin μετά τον διορισμό του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden, αντικατοπτρίζει τη διευρυνόμενη γοητεία των κρυπτονομισμάτων ως κατηγορία στοιχείων με αξιόλογη εμπορεύσιμη αξία.

Τα Crypto options μπορούν να αξιοποιήσουν αυτήν τη ζήτηση ακόμη περισσότερο, αξιοποιώντας την ελκυστικότητα και την ευκολία των αγορών προβλέψεων, με απλά, ελκυστικά και διαισθητικά προϊόντα που αντικατοπτρίζουν τα ένστικτα και τις επιθυμίες της αγοράς μιας ταχέως αναπτυσσόμενης βάσης χρηστών. Το σύστημα λειτουργίας 24/7/365 της αγοράς κρυπτονομισμάτων, διευκολύνει την υλοποίηση όλων των παραπάνω.

Η ικανότητα του Bitcoin να αντέχει σε μεγάλα μακροοικονομικά γεγονότα, όπως οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το Brexit και, φυσικά, η κρίση του COVID-19, είναι η απόδειξη οτι έχει εισέλθει σε μία περισσότερη ώριμη φάση ως αγορά. Όπως επεσήμανε πρόσφατα ο John Authers σε ένα άρθρο γνώμης στο Bloomberg:

“Προς το παρόν, το Bitcoin δείχνει κάποια σημάδια αυξανόμενης ωριμότητας ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και έχει αντέξει πολύ περισσότερο πλέον από μία συνηθισμένη «τουλίπα».”

Είναι δίκαιο να πούμε ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν χάσει πολλές από τις αρνητικές τους συσχετίσεις, όταν χαρακτηρίζονταν ως «τρέλα» ή το διάσημο απόφθεγμα του Warren Buffet ως «ποντικοφάρμακο».
Οι μεγαλύτεροι παίκτες του κλάδου αγοράζουν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, επειδή είναι ένα εναλλακτικό στοιχείο αξίας και κερδίζουν την αναγνώριση ως το πιο περίπλοκο αλλά ωστόσο το πιο επιθυμητό νόμισμα που έχει υπάρξει ποτέ.

Καθώς το 2020 έφτανε στο τέλος του και οι παραδοσιακές αγορές έμοιαζαν πολύ πιο σταθερές από ό,τι ήταν στις αρχές του έτους, οι επενδυτές δεν επέλεξαν απαραίτητα μεταξύ των παραδοσιακών επενδύσεων και των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, αλλά μάλλον αναγνώρισαν ότι αυτά τα δύο μπορούν να συνυπάρχουν.

Καθώς μπήκαμε στο 2021 με θετικότητα και ελπίζουμε ότι η παγκόσμια πανδημία του COVID-19 θα εξουδετερωθεί, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι traders και οι επενδυτές σε όλα τα επίπεδα, από τους χρήστες λιανικής εμπόριο έως τις μεγάλες εταιρείες, θα παρακολουθούν στενά το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα φέτος.

 

Πηγή: DAN GUNSBERG - cointelegraph.com - cryptohellenicbloc.com

Εικόνα: pixabay.com

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • H Microstrategy απέκτησε επιπλέον bitcoin αξίας 10 εκατ. δολαρίων και τώρα κατέχει περίπου 100.000 bitcoin!

  H Microstrategy απέκτησε επιπλέον bitcoin αξίας 10 εκατ. δολαρίων και τώρα κατέχει περίπου 100.000 bitcoin!

  5 Μαρτίου 2021 ♦ Σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, η Microstrategy ανακοίνωσε

  Read More
 • Υπέρβαση του $1 εκατ. και καθιέρωση ως παγκόσμιου νομίσματος βλέπει για το bitcoin ο CEO του Kraken

  Υπέρβαση του $1 εκατ. και καθιέρωση ως παγκόσμιου νομίσματος βλέπει για το bitcoin ο CEO του Kraken

  5 Μαρτίου 2021 ♦ Ως επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Kraken, o

  Read More
 • 42 εταιρείες κατέχουν 1,3 εκατομμύρια bitcoin αξίας μεγαλύτερης από 65 δισ. δολάρια

  42 εταιρείες κατέχουν 1,3 εκατομμύρια bitcoin αξίας μεγαλύτερης από 65 δισ. δολάρια

  4 Μαρτίου 2021 ♦ Από την στιγμή που η εταιρεία Microstrategy

  Read More
 • Greg King: Στην επόμενη άνοδο το bitcoin θα φτάσει τα 200.000 δολάρια

  Greg King: Στην επόμενη άνοδο το bitcoin θα φτάσει τα 200.000 δολάρια

  3 Μαρτίου 2021 ♦ Το bitcoin βρίσκεται σε μία φάση ταχείας

  Read More
 • Κινέζικη επαρχία σχεδιάζει την διακοπή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων εξόρυξης bitcoin από τον ερχόμενο Απρίλιο

  Κινέζικη επαρχία σχεδιάζει την διακοπή λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων εξόρυξης bitcoin από τον ερχόμενο Απρίλιο

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η Εσωτερική Μογγολία, μια αυτόνομη περιοχή στην

  Read More
 • Νέα μεταφορά τεράστιας ποσότητας bitcoin!

  Νέα μεταφορά τεράστιας ποσότητας bitcoin!

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η μεγαλύτερη μεταφορά bitcoin που πραγματοποιήθηκε ποτέ,

  Read More
 • Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά την λειτουργία τμήματος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

  Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά την λειτουργία τμήματος συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

  2 Μαρτίου 2021 ♦ Η Goldman Sachs σχεδιάζει ξανά να ανοίξει

  Read More
 • Ο αστέρας του Shark Tank's*, Kevin O'Leary, αλλάζει άποψη και από πολέμιος του bitcoin, αρχίζει να επενδύει σε αυτό

  Ο αστέρας του Shark Tank's*, Kevin O'Leary, αλλάζει άποψη και από πολέμιος του bitcoin, αρχίζει να επενδύει σε αυτό

  1 Μαρτίου 2021 ♦ Η αλήθεια είναι ότι αυτό το έργο

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2