25 Φεβρουαρίου 2021 ♦ Η Ταϊλάνδη επιδιώκει να εισαγάγει ένα νέο σύνολο κανόνων για τους "λιανικούς" επενδυτές κρυπτονομισμάτων, στοχεύοντας συγκεκριμένα σε αυτούς που θέλουν να ανοίξουν νέους λογαριασμούς.

Ο ταϊλανδικές εποπτικές αρχές, θα μπορούν να απαιτούν από τα εγχώρια ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να ζητάνε από τους πελάτες - επενδυτές, αποδεικτικά του εισοδήματός τους.

Οι εποπτικές αρχές επίσης θα μπορούν να ζητάνε από τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων να αποδείξουν το επίπεδο γνώσεών τους πάνω στην συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) της Ταϊλάνδης πιθανότατα προετοιμάζει το έδαφος ώστε να απαιτήσει από τους μελλοντικούς επενδυτές να εμφανίζουν τα έσοδα ή τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν ανοίξουν λογαριασμούς.

Η Ruenvadee Suwanmongkol, γενική γραμματέας του οικονομικών εποπτικών αρχών της χώρας, επεσήμανε ότι όποιου δεν θα του επιτρέπεται να ανταλλάσσει κρυπτονομίσματα μέσω των λογαριασμών του, θα μπορεί να το κάνει [να επενδύει] μέσω αδειοδοτημένων εταιρειών διαχείρισης. Στη συνέχεια προσέθεσε:

"Έχουμε μεγάλη ανησυχία, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές κρυπτονομισμάτων στα εγχώρια ανταλλακτήρια είναι πολύ νέοι, όπως φοιτητές και έφηβοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν την καινοτομία και την τεχνολογία, αλλά οι επενδύσεις σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ενέχουν τεράστιο κίνδυνο."

Επιπλέον, η γενική γραμματέας είπε ότι οι μη πιστοποιημένοι έμποροι κρυπτονομισμάτων θα μπορούν να επενδύουν μόνο μέσω χρηματοοικονομικών συμβούλων που έχουν άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οι εποπτικές αρχές θα δημοσιεύσουν τους νέους κανόνες σχετικά με τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, πριν από μια δημόσια ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις σχετικές διαβουλεύσεις αναμένεται να αξιολογήσουν προτάσεις από τοπικά ανταλλακτήρια και μεσάζοντες.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, η γενική γραμματέας πρότεινε οι επενδυτές να πρέπει να αποδείξουν ότικατέχουν κάποια γνώση της συγκεκριμένης αγοράς προτού τους επιτραπεί να ανοίξουν λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων για διαπραγμάτευση (trading).

Mέχρι τώρα στην Ταϊλάνδη λειτουργούν έξι αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Η ρητορική της Ταϊλανδικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετατοπίζεται πλέον σε μια πιο προσεκτική στάση απέναντι στους κινδύνους που ενέχει η επένδυση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, συνεχίζει να χορηγεί άδειες σε εθνικές επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων. Μέχρι στιγμής, όσον αφορά τα ανταλλακτήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που έχουν αδειοδοτηθεί, υπάρχουν μόνο έξι που λειτουργούν νόμιμα στην Ταϊλάνδη.

Είναι τα Bitkub, BX, Satang Pro, Huobi Thailand, ERX και Zipmex. Και τα έξι αδειοδοτημένα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης έχουν έγκριση τόσο για κρυπτονομίσματα όσο και για ψηφιακά διακριτικά (tokens), εκτός από το ERX, το έχει έγκριση μόνο για tokens.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θεωρεί ότι τα κρυπτονομίσματα «δημιουργήθηκαν με σκοπό να αποτελέσουν μέσο ανταλλαγής για την απόκτηση αγαθών, υπηρεσιών ή άλλων δικαιωμάτων». Από την άλλη πλευρά, δημιουργούνται ψηφιακά διακριτικά «με σκοπό τον προσδιορισμό του δικαιώματος ενός ατόμου να συμμετέχει σε μια επένδυση σε οποιοδήποτε έργο ή επιχείρηση, ή να αποκτά συγκεκριμένα αγαθά, υπηρεσίες ή άλλα δικαιώματα βάσει συμφωνίας μεταξύ του εκδότη και του κατόχου», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της εποπτικής αρχής.

Για το καλό μας λοιπόν, αρχίζει το στενό μαρκάρισμα και το φακέλωμα. Μιλάμε πάντα για την "μαρίδα" ...για να συνεννοούμαστε. Μην γελιέστε ...βρισκόμαστε λίγο πίσω από την Ταϊλάνδη. Πάντα να διαβάζετε ιστορία, αλλοιώς πάμε χαμένοι.

 

Πηγή: bitcoinsgreece.gr

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  Δυσάρεστη έκπληξη από την Εθνική Τράπεζα

  9 Απριλίου 2021 ♦ Μια έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες των υπηρεσιών

  Read More
 • Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  Η Ledger αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη λόγω σοβαρής διαρροής δεδομένων

  9 Απριλίου 2021 ♦ Η εταιρεία πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων Ledger, θα βρεθεί

  Read More
 • O CEO της JPMorgan λέει ότι τα

  O CEO της JPMorgan λέει ότι τα "εμφανιζόμενα ζητήματα" όπως τα κρυπτονομίσματα "πρέπει να αντιμετωπιστούν τάχιστα"

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το αφεντικό της JPMorgan, σε επιστολή του

  Read More
 • Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει to bitcoin κατά των ΗΠΑ λέει ο Peter Thiel

  8 Απριλίου 2021 ♦ Το bitcoin θα μπορούσε να γίνει ένα

  Read More
 • Το Kraken, ακολουθώντας το Coinbase θα εισαχθεί στην Wall Street to 2022

  Το Kraken, ακολουθώντας το Coinbase θα εισαχθεί στην Wall Street to 2022

  8 Απριλίου 2021 ♦ To αμερικάνικο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken, μετά από

  Read More
 • Η Goldman Sachs θα προσφέρει ένα 'πλήρες επενδυτικό πακέτο' bitcoin

  Η Goldman Sachs θα προσφέρει ένα 'πλήρες επενδυτικό πακέτο' bitcoin

  1 Απριλίου 2021 ♦ Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι σύντομα θα

  Read More
 • Με ένα bitcoin θα αγοράζεις μια Lamborghini φέτος και μια Bugatti του χρόνου, σύμφωνα με τον CEO του Kraken

  Με ένα bitcoin θα αγοράζεις μια Lamborghini φέτος και μια Bugatti του χρόνου, σύμφωνα με τον CEO του Kraken

  31 Μαρτίου 2021 ♦ Αν και αρνήθηκε να δώσει μια σαφή

  Read More
 • Επίτροπος της SEC επισημαίνει τις αρνητικές συνέπειες από την καθυστέρηση έγκρισης των bitcoin ETF

  Επίτροπος της SEC επισημαίνει τις αρνητικές συνέπειες από την καθυστέρηση έγκρισης των bitcoin ETF

  31 Μαρτίου 2021 ♦ Η Hester Peirce, μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2