Past guy ornate background historic

27 Μαρτίου 2017 ♦  Η επαρχία Λανκάο της περιφέρειας Χενάν στην Κεντρική Κίνα ανακοίνωσε την εξαίρεσή της από τη λίστα των φτωχών περιοχών της χώρας.

Είναι η δεύτερη επαρχία της Κίνας που μετακινείται από τη λίστα αυτή φέτος, καθώς είχε προηγηθεί η Τζινγκγκανγκσάν της ανατολικής περιφέρειας Τζιανγκσί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Μία περιοχή δεν θεωρείται φτωχή, εάν το ποσοστό των κατοίκων της που χαρακτηρίζονται «φτωχοί» είναι μικρότερο από το 2%.

Το 2014 βρισκόταν σε φτώχεια το 11,8% του πληθυσμού στην Λανκάο, αλλά το ποσοστό αυτό μειώθηκε τώρα στο 1,27%, σύμφωνα με αξιολόγηση του Ινστιτούτου Έρευνας Γεωγραφικών Επιστημών και Ανθρώπινων Πόρων της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών. Μετά την εξέταση και έγκριση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης από την αρμόδια υπηρεσία του Κρατικού Συμβουλίου, η περιφερειακή κυβέρνηση της Χενάν έδωσε το πράσινο φως σήμερα για τη μετακίνηση της επαρχίας από τη λίστα των φτωχών περιοχών.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής», δήλωσε ο Κάι Σονγκτάο, γραμματέας της Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας στην επαρχία Λανκάο. «Η έξοδος από τη φτώχεια αποτελούσε τη θερμή επιθυμία των κατοίκων της Λανκάο για δεκαετίες», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου.

Α.Χ.

Εικόνα: Past guy ornate background historic | Freepik

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Xinhua