22 Νοεμβρίου 2016 ♦ Η ESMA* (European Securities and Markets Authority) δέχεται ότι οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν περιλαμβάνουν την τεχνολογία, πράγμα που σημαίνει ότι οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με το blockchain πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψιν τους υπάρχοντες κανονισμούς όταν σχεδιάζουν προϊόντα DLT**.

Η ESMA αναγνωρίζει ότι η χρήση τεχνολογιών blockchain μπορεί να καταλήξουν στην επαναδόμηση των χρηματοπιστωτικών αγορών. Και συνεχίζει "συνειδητοποιούμε ότι οι DLT σε βάθος χρόνου μπορεί να καταστήσουν περιττές κάποιες διαδικασίες ή να αλλάξουν τον ρόλο ορισμένων συμμετεχόντων στις αγορές".

Και ενώ κάποιες υφιστάμενες ρυθμίσεις μπορεί να καταστούν περιττές "μπορεί να απαιτηθούν νέες ώστε να αμβλυνθούν οι νέοι κίνδυνοι που εμφανίζονται."

* Η ESMA είναι μια ανεξάρτητη αρχή της ΕΕ που συμβάλλει στη διαφύλαξη της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας την προστασία των επενδυτών και την προωθώντας την σταθερότητα και την ομαλότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

** Distributed Ledger Technologies

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλο το σχετικό έγγραφο.