18 Αυγούστου 2017 ♦ Το πρώτο δικαστήριο της Κίνας που ειδικεύεται στο χειρισμό υποθέσεων που σχετίζονται με το Διαδίκτυο άνοιξε την Παρασκευή στο κέντρο ηλεκτρονικού εμπορίου του Hangzhou για να καλύψει τον αυξανόμενο αριθμό σχετικών διαφορών.

Το δικαστήριο του Διαδικτύου στο Hangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejiang της ανατολικής Κίνας, χειρίζεται σε περιπτώσεις όπως οι διαδικτυακές εμπορικές διαφορές και οι αγωγές πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι υποθέσεις που χειρίζεται το δικαστήριο θα δοκιμαστούν online.

Την Πέμπτη, ο δημοτικός νομοθέτης του Hangzhou διόρισε τον πρόεδρο, τους αντιπροέδρους και τους δικαστές του δικαστηρίου. Το Hangzhou φιλοξενεί πολλές εταιρείες του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένου του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba.

Η τελευταία έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης του Δικτύου για το Ίντερνετ της Κίνας έδειξε ότι η Κίνα διέθετε περίπου 751 εκατομμύρια νέους χρήστες και 724 εκατομμύρια χρήστες κινητής τηλεφωνίας από τα τέλη Ιουνίου.

Καθώς οι κινεζικοί πολίτες στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις ηλεκτρονικές αγορές και πληρωμές, το δικαστήριο του Διαδικτύου παρέχει δικαστική εγγύηση για τη διατήρηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, την επίλυση των διαδικτυακών διαφορών και την προώθηση της ενσωμάτωσης του Διαδικτύου στην κοινωνία και την οικονομία.