4 Απριλίου 2017 ♦  Η Κίνα θέτει υψηλά στάνταρντ για την κατασκευή της νέα περιοχής Σιονγκάν, μίας σημαντικής νέας οικονομικής ζώνης κοντά στο Πεκίνο, με στόχο να ενοποιήσει την πρωτεύουσα με τις γειτονικές περιοχές της.

Η Κίνα θα επιταχύνει την κατάρτιση των σχεδίων για την κατασκευή της νέας περιοχής, δήλωσε ο Χε Λιφένγκ, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), τονίζοντας ότι λέξεις - κλειδιά για το σχέδιο θα είναι «τα διεθνή στάνταρντ», «τα κινεζικά χαρακτηριστικά», «η μεταρρύθμιση» και η «καινοτομία».

Μιλώντας στο πρακτορείο Xinhua, μετά την ανακοίνωση το περασμένο Σάββατο από την κυβέρνηση για την ίδρυση της νέας περιοχής, ο Χε ζήτησε τη συγκέντρωση ταλέντων από την Κίνα και άλλες χώρες και την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας για την κατασκευή της περιοχής.

Εγκύκλιος, που εκδόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και το Κρατικό Συμβούλιο περιέγραφε την κίνηση αυτή ως «μεγάλη ιστορική και στρατηγική επιλογή», που θα είναι «κρίσιμης σημασίας για την ερχόμενη χιλιετία». Ο αστικός σχεδιασμός της νέας περιοχής Σιονγκάν πρέπει να φθάσει τα στάνταρντ μίας πρωτοκλασάτης διεθνούς πόλης και η αρχιτεκτονική της πρέπει να ενσωματώνει πλήρως στοιχεία της κινεζικής κουλτούρας, είπε ο Χε.

Η νέα περιοχή , που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το κέντρο του Πεκίνου, στο Μπαϊγιανγκντιάν, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους υγρότοπους γλυκού νερού στη Βόρεια Κίνα. Με περισσότερες από 140 λίμνες και έκταση 360 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ο υγρότοπος είναι γνωστός ως το «μαργαριτάρι» της απλότητας της Βόρειας Κίνας.

Στο πλαίσιο του όλου εγχειρήματος, θα καταρτισθεί ένα ειδικό σχέδιο για τον έλεγχο της μόλυνσης και την περιβαλλοντική προστασία του Μπαϊγιανγκντιάν, σημείωσε ο Χε. Η απόφαση για τη δημιουργία της νέας περιοχής εντάσσεται σε μία ευρύτερη στρατηγική, που η Κίνα ξεκίνησε το 2014, για την από κοινού ανάπτυξη του Πεκίνου, της πόλης Τιαντζίν και του Χεμπέι, ώστε να βελτιωθεί η οικονομική διάρθρωση, το περιβάλλον και οι δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής και να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της πρωτεύουσας και των βιομηχανικών και αγροτικών περιοχών που την περιβάλλουν.

Το Πεκίνο, που έχει περισσότερους από 21 εκατ. κατοίκους, προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση του πληθυσμού και να μεταφέρει τα επόμενα χρόνια βιομηχανίες και άλλες λειτουργίες, που δεν έχουν σχέση με τον χαρακτήρα της ως πρωτεύουσας, στο Χεμπέι, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να θεραπεύσει σοβαρές «αστικές ασθένειες». Ο αυξανόμενος πληθυσμός του Πεκίνου, που θα πλησιάσει το 2020 τα 23 εκατομμύρια, έχει οδηγήσει σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, σε εκτίναξη των τιμών των ακινήτων και σε υπερβολική επιβάρυνση πόρων, τόνισε ο επικεφαλής της NDRC. Η δημιουργία της νέας περιοχής του Σιονγκάν είναι «ένα πολύ σημαντικό συστατικό στοιχείο» των μέτρων για τη μεταφορά από το Πεκίνο λειτουργιών που δεν αφορούν τον χαρακτήρα της πόλης ως πρωτεύουσας, πρόσθεσε.

Το Πεκίνο θα εστιάσει στις «λειτουργίες της πρωτεύουσας», λειτουργώντας ως το πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας καθώς και ως κέντρο διεθνών ανταλλαγών και επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας, σύμφωνα με προηγούμενα σχέδια. Μία σειρά χονδρικών αγορών στις κεντρικές περιοχές της πόλης έχουν κλείσει ή μεταφερθεί, ενώ μέρος της διοίκησης της πόλης του Πεκίνου θα μεταφερθεί από το κέντρο της στα νοτιοανατολικά περίχωρα στην Τονγκζού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

evening_tao | Freepik

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

  Τουρκία: Ο Ερντογάν ενέκρινε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

  31 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Τα κρυπτονομίσματα πλέον απασχολούν πολλές κυβερνήσεις και

  Read More
 • Η διάσπαση της αντίστασης των $51.000 είναι το «κλειδί» της ανοδικής τάσης του bitcoin

  Η διάσπαση της αντίστασης των $51.000 είναι το «κλειδί» της ανοδικής τάσης του bitcoin

  28 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Κάτω από τη βασική αντίσταση των 51.000

  Read More
 • Ο Jihan Wu, συνιδρυτής της Bitmain εκτιμά ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων θα φτάσει τα δεκάδες τρισ. δολάρια

  Ο Jihan Wu, συνιδρυτής της Bitmain εκτιμά ότι η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων θα φτάσει τα δεκάδες τρισ. δολάρια

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Jihan Wu, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του

  Read More
 • 2021: Η χρονιά θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin με τη χρηματοδότηση των Venture Capitals σε κρυπτονομίσματα να φτάνει τα $25 δισ.

  2021: Η χρονιά θεσμικής υιοθέτησης του bitcoin με τη χρηματοδότηση των Venture Capitals σε κρυπτονομίσματα να φτάνει τα $25 δισ.

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Η έκθεση της The Block Research συγκεντρώνει

  Read More
 • Οι εξορύκτες bitcoin αποκόμισαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

  Οι εξορύκτες bitcoin αποκόμισαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021

  24 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Οι εξορύκτες bitcoin κατά τη διάρκεια του

  Read More
 • Στοιχεία καταρρίπτουν το σενάριο επερχόμενου σοκ στην προσφορά bitcoin

  Στοιχεία καταρρίπτουν το σενάριο επερχόμενου σοκ στην προσφορά bitcoin

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Τα ETFs και τα άλλα επενδυτικά σχήματα

  Read More
 • Michael Saylor

  Ο CEO της MicroStrategy, Michael Saylor, "βλέπει" την τιμή του bitcoin στα 6 εκατομμύρια δολάρια ...κάποια στιγμή

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • Η Stronghold Digital Mining αγόρασε 9.090 συστήματα εξόρυξης bitcoin

  Η Stronghold Digital Mining αγόρασε 9.090 συστήματα εξόρυξης bitcoin

  23 Δεκεμβρίου 2021 ♦ Περισσότερα από 9.000 συστήματα εξόρυξης (rigs) bitcoin

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2