26 Σεπτεμβρίου 2017 ♦ Η Ρωσία θα απαγορεύσει την πρόσβαση στο Facebook  από την επόμενη χρονιά, εκτός από την επρίπτωση που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της ρωσικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, απαιτείται, τα δεδομένα που αφορούν Ρώσους πολίτες, να αποθηκεύονται σε servers εντός της ρωσικής επικράτειας.

Η 'απειλή' αυτή, εκδόθηκε από την υπηρεσία που επιβλέπει τις διαδικτυακές δραστηριότητες Roskomnadzor, η οποία τον περασμένο Νοέμβριο, είχε μπλοκάρει την πρόσβαση στο LinkedIn, επικαλούμενη παραβίαση αυτού του όρου σχετικά με τους servers.
 
O επικεφαλής του Roskomnadzor, Αλεξάντρ Ζχάροφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι "όλοι πρέπει να υπακούουν στον νόμο" σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. "To 2018, όλα θα είναι όπως πρέπει" είπε αναφερόμενος στο Facebook.

"Σε κάθε περίπτωση, είτε θα εφαρμοστεί ο νόμος, είτε η εταιρεία θα εμποδιστεί να παρέχει υπηρεσίες στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως συνέβη και με την LinkedIn. Δεν μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις".

H  Twitter Inc. έχει ήδη ενημερώσσει την Roskomnadzor, ότι μέχρι τα μέσα του 2018, όλα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θα βρίσκονται σε τοπικούς server, όπως προσέθεσε ο Ζχάροφ.

"Καταλαβαίνουμε ό το Facebook, έχει σημαντικά μεγάλο αριθμό χρηστών στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από την άλλη όμως καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται και για μια μοναδική υπηρεσία. Υπάρχουν και άλλα κοινωνικά δίκτυα" πρόσθεσε με νόημα.

Ερωτώμενος σχετικά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η αμερικάνικη εταιρεία πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες όπως οποιοσδήποτε άλλος.