16 Δεκεμβρίου 2017 ♦ Μια γυναίκα από την Ιταλία 'έφαγε' 6 χρόνια φυλάκισης στην Δανία, γιατί προσέλαβε κάποιον για δολοφονήσει τον πρώην φίλο της χρησιμοποιώντας bitcoin.

Για την ακρίβεια, η 'παραγγελιά' του φόνου, της κόστισε 4,1 bitcoin τον περασμένο Μάρτιο. Τότε το bitcoin άξιζε περίπου 1.000 ευρώ! Δηλαδή -νόμιζε- θα της κόστιζε πολύ φτηνά η δολοφονία που δεν έγινε και που τελικά την πλήρωσε 'λίγο' παραπάνω. Η συναλλαγή - πληρωμή του  ποσού προς την 'διεύθυνση' του δολοφόνου παρουσιάστηκε ως πειστήριο στην δίκη που κατέληξε στην καταδίκη της γυναίκας.

Δέν είναι η πρώτη φορά που ένα 'έξυπνο' πουλί πιάνεται από την μύτη... Πολλοί 'αρχάριοι' λοιπόν νομίζουν ότι το Bitcoin παρέχει πλήρη ανωνυμία, πράγμα που δέν ισχύει.

Ας σημειώσουμε τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Siân Jones, επικεφαλής του EDCAB (European Digital Currency & Blockchain Technology) ενώπιον επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

"Α αντίληψη ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ανώνυμα βασίζεται σε ένα μύθο. Το συμπέρασμα ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται κυρίως για ξέπλυμα χρήματος είναι υπερβολικά υπερτιμημένο και αβάσιμο. Η δυνατότητα εντοπισμού του ιστορικού των συναλλαγών, καθιστά τα εικονικά νομίσματα εντελώς ακατάλληλα για ξέπλυμα χρημάτων."

 

Εικόνα: pixabay.com