Μαξίμ Αρέσκιν

14 Ιουνίου 2017 ♦ Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Μαξίμ Αρέσκιν, εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ρωσικής οικονομίας, καθώς προβλέπει ότι θα υπάρξει ένα μεγάλης χρονικής διάρκειας κύμα οικονομικής ανόδου της ρωσικής οικονομίας.

«Η ρωσική οικονομία βρίσκεται σ’ ένα “μοναδικό σημείο” χωρίς διαρθρωτικές δυσαναλογίες και χωρίς να παρατηρείται υπερθέρμανση της οικονομίας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης των Λαϊκών Αντιπροσώπων της Κίνας, ενόψει των εγκαινίων της 4ης ρωσο-κινεζικής έκθεσης EXPRO.

«Τα θεμέλια εκείνα, που δημιουργήθηκαν με τις αλλαγές των τελευταίων δύο ετών, είναι πολύ ισχυρά», δήλωσε ο Αρέσκιν, επισημαίνοντας ότι «με βάση τις δικές μας εκτιμήσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να υπάρξει ένα μακράς διάρκειας κύμα οικονομικής ανόδου στα επόμενα χρόνια».

Αναφερόμενος στις ρωσο-κινεζικές σχέσεις είπε ότι τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται επιτυχώς και η Ρωσία προτίθεται να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις αυτές ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των δύο χωρών τον 21ο αιώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα: By government.ru, CC BY 4.0, Link