9 Ιουνίου 2017 ♦ Η Τερέζα Μέι «κρεμασμένη από μία κλωστή» , «το Ηνωμένο Βασίλειο στην κόψη του ξυραφιού»: ο βρετανικός Τύπος βρίσκεται σε σοκ με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί έχασαν την πλειοψηφία τους στο κοινοβούλιο.

«Η Μέι χάνει το μεγάλο της στοίχημα», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Times. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι το όνειρο της πρωθυπουργού να ενισχύσει την πλειοψηφία της «φαίνεται ότι έγινε συντρίμμια».

«Την ώρα που οι Βρυξέλλες παρακολουθούν την κατάσταση με προσοχή, υπάρχουν φόβοι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται σε εύθραυστη κατάσταση όταν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις σε δέκα ημέρες», τονίζει η εφημερίδα.

«Προβλέψεις σοκ για τη Μέι», είναι ο τίτλος των εφημερίδων Guardian και Daily Telegraph. «Mayhem» (χάος), είναι ο τίτλος της Sun, που επιλέγει να παίξει με το όνομα της πρωθυπουργού. Η εφημερίδα κάνει λόγο για «καταστροφή» και φοβάται «έναν συνασπισμό του χάους».

«Ηνωμένο Βασίλειο στην κόψη του ξυραφιού», είναι ο τίτλος της Daily Mail, που κάνει λόγο για μια χώρα βυθισμένη στο πολιτικό χάος» με «ακόμη και την πιθανότητα να δούμε τον Τζέρεμι Κόρμπιν να παίρνει τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ».

Η πρωθυπουργός «ηττήθηκε κατά καταστροφικό τρόπο», γράφει η Daily Mail, έπειτα από «την χειρότερη προεκλογική εκστρατεία στην ιστορία» της χώρας, προσθέτει επικαλούμενη έναν υπουργό που δεν κατονομάζεται.

«Κρεμασμένη από μία κλωστή», είναι ο τίτλος της Daily Mirror που δημοσιεύει την φωτογραφία μιας αναμαλλιασμένης Μέι μπροστά στο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. «Το αποτέλεσμα μπορεί να της στοιχίσει την θέση της», προειδοποιεί η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ