6 Ιουνίου 2017 ♦ H Ευρωπαϊκή Ένωση με την επέκταση της διάρκειας των κυρώσεων πολιτικοποιεί στην πράξη τη συνεργασία με την Ρωσία, περιλαμβανομένου και του ενεργειακού τομέα, η οποία επί χρόνια ήταν ο συνεκτικός κρίκος στις σχέσεις μας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Ιμάνουελ Κάντ της Βαλτικής που βρίσκεται στο Καλίνινγκραντ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή οι σχέσεις της Ρωσίας με την ΕΕ διανύουν μια δύσκολη περίοδο. "Επιδιώκοντας να αποσπάσει την προσοχή από την αποτυχία της στην Ουκρανία, όταν οι διοργανωτές του πραξικοπήματος αγνόησαν τις συμφωνίες που είχαν εγκρίνει η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και να επιβάλλει κυρώσεις".

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ισχυρίσθηκε ακόμη ότι η ΕΕ προσπαθεί να μεταθέσει στη Μόσχα τις δικές της ευθύνες για τα προβλήματα που η ίδια αντιμετωπίζει. "Το τελευταίο διάστημα κατηγορούν τη Ρωσία, ότι προσπαθεί να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, των ευρωπαϊκών χωρών ή ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την ενότητα της Ευρώπης " είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι σε σχέση με όλα αυτά που τις καταλογίζουν δεν θα μπορούσε να μην επικαλεσθεί τον Ιμανουέλ Κάντ που έλεγε "η ικανότητα της κρίσης είναι ένα ιδιαίτερο χάρισμα, το οποίο απαιτεί εξάσκηση, αλλά δεν μπορείς ποτέ να το μάθεις".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ