8 Μαϊου 2017 ♦  Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι συνέλαβε κι άλλον Αμερικανό πολίτη για υποψίες σχετικά με “εχθρικές ενέργειες” κατά της Πιονγιάνγκ.

Έτσι, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει συλλάβει και θέσει υπό κράτηση συνολικά τέσσερις Αμερικανούς, κλιμακώνοντας τη διπλωματική ένταση με τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Κιμ Χακ Σονγκ, που εργάζονταν στο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA).

“Μία υπηρεσία της Βόρειας Κορέας συνέλαβε τον Αμερικανό πολίτη, Κιμ Χακ Σονγκ στις 6 Μαΐου στο πλαίσιο ειδικής νομοθεσίας για τις εχθρικές του πράξεις κατά του κράτους,” ανέφερε χαρακτηριστικά το KCNA.

Ο τρίτος συλληφθείς ήταν ο Κιμ Σονγκ Ντοκ που εργάζονταν για το ίδιο πανεπιστήμιο και συνελήφθη στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για την τελευταία σύλληψη. “Η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών είναι μία από τις άμεσες προτεραιότητες του αμερικανικού ΥΠΕΞ. Όταν γίνεται γνωστή η σύλληψη ενός Αμερικανού πολίτη στη Βόρεια Κορέα, συνεργαζόμαστε με την πρεσβεία της Σουηδίας στην Πιονγιάνγκ,” δήλωσε σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών. Περισσότερες λεπτομέρειες για την τελευταία σύλληψη δεν έγιναν γνωστές.

Η τέταρτη αυτή σύλληψη Αμερικανού πολίτη, έγινε ενώ κλιμακώνεται η φραστική αντιπαράθεση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ, αναφορικά με το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ