Ιβάνκα Τραμπ

26 Απριλίου 2017 ♦  H Ιβάνκα Τραμπ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι το θέμα της υποδοχής των Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ αξίζει να συζητηθεί, μια θέση διαμετρικά αντίθετη με τον πατέρα της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύω ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις της και να την επιλύσουμε» τόνισε η Ιβάνκα Τραμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από το Βερολίνο και προβλήθηκε σήμερα το πρωί στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Αυτό θα σήμαινε ότι η νεαρή επιχειρηματίας και σύμβουλος του Λευκού Οίκου τάσσεται υπέρ της υποδοχής και φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων στο αμερικανικό έδαφος;

«Αυτό πρέπει να αποτελέσει μέρος της συζήτησης όμως δεν είναι από μόνο του επαρκές», απάντησε η ίδια.

Η Ιβάνκα Τραμπ δήλωσε στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν διστάζει να επισημαίνει τις διαφωνίες της στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Όταν δεν συμφωνώ με τον πατέρα μου, εκείνος το γνωρίζει κι εγώ του μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια» είχε πει στις αρχές Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επανειλημμένα υποσχεθεί στο όνομα της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων των ΗΠΑ στους πρόσφυγες που φεύγουν από τη Συρία για να γλυτώσουν από τον πόλεμο.

Το αντιμεταναστευτικό διάταγμα που υπέγραψε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους και η ισχύς του οποίου προς το παρόν έχει ανασταλεί, απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ για ένα διάστημα τριών μηνών στους υπηκόους έξι μουσουλμανικών χωρών, μεταξύ αυτών και της Συρίας.

Το αρχικό διάταγμα, που κατόπιν τροποποιήθηκε, προέβλεπε την άνευ χρονικών ορίων απαγόρευση της εισόδου Σύρων προσφύγων.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει την ζωή σε 320.000 και πλέον ανθρώπους, ενώ εκατομμύρια πολίτες έχουν εκτοπιστεί. Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια Σύροι –ήτοι σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού– έχουν εγκαταλείψει την χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα: By Michael Vadon - Own work, CC BY-SA 4.0, Link