27 Οκτωβρίου 2017 ♦ Η εταιρεία λέει ότι τα ρομπότ διεκπεραιώνουν εργασίες που είναι επαναλαμβανόμενες και προβλέψιμες, που μέχρι τώρα γινόντουσαν από υπαλλήλους.

Η χρήση ρομπότ από μεγάλες εταιρείες είναι πλέον κανόνας για διάφορες εργασίες στις αποθήκες τους. Η Amazon για παράδειγμα χρησιμοποιεί περισσότερα από 45.000 ρομπότ. Πλέον όμως τα ρομπότ 'βγαίνουν' από τις αποθήκες, και αρχίζουν να δουλεύουν και σε καταστήματα. Πρόσφατα η μαγάλη αμερικάνικη αλυσίδα καταστημάτων Walmart, ανακοίνωσε ότι σε τουλάχιστον 50 καταστήματά της θα εγκατασταθούν ρομπότ που θα ελέγχουν τα ράφια, τις τιμές και τα λάθος τοποθετημένα αντικείμενα. Στην ανακοίνωση της εταιρείας σημειώθηκε ότι αυτή η κίνηση δεν πρόκειται να οδογήσει σε μείωση του προσωπικού της, αλλά σε απαλλαγή των εργαζομένων της από βαρετές, επαναλαμβανόμενες και προβλέψιμες εργασίες.


Τα ρομπότ, τα οποία παράγονται από την καλιφορνέζικη εταιρεία Bossa Nova Robotics, έχουν ύψος περίπου 70 πόντων, με έναν πύργο που περιλαμβάνει φώτα και σαρωτές να προεξέχει, ώστε να μπορεί να σαρώνει τα ράφια και το περιεχόμενό τους. Αυτά θα βρίσκονται σε σταθμούς φόρτισης εντός των καταστημάτων, μέχρι να τους ανατεθεί κάποια εργασία από κάποιον υπάλληλο π.χ. να ελέγξουν εάν το ράφι κάποιου προϊόντος χρειάζεται γέμισμα. Τα ρομπότ σύμφωνα με την εταιρεία, εκτός από την εξοικονόμηση χρόνου, θα συλλέγουν στοιχεία ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της εταιρείας σε εθνικό επίπεδο.


Εικόνα: Walmart Tests Automation to Scan Shelves, Free up Time | Πηγή: Walmart YouTube | Link