13 Απριλίου 2017 ♦  Ο παράδεισος των selfie-maniacs: Από σήμερα, στα καταστήματα, σε πέντε χώρες -συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου- η ιπτάμενη κάμερα που εξέλιξε για λογαριασμό της Apple, η εταιρεία Zero Zero Robotics (οι ενδιαφερόμενοι σε άλλες χώρες μπορούν να αναζητήσουν την «ευτυχία» στον Δικτυακό Τόπο της Apple).

Το βασικό ατού είναι ότι αυτή η κάμερα-drone μπορεί να μας παρακολουθεί ενώ «πετά», κρατώντας μας πάντα εστιασμένους - χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη αναγνώρισης σώματος και προσώπου για να μην βρεθούμε ποτέ εκτός κάδρου- ενώ «τραβά» φωτογραφίες με ανάλυση 13 Megapixels. Και τις στέλνει κατευθείαν στις συσκευές μας ή δημιουργεί βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Πλεονέκτημα No 2: Η κάμερα διαθέτει σειρά modes, στα οποία περιλαμβάνονται τα «Running», «Cycling», «360 spin» και «Orbit» (το τελευταίο σημαίνει λήψη ενώ περιστρέφεται γύρω από εμάς, το φωτογραφικό «θέμα»). Μέσω της εφαρμογής -νέο interface με το iOS- μπορούμε να έχουμε, όποτε επιθυμούμε εμείς οι χρήστες, τον έλεγχό της. Μπορεί να διπλωθεί για να χωρέσει σε μια τσάντα, είναι ελαφριά.

«Μας έχει συνεπάρει το ότι φέραμε στα χέρια των καταναλωτών αυτόνομη ιπτάμενη φωτογραφία» δήλωσε στο Designboom, o MQ aang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zero Zero Robotics. «Θέλουμε περισσότερους πελάτες να καταγράφουν τις αναμνήσεις τους (σσ "αναμνήσεις του εαυτού τους" εννοεί;) χωρίς σχεδόν καμία προσπάθεια εκ μέρους τους, από γωνίες που κόβουν την ανάσα κι οποίες είναι εφικτές μόνο με τη Hoever Camera Passport.»

Δείτε περισσότερα εδώ.

Βασίλης Τσεκούρας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ