21 Απριλίου 2017 ♦  Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας Tesla Inc δήλωσε ότι η εταιρία που ίδρυσε τελευταία (Neuralink Corp) εργάζεται προκειμένου να διασυνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με μία μηχανική διαδραστική επιφάνεια μέσω της δημιουργίας κατάλληλων μικροσυσκευών.

Η Neuralink έχει ως στόχο την διάθεση στην αγορά ενός προϊόντος, το οποίο θα βοηθά τους ανθρώπους που έχουν υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες εξαιτίας εγκεφαλικών, καρκίνου, αλλά κι άλλων σοβαρών παθήσεων και ασθενειών, δήλωσε ο Μασκ σε συνέντευξή του σε ηλεκτρονικό μέσο (ait But Why).
“Εάν ήθελα να σας μιλήσω για μία αρχή, τότε, θα σας έλεγα για την συναινετική τηλεπάθεια,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μασκ.

Η τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και η υποβοηθούμενη μηχανικά μάθηση θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα εξελιγμένους υπολογιστές. Με τη θέληση του Θεού, οι άνθρωποι θα χρειάζεται να εμφυτεύουν “επιφάνειες νεύρων” στον εγκέφαλό τους, προκειμένου να συμβαδίσουν με την τεχνολογία,” είχε δηλώσει ο Μασκ σε τεχνολογική διάσκεψη το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εικόνα: @neuralinkcorporation Facebook Cover photo