12 Ιουνίου 2017 ♦ [upd] Ζημιές στη νότια Λέσβο έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ισχυρός σεισμος που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Σύμφωνα πάντα με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Μεγάλες ζημιές αναφέρονται και στο χωριό Βρισά του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού.

«Το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει», ανέφερε για τη Βρίσα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

«Το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει». Αυτό ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος μεταβαίνει στη σεισμόπληκτη Βρίσα.

Κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών στη Μυτιλήνη για καταγραφή των ζημιών

Ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μεταβαίνουν στην Μυτιλήνη με εντολή του αρμόδιου υπουργού Χρ. Σπίρτζη, προκειμένου να ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σήμερα το μεσημέρι. Μάλιστα μαζί τους στο νησί μεταβαίνει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Δέδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ