15 Απριλίου 2017 ♦  Σε συνέχεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για τη Δημόσια Υγεία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και τέως υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής προειδοποιεί, μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ότι θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας πεπραγμένα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία», όπως λέει.

Στον αντίποδα, τα δύο αυτά χρόνια διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν προέκυψε κανένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας».

Σε ένα γενικότερο πολιτικό σχόλιο, ο Π. Κουρουμπλής υποστηρίζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χρεώσει τα 30 χρόνια σκανδάλων και κακής διαχείρισης στα δύο χρόνια της νέας κυβέρνησης». Ενώ προβλέπει ότι μόλις κλείσει η αξιολόγηση, «το επιχείρημα των εκλογών που κρατούσε σε ισορροπία την τριχοτομημένη Νέα Δημοκρατία, φεύγει πλέον από τη μέση». Και άρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να αναζητήσει ένα νέο μύθο, «αλλιώς τον βλέπω να ζήσει το δικό του Βατερλό», επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα της συνέντευξης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Γιώργο Ψύλλια για το Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:
Ερ: Κύριε υπουργέ, σας κατηγορεί η αντιπολίτευση ότι τελικά δεν δεχθήκατε να συμπεριλάβει η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία και τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί θέλατε να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες;

Απ: Είναι ένας εντελώς επιδερμικός αντιπερισπασμός για να μπορέσει η αξιωματική αντιπολίτευση και η Δημοκρατική Συμπαράταξη να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση για ζητήματα για τα οποία φέρουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δύο χρόνια στην Υγεία δεν προέκυψε κανένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας, σε αντίθεση με την πορεία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, επί ημερών των οποίων πολύκροτες υποθέσεις θα διερευνηθούν στην εξεταστική επιτροπή. Θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας πράγματα τα οποία, σας λέω και σας προειδοποιώ θα συγκλονίσουν την ελληνική κοινωνία. Ας κατατεθεί π.χ. η έκθεση Λιαρόπουλου που απέκρυπταν συστηματικά για την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» και εκεί θα καταλάβετε για τι πράγματα μιλάμε.

Ερ: Άκουσα όμως τον κ. Λοβέρδο να λέει και στη Βουλή, κύριε υπουργέ, αλλά και σε κάποιο κανάλι, ότι δεν εκδώσατε το δελτίο τιμών για τα φάρμακα το 2015 ή ότι το υπογράψατε με καθυστέρηση, τον Αύγουστο αλλά δεν το εκδώσατε αφήνοντάς το στους επόμενους. Έκανε λόγο για κακούργημα σε σχέση με αυτό το θέμα.

Απ: Οι φαιδρότητες του κ. Λοβέρδου είναι γνωστές. Είναι μεγάλης ολκής Συνταγματολόγος που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Όπως και ο κ. Βενιζέλος που όλοι οι νόμοι που κάνανε κρίθηκαν αντισυνταγματικοί. Λοιπόν ο κ. Λοβέρδος θα απολογηθεί για τις δικές του θητείες και τις δικές του ευθύνες. Και τότε θα δούμε. Του θυμίζω μόνο τη δέσμευσή του ενώπιον της Βουλής για την κατάργηση του θεσμού της προώθησης, που ξέρουμε όλοι τι κρύβεται πίσω από τις προωθήσεις των εταιρειών, τι «καλλιεργείται» με τα χρήματα αυτά για τα οποία απαλλάσσονταν από τη φορολογία οι πολυεθνικές εταιρίες. Η διαχείριση των χρημάτων που ήταν περίπου 250 εκατομμύρια το χρόνο, υπέκρυπτε την παθητική δωροδοκία γιατρών και όχι μόνο. Ας απαντήσει σε αυτά, και στα υπόλοιπα ο κ. Λοβέρδος μπορεί να περιμένει.

Ερ: Κύριε υπουργέ, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τώρα θυμήθηκε θέματα σχετικά με το παρελθόν…

Απ: Ποιο είναι το παρελθόν; Παρελθόν είναι αυτά; Το 2006 ψηφίστηκε ο νόμος με τον οποίο υποχρεώνονταν οι φαρμακευτικές που πουλούσαν φάρμακα στα ταμεία -και μιλάμε για ποσά 2 -3 δισεκατομμυρίων το χρόνο- να επιστρέφουν το 4% στα ταμεία. Ο κ. Λοβέρδος που παινεύεται για τον ΕΟΠΥΥ να μας πει πόσα βάρη ο ΕΟΠΥΥ πήρε. Γιατί ο κ. Λοβέρδος στη θητεία του δεν κατήργησε το νόμο που κατήργησα εγώ. Υπολογίστε ότι αυτά είναι περίπου 25 εκατ. το χρόνο επί 15 χρόνια. Λοιπόν γιατί δεν το είχε καταργήσει στη θητεία του, ποιόν εξυπηρετούσε; Η δική μου κυβέρνηση και η δική μου θητεία κατήργησαν αυτόν τον νόμο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για όλη αυτή την πολιτεία τους; Για τα συνέδρια; Δεν ήξεραν ότι η Ελλάδα οργανώνει περισσότερα συνέδρια απ' ότι οργάνωναν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και αυτό κατεύθυνε όλη την ιστορία της παθητικής δωροδοκίας, της ελληνικής ελίτ των γιατρών; Δεν τα ήξεραν οι κύριοι αυτοί;

Ερ: Κύριε υπουργέ κανείς δεν λέει ότι όλα στην υγεία ήταν ρόδινα, όμως τώρα θα τα μάθει;

Απ: Όχι, η υγεία ήταν ένα μέγα, συνολικό σκάνδαλο. Θα μάθει ο ελληνικός λαός, την αλήθεια. Μίλησε κανείς για το Ωνάσειο, κύριε Ψύλλια; Τι σκάνδαλα γινόνταν στο Ωνάσειο με τα στέντ;. Ποιος κύριος απ' αυτούς τα έθιξε;

Ερ: Κύριε υπουργέ, λένε όμως πολλοί ότι θυμηθήκατε τώρα το θέμα της κάθαρσης για να σκεπάσετε τα μέτρα που αναγκαστήκατε να φέρετε…

Απ: Ο καθένας μπορεί να εφευρίσκει ό,τι θέλει και για τα μέτρα αυτά εμείς είμαστε πολύ σαφείς στον ελληνικό λαό. Όλοι ξέρουν όμως κ. Ψύλλια ότι την ώρα της διαπραγμάτευσης με σκληρούς δανειστές κάποιοι απαιτούσαν περικοπή συντάξεων εδώ στην Ελλάδα. Ο κ. Λοβέρδος και όλοι αυτοί, η παρέα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία. Το πάθος τους για εξουσία. Δεν μπορούν να δεχθούν ότι πλέον ο ελληνικός λαός τους έστειλε στην ουσία σε συνταξιοδότηση. Τελείωσαν πολιτικά από το δημόσιο βίο.

Ερ: Ο κ. Λοβέρδος είπε την Πέμπτη το πρωί σε κάποιο κανάλι ότι εκεί που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους τώρα ο κόσμος τους παίρνει αγκαλιά και το μόνο που τους ρωτάει είναι πότε θα φύγετε εσείς…

Απ: Πότε θα φύγουμε εμείς για να έρθει ο κ. Λοβέρδος;

Ερ: Έτσι είπε.

Απ: Υπομονή.

Ερ: Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι ένα Βατερλό, ότι δεν πετύχατε τίποτα και μάλιστα δεχτήκατε μέτρα χωρίς να πάρετε τίποτα για το χρέος.

Απ: Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε μεγάλη δίνη διότι ξέρει ότι μόλις κλείσει η αξιολόγηση το επιχείρημα των εκλογών που κρατούσε σε μία ισορροπία την τριχοτομημένη Νέα Δημοκρατία πλέον φεύγει από τη μέση και πρέπει να αναζητήσει ένα νέο μύθο. Αλλιώς τον βλέπω να ζήσει το δικό του Βατερλό.

Ερ: Δηλαδή κ. υπουργέ οι περικοπές που έρχονται στις συντάξεις και το αφορολόγητο δεν θα έχουν κανένα πολιτικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση;

Απ: Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιος έχει τις βαρύτατες ευθύνες. Ένα μέρος της κρίσης στην υγεία οφείλεται στις προκλητικές και σκανδαλώδεις σπατάλες. Θυμάστε κύριε Ψύλλια τα έξι δισεκατομμύρια που νομιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ, τις υπερτιμολογήσεις της Νέας Δημοκρατίας, την αγαστή συνεργασία; Λοιπόν ο ελληνικός λαός ξέρει, δεν μπορεί να χρεώσει τα 30 χρόνια σκανδάλων και κακής διαχείρισης στα δύο χρόνια της νέας κυβέρνησης και να το λέει ο καθένας είναι αστείο. Ξέρει ο ελληνικός λαός κάτω από ποιες συνθήκες η κυβέρνηση οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε. Και ξέρει ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έκανε η κυβέρνηση ό,τι μπορούσε. Θα κριθεί από τον ελληνικό λαό .Θα κριθούμε και εμείς εκεί. Άλλη μία φορά.

Ερ: Πότε θα κριθεί η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό;

Απ: Στο τέλος της τετραετίας. Αυτό δεν λέει το Σύνταγμα;

Ερ: Είπατε προ ημερών ότι το ΔΝΤ μετατρέπεται ουσιαστικά σε σύμμαχό μας;

Απ: Στο θέμα του χρέους, οι συγκυρίες στην διεθνή σκακιέρα αλλάζουν. Δεν είναι πάντα οι ίδιες. Αυτή τη στιγμή λοιπόν από τη στιγμή που η κυβέρνηση κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία, έρχεται λοιπόν το ΔΝΤ και λέει ότι πρέπει, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία, να υπάρξει ρύθμιση του χρέους. Αυτό είπα. Δεν είπα ότι ξαφνικά μας αγάπησε το ΔΝΤ.

Ερ: Κύριε υπουργέ σας κατηγόρησαν ότι δίνοντας το όνομα του «Ανδρέα Παπανδρέου» στη σήραγγα της Παναγοπούλας ότι προσπαθείτε να καπηλευτείτε να κλέψετε κάτι από τη αίγλη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Απ: Ακούστε κύριε Ψύλλια για να αφήσουμε τα καλαμπούρια του καθενός, ένας από τους ανθρώπους που δικαιούται να αναφέρεται στον Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο ομιλών. Αν ανατρέξετε στη Βουλή δεν υπήρχε ομιλία μου που δεν έβρισκα την ευκαιρία να αναφερθώ στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το ίδιο έγινε και όταν έφυγα εγώ από το ΠΑΣΟΚ και βρέθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν λοιπόν συνέταιροι ήταν στην εξουσία ο κ. Λοβέρδος και οι υπόλοιποι, συν την ΝΔ, όταν καθύβριζαν το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήμουν ο μόνος που τον υπερασπιζόμουν στη Βουλή. Και αναγκάστηκα μία φορά να πάρω τον κ. Καρύδη και να του κάνω παράπονα ότι δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να μην μιλάει όταν βρίζουν από τη Νέα Δημοκρατία τον Ανδρέα. Και του είπα ότι, 'αν βρίζατε εσείς τον Καραμανλή θα σήκωνε η ΝΔ και τις πέτρες'. Εκείνη την εποχή λοιπόν ο μόνος πολιτικός στη Βουλή -αυτά είναι γραμμένα στα πρακτικά- που μιλούσαν για τα πάρτι του 2008 και του 2009 ήμουν εγώ. Το ΠΑΣΟΚ δεν μιλούσε τότε. Δεν μιλούσε γιατί ακριβώς δεν ήθελε να στενοχωρεί τη Νέα Δημοκρατία. Και έρχονται τώρα και θυμήθηκαν ότι ξαφνικά αναφέρονται στην εποχή αυτή ή ενοχλήθηκαν γιατί δώσαμε το όνομα του Ανδρέα. Ίσα ίσα ήταν τιμητικό που το δώσαμε. Ας πάνε να δούνε τι είχαν κάνει επί ΝΔ στο Αττικό Νοσοκομείο που πήραν την προτομή του Ανδρέα και πού την πήγαν. Κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Ερ: Ποια είναι τα μεγάλα θέματα που προωθείτε στο Υπουργείο Ναυτιλίας;

Απ: Στο Υπουργείο αυτή τη στιγμή προωθούνται πολλά παράλληλα ζητήματα αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πολύ μεγάλο νομοσχέδιο που δημιουργεί νέο θεσμικό πλαίσιο. Είναι ένα νομοσχέδιο με περίπου 140 άρθρα, δημιουργεί το νέο θεσμικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί η νέα πολιτική για τη ναυτιλία που ξεκινάει από την αναβάθμιση της εκπαίδευσης με πανελλήνιες εξετάσεις. Αφορά επίσης την ποντοπόρο ναυτιλία, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα τουριστικά πλοία αναψυχής, την ακτοπλοϊα: είναι δηλαδή μία ολόκληρη συστάδα δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • 1
 • 2

H ισοτιμία του bitcoin τώρα

Ανανεώνεται κάθε 10 λεπτά | είναι ο μέσος όρος των ισοτιμιών όλων των ανταλλακτηρίων

News room

 • Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  Το Ελ Σαλβαδόρ λέει «όχι» στο ΔΝΤ για το bitcoin

  3 Φεβρουαρίου 2022 ♦ «Κανένας διεθνής οργανισμός δεν πρόκειται να μας

  Read More
 • Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  Τι δείχνει για την τιμή του bitcoin το νέο πολυετές χαμηλό των αποθεμάτων του στα ανταλλακτήρια

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, το απόθεμα

  Read More
 • Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  Ακόμα δύο νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα από την γερουσιαστή της Αριζόνας

  2 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Η γερουσιαστής του ρεπουμπλικανικού κόμματος, Wendy Rogers,

  Read More
 • Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  Τι δείχνουν τα επιτόκια χρηματοδότησης του bitcoin που είναι αρνητικά για περισσότερο από μια εβδομάδα

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Τα επιτόκια χρηματοδότησης bitcoin παραμένουν κατά κύριο

  Read More
 • Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  Ο όγκος συναλλαγών στο δίκτυο του bitcoin ξεπέρασε αυτόν της American Express

  1 Φεβρουαρίου 2022 ♦ Έρευνα της NYDIG διαπίστωσε ότι οι συναλλαγές

  Read More
 • Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  Τι σημαίνει για την αγορά η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης bitcoin σε ιστορικό υψηλό

  31 Ιανουαρίου 2022 ♦ H δυσκολία εξόρυξης bitcoin σημείωσε πρόσφατα νέο

  Read More
 • Mike McGlone

  Mike McGlone: Το bitcoin θα ξεχωρίσει από το "κοπάδι" των κρυπτονομισμάτων το 2022

  27 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης του Bloomberg πιστεύει

  Read More
 • Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  Michael Saylor: Γιατί πέφτει η αγορά κρυπτονομισμάτων

  26 Ιανουαρίου 2022 ♦ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor,

  Read More
 • 1
 • 2

Διάγραμμα BTC/EUR*

   * H εξέλιξη της τιμής από την Coinbase
 • 1
 • 2