Seafood Expo Global

27 Απριλίου 2017 ♦  Με αρώματα και γεύσεις και από τις ελληνικές θάλασσες πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες, στο εκθεσιακό κέντρο Brussels Expo, η μεγαλύτερη παγκοσμίως Διεθνής Έκθεση για τους κλάδους των ιχθυηρών, θαλασσινών και μηχανολογικού εξοπλισμού Seafood Expo Global.

Το «παρών» έδωσαν Έλληνες σεφ αλλά και ελληνικές εταιρείες με πολύ μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα και σταθερή παρουσία στην έκθεση τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, οι ελληνικές εταιρείες ήταν οι εξής: Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, Όμιλος Ανδρομέδα, Ιχθυοτροφεία Σελόντα, Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες, Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, ενώ από τον κλάδο του μηχανολογικού εξοπλισμού έλαβαν μέρος οι εταιρείες Μαλιδάκης και Τhemaautomation. Την ευθύνη της κατασκευής των ελληνικών εκθεσιακών περιπτέρων και την οργάνωση της συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών την είχε η εταιρία Promo Solution.

Εκ παραλλήλου με την έκθεση Έλληνες σεφ παρουσίασαν στο βελγικό κοινό εδέσματα από τις ελληνικές θάλασσες. Σε γνωστό ελληνικό εστιατόριο των Βρυξελλών ένωσαν τις δυνάμεις τους ο σεφ του εστιατορίου Μάνος Μακρυγιαννάκης και ο σεφ γνωστού αθηναϊκού εστιατορίου Βασίλης Ακριβός παρουσιάζοντας πιάτα όπως η αφρισμένη κακαβιά, η πίτα καλαμάρι με μους τζατζικιού κ.ά.

Στο πλαίσιο επίσης της ανάδειξης των γεύσεων της ελληνικής κουζίνας η Promo Solution ανέλαβε την οργάνωση «live cooking sessions», τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον σεφ Κωνσταντίνο Βασάλο, ενώ στο χώρο της έκθεσης λειτούργησε και μπαρ, το οποίο προσέφερε παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα όπως παστέλια, βουτήματα, λουκούμια καθώς και ούζο και τσίπουρο.

Η έκθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, αποτελώντας έτσι σημαντική ευκαιρία για την προβολή της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και τη σύναψη συμφωνιών που θα βοηθήσουν στην τόνωση της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ